Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τμήματα προετοιμασίας


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Παλαιότερα,οι γυναίκες γεννούσαν μέσα στα σπίτια τους με την βοήθεια της μαμής και θεωρούσαν το γεγονός αυτό φυσιολογικό, όπως και τόσα άλλα! </span></span></p>

Από την μια μεριά, ήταν μια κατάσταση που μια γυναίκα είχε "βιώσει" πριν καν τη ζήσει, με όσα θετικά μπορεί να συνεπάγετε αυτή η γνώση, και από την άλλη μεριά, όταν προέκυπταν επιπλοκές , η κατάσταση γινότανε δραματική με κάποιες φορές θανατηφόρα κατάληξη για το παιδί ή τη μητέρα.

Με την πρόοδο της επιστήμης, η κύηση και ο τοκετός, έγιναν αντικείμενα της σύγχρονης ιατρικής και με τη πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και τα μέσα που πλέον υπάρχουν, προσφέρεται μεγάλη βοήθεια στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Τα ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τον τοκετό, οργανώνονται από δημόσια ιδρύματα, ιδιωτικά κέντρα ή κλινικές. Συνήθως χωρίζονται σε ένα θεωρητικό και σε ένα πρακτικό μέρος.

Το θεωρητικό μέρος:

Ένας γυναικολόγος ή μια μαία, παρέχουν πληροφορίες για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, του τοκετού, και της λοχείας, για τη φυσιολογία του νεογέννητου, και για την πρώτη φροντίδα που του παρέχεται στη γέννηση και στις πρώτες ημέρες της ζωής του.Κάποιες φορές, ασχολούνται και με την επιστροφή στο σπίτι και την φροντίδα του μωρού τους πρώτους μήνες.

Το πρακτικό μέρος:

Μέσα από διάφορες τεχνικές που διδάσκονται στην αναπνοή, μαθαίνουν την έγκυο πως να αντιδρά με τον πιο κατάλληλο τρόπο στις διάφορες φάσεις του τοκετού ανακουφίζοντας τόσο τη σωματική όσο και την συναισθηματική της ένταση κατά την διάρκεια του τοκετού.

Τα τμήματα αυτά, μπορεί να τα παρακολουθήσει μια έγγυος στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και λειτουργούν ανά ομάδες. Οι συναντήσεις, που διαρκούν συνήθως μια ώρα, έχουν εβδομαδιαία συχνότητα και καθοδηγούνται από ένα ψυχολόγο και ένα γυναικολόγο ή μια μαία που είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...