Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η προίκα του μωρού μας!


    <p>Αν δεν έχετε προετοιμάστει με τα απαραίτητα για να υποδεχτείτε στο σπίτι την άφιξη του καινούργιου μέλους της οικογένειας, μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις διαδικασίες.</p>

Έχετε αγοράσει τα ρουχαλάκια του; Τα καλλυντικά του; Τα απαραίτητα έπιπλα; Μήπως έχετε ξεχάσει κάτι; Οργανωθείτε λοιπόν και φτιάξτε έναν κατάλογο με όλα όσα θα χρειαστεί το μωράκι σας από τις πρώτες ημέρες, φροντίζοντας ταυτόχρονα να κάνετε σωστή κατανομή αρμοδιοτήτων.

Ο παππούς και η γιαγιά, για παράδειγμα, θα ενθουσιαστούν και με προθυμία θα σας κάνουν δώρο το κρεβατάκι του νεογέννητου και ο θείος μπορεί να του πάρει το πρώτο του καροτσάκι. Σίγουρα πολλοί συγγενείς θα προθυμοποιηθούν να σας ρωτήσουν τι χρειάζεστε να πάρουν για το μωράκι.

Αν βέβαια προτιμάτε να δανειστείτε από κάποιες φίλες τα πρώτα χρήσιμα πράγματα για το μωρό σας, όπως πορτ-μπεμπέ ή κούνια, αντί να βάλετε τον εαυτό σας και τους δικούς σας σε έξοδα, αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής και μια πάρα πολύ καλή οικονομική και πρακτική λύση.

Αν από την άλλη πλευρά είστε αποφασισμένη να δημιουργήσετε μόνη σας την γκαρνταρόμπα του, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

- Αποφύγετε να αγοράσετε πολλά ρουχαλάκια για νεογέννητα. Εκτός αν το μωράκι σας γεννηθεί πολύ μικροκαμωμένο. Διαφορετικά μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα αυτά τα ολοκαίνουργια ρούχα δεν θα του κάνουν. Προτιμότερο είναι λοιπόν να αγοράσετε από την αρχή ρούχα για μωράκια 3 έως 6 μηνών.

- Αγοράστε απλά και ευκολοφόρετα ρουχαλάκια με φερμουάρ ή κλιπς. Το μωράκι σας δεν μπορεί ακόμα να εκτιμήσει την τελευταία λέξη της μόδας. Καλύτερα λοιπόν, αποφύγετε τα λουσάτα και φορτωμένα ρούχα με πολλά κουμπάκια, κορδόνια και κορδελίτσες και διαλέξτε απλά και ευκολοφόρετα που θα διευκολύνουν εσάς και το μωράκι σας.

- Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Προτιμήστε ρούχα από μαλακά υφάσματα, να μπαίνουν στο πλυντήριο και να σιδερώνονται εύκολα.

- Προσαρμόστε την γκαρνταρόμπα του μωρού σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τις εποχής.

- Μην ξεχάσετε τα απολύτως απαραίτητα. Ένας κατάλογος σίγουρα θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε και την τελευταία λεπτομέρεια, καθώς πολλές μανούλες διαπιστώνουν την τελευταία στιγμή ότι για παράδειγμα το μωρό δεν έχει πάνες!

Τα απαραίτητα ρούχα για τις πρώτες ημέρες της ζωής του!

- 6-10 βαμβακερά φανελάκια. Πιο άνετα και βολικά είναι αυτά που κλίνουν με κλιπς από κάτω. Φροντίστε να έχουν μεγάλο άνοιγμα στο κεφάλι για να μη ταλαιπωρείται το μωράκι όταν το αλλάζετε.

- 6-10 βαμβακερά φορμάκια. Προτιμήστε αυτά που καλύπτουν όλο το ποδαράκι. Αν γεννήσετε καλοκαίρι, πιθανόν να χρειαστείτε λιγότερα. Εξάλλου με τη ζέστη δεν θα φοράτε στο μωράκι και φανελάκι και φορμάκι. Υπάρχουν βαμβακερά φορμάκια για το καλοκαίρι , που αφήνουν τα ποδαράκια και τα χεράκια έξω για να δροσίζετε το μωράκι σας.

- 6-10 ζευγάρια κάλτσες. Επειδή τα ποδαράκια του μωρού συνήθως κρυώνουν, καλό θα είναι να του φοράτε κάλτσες μέσα ή πάνω από το φορμάκι.

- 2-3 ζακετάκια. Είναι πολύ βολικά να τα φοράει το μωρό, πάνω από το φορμάκι, αν κάνει λιγο κρύο. Αποφύγετε όμως τα πλεκτά.

- 2-3 χοντρές φόρμες- πυτζάμες με τα ποδαράκια μέσα για τον ύπνο.

- 5 σαλιάρες. Τα νεογέννητα βγάζουν συχνά λίγες γουλιές γάλα όταν τελειώσουν το φαγητό τους. Πρέπει πάντα να βγάζετε τη σαλιάρα όταν βάζετε το μωρό στο κρεβατάκι του.

- 10 πανάκια για να προστατεύετε τα ρούχα σας. Όταν το μωράκι ρεύεται μετά το γεύμα, μπορεί να βγάλει και λίγο γάλα και να σας λερώσει. Όμως το πανάκι που θα βάλετε στον ώμο σας, προστατεύει ταυτόχρονα και το προσωπάκι του μωρού από τη επαφή με τα ρούχα σας, τα οποία όσο καθαρά και αν φαίνονται, σίγουρα έχουν εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον με τα μικρόβια και το καυσαέριο.

- 6 πανάκια ή μικρά σεντόνια. Θα τα στρώσετε πάνω από το σεντόνι, εκεί που θα ακουμπάει το κεφαλάκι του μωρού. Έτσι δε θα λερωθεί όλο το σεντόνι αν το μωράκι βγάλει λίγο γάλα την ώρα που κοιμάται.

- Πάρα πολλές πάνες μιας χρήσεως. Υπολογίστε ότι θα αλλάζετε το μωράκι περίπου 10 φορές τη μέρα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...