Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πώς θα σταματήσετε να φωνάζετε στο παιδί σας!


    <p><strong>Γιατί φωνάζετε στο παιδί σας; Σύμφωνα με μελέτες, ο λόγος που οι γονείς φωνάζουν στα παιδιά τους είναι γιατί κατά βάθος νιώθουν ότι δεν τους ακούει κανείς! </strong></p>

Το κλειδί για να "χαμηλώσετε τον ήχο" είναι να συνειδητοποιήσετε πως όσο περισσότερο υψώνετε τη φωνή σας, τόσο λιγότερο σας ακούει το παιδί σας! Επιπλέον, φωνάζοντας χάνετε το κύρος σας, καθώς η συμπεριφορά σας τείνει να θυμίζει περισσότερο νήπιο παρά έναν υπεύθυνο ενήλικα που συμπεριφέρεται με ηρεμία και αποφασιστικότητα!

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που καταλήγετε στις φωνές είναι η έλλειψη χρόνου. Εάν δε θέλετε οτιδήποτε χρονοβόρο να οδηγεί σε εντάσεις, η λύση είναι ο σωστός προγραμματισμός. Για παράδειγμα, τακτοποιήστε από το βράδυ την τσάντα του παιδιού και αποφασίστε τα ρούχα που θα φορέσει στο σχολείο. Επίσης, φροντίστε να σηκωθείτε 15 λεπτά νωρίτερα, έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και δε θα αγχωθείτε!

Ωστόσο, αυτό που θα σας βοηθήσει περισσότερο στο να αποβάλλετε τις φωνές από τη ζωή σας, είναι η συνήθεια. Σίγουρα θα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να φωνάζετε ακόμα και αν δεν είσαστε θυμωμένη. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να πείτε στο παιδί σας ότι το φαγητό είναι έτοιμο χωρίς να φωνάξετε από την κουζίνα, αλλά προτιμήστε να πάτε κοντά του και να του το πείτε. Με αυτόν τον τρόπο υιοθετείτε μια πιο ήπια στάση και συμπεριφορά, η οποία μπορεί να περάσει και στο παιδί σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...