Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Βρείτε τα «ψιλά γράμματα» των παιχνιδιών


    <p>Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε;</p>

Οι ετικέτες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών λένε πολλά. Ακόμη κι αν οι γονείς δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπορούν να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις - όπως να αγοράσουν ένα βίαιο παιχνίδι σε... οκτάχρονο - χάρη στα σηματάκια που έχει καθιερώσει στις συσκευασίες τους το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια.

Τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στο εμπόριο, έχουν αξιολογηθεί με το σύστημα PEGI, δηλαδή, με το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια (Pan European Game Information).

Είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό σύστημα αποτίμησης των ορίων ηλικίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα βιντεοπαιχνίδια και εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Η κατάταξη. Αναλυτικά, το σύστημα PEGI αξιολογεί και κατατάσσει το κάθε παιχνίδι σε μια από τις πέντε ηλικιακές ομάδες: 3+, 7+, 12+, 16+, 18+. Το εικονίδιο της κατάταξης ενός παιχνιδιού υπάρχει στην μπροστινή και την πίσω όψη της συσκευασίας DVD, ενημερώνοντας τον αγοραστή ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο μόνο για μια συγκεκριμένη ηλικία και άνω. Παράλληλα, χαρακτηρίζει το περιεχόμενο κάθε παιχνιδιού, εφόσον αυτό παραπέμπει σε: ναρκωτικά, χυδαία γλώσσα, διακρίσεις, φόβο, τζόγο, σεξ και βία.

Στον ιστοχώρο www.pegi.info/gr/ του PEGI, στην ελληνική γλώσσα, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί αναλυτικά για το σύστημα PEGI και να ελέγξει τον χαρακτηρισμό των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόκεινται σε αξιολόγηση.

faysbook.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...