Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η σημασία των προγεννετικών βιταμινών


    <p>Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε βιταμίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι απαιτήσεις που δημιουργούνται στο σώμα της γυναίκας κατά τη περίοδο αυτή απαιτούν αύξηση του ποσού των βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή της.</p>

Η πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων όπως είναι το φυλλικό οξύ, το ασβέστιο και το σίδηρο, συμβάλλει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και σε μια υγιή εγκυμοσύνη γενικότερα.

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας σχετικά με τις προγεννετικές βιταμίνες που εκείνος κρίνει πως πρέπει να πάρετε και σε καμιά περίπτωση μη παίρνετε πρωτοβουλίες μόνες σας. Το καλύτερο είναι να πάρετε μόνο ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα από το να παίρνετε κάθε φορά ξεχωριστά τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Με τον τρόπο αυτό δε διατρέχετε τον κίνδυνο να πάρετε μεγάλη ποσότητα από το κάθε συμπλήρωμα. Η υψηλή δόση ορισμένων βιταμινών και μετάλλων κρύβει πολλούς κινδύνους για εσάς και το μωράκι σας. Συζητείστε επίσης με τον γιατρό σας για να δείτε αν θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για την αναιμία ή για οποιαδήποτε άλλη διατροφική ανεπάρκεια.

Οι προγεννετικές βιταμίνες παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του μωρού και βάζουν τις βάσεις για την ομαλή ανάπτυξή του.

  • Φυλλικό οξύ

    Το φυλλικό οξύ μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανιστούν ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα του μωρού σε ποσοστό έως και 70%. Λαμβάνοντας συμπληρώματα φυλλικού οξέος 3 μήνες πριν από τη σύλληψη, εξασφαλίζεις επαρκή αποθέματα στον οργανισμό. Η συνιστώμενη δόση είναι 0,4 mg την ημέρα.

    • Ασβέστιο

    Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για την ισχυροποίηση του αιμοποιητικού και σκελετικού συστήματος στου νεογνού. Ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει μείωση της οστικής πυκνότητας στη μητέρα. Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης η λήψη ασβεστίου είναι απαραίτητη και τις τελευταίες εβδομάδες το μωράκι χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες.

    [*]Σίδηρο

    Το σίδηρο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αιμογλουβίνης των ερυθροκυττάρων, αποτρέπει την αναιμία και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ανάγκη του οργανισμού σου για σίδηρο διπλασιάζεται κατά 30 mg.

    Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε προγεννετικές βιταμίνες 3 μήνες πριν τη σύλληψη και να συνεχίσετε να τις παίρνετε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και μέχρι το μωράκι σας να απογαλακτιστεί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...