Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Νέες θέσεις - νέες κινήσεις


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Η γρήγορη ανάπτυξη του παιδιού, προκαλεί μια όμορφη επανάσταση στην κοιλιά της μαμάς. </span></span></p>

Στην περίοδο αυτή, ο πυθμένας της μήτρας έχει φτάσει στο πάνω μέρος των πλευρών και τα κόκκαλα της λεκάνης ανοίγουν για να κάνουν χώρο στο παιδί.

Και η θωρακική κοιλότητα θα ανοίξει για να αφήσει χώρο στους πνεύμονες. Το αυξανόμενο βάρος, επίσης, θα μεταμορφώσει στις επόμενες εβδομάδες όχι μόνο την όψη αλλά και την διευθέτηση και τις θέσεις του σώματος.

Εάν οι κοιλιακοί μυες είναι δυνατοί, θα κρατήσουν καλά την κοιλιά που μεγαλώνει. Εάν , αντίθετα, είναι χαλαροί , οι μύες της μέσης θα αναλάβουν να κρατήσουν όλο το βάρος.

Είναι συνεπώς σημαντικό, να κρατιέστε σε φόρμα για να αποφύγετε επώδυνες συσπάσεις και συνεχή πονάκια. Ακόμη και εκείνες που δεν έχουν κάνει γυμναστική ποτέ, μπορούν να μάθουν κάποιες απλές ασκήσεις για τους μύες γενικά και τη μέση ειδικότερα: το σημαντικό είναι να είναι ήπιες, δηλ χωρίς τραβήγματα , πηδήματα ή ασκήσεις επιδεξιότητας που ελλοχεύουν κινδύνους.

Μια πολύ χρήσιμη άσκηση, είναι η σύσπαση του κόλπου και του πρωκτού, που άν την κάνετε τακτικά, μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά στον τοκετό.

Πάρα πολύ καλό, είναι το περπάτημα με την πρώτη ευκαιρία. Περπατάτε πολύ, και ήρεμα. Τονώνετε τους μύες, βοηθάτε την αναπνοή σας, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος και ...νανουρίζετε γλυκά το μικρούλι σας. Ντυθείτε ελαφρά, βάλτε κατάλληλα και άνετα παπουτσάκια, εξασφαλίστε καλή παρέα, και καλή σας βόλτα.

Σχετικά με τον τρόπο που κάθεστε, φροντίστε να είναι ο σωστός, με την πλάτη καλά στηριγμένη και τα πόδια ελαφρώς σε διάσταση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...