Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ασκήσεις του μυαλού


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Εκτός απο τις αναπνευστικές ασκήσεις και τον ενεργητικό τοκετό, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι προετοιμασίας για τον τοκετό, λιγότερο διαδεδομένες, όπως πχ η γιόγκα και η ύπνωση.</span></span></p>

Η γιόγκα, είναι μια αρχαία ινδιάνικη μέθοδος, που απευθύνεται στην καλή ψυχοφυσική κατάσταση. Από αυτή, πηγάζουν σχεδόν όλες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στα τμήματα προετοιμασίας για τον τοκετό. Στην εγκυμοσύνη, η γιόγκα προτείνεται για την αλλαγή συμπεριφοράς της εγκύου, μποστά στον πόνο των ωδινών βοηθώντας τη γυναίκα να δεχθεί αντί να φοβηθεί τον πόνο.

Οι συναντήσεις, αρχίζουν με τις τεχνικές χαλάρωσης, προχωρώντας με ασκήσεις που αφορούν κυρίως τη σπονδυλική στήλη και την λεκάνη. Μεγάλη σημασία δίνεται στις τεχνικές ελέγχου της αναπνοής. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι η γιόγκα απαιτεί συνεχή εξάσκηση και τα καλά αποτελέσματα θα φανούν ανάλογα με τον χρόνο που αφιερώσατε. Συνεπώς, όσο πιο νωρίς την ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα.

Η κατάσταση ύπνωσης, είναι μια ιδιαίτερη νοητική κατάσταση, που γίνεται με τεχνικές υποβολής, και μοιάζει με την κατάσταση που προηγείται ακριβώς πριν τον ύπνο. Η χαλάρωση είναι απόλυτη, οι αντιλήψεις του εξωτερικού περιβάλλοντος εξασθενούν, η συνείδηση είναι πολύ μειωμένη.

Κατά την διάρκεια του τοκετού, όλα τα παραπάνω, μεταφράζονται σε ένα είδος ψυχικής αναισθησίας , η οποία κάνει τον τοκετό να φαντάζει σαν όνειρο, ενώ μειώνεται ο πόνος και μπορεί να επιταχυνθούν οι χρόνοι των ωδινών.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...