Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Άσκηση των μυών


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">O σύντροφός σου , σκέφτεται να συμμετάσχει στον τοκετό; Εσύ, θα το ήθελες; Σε ενθαρρύνει να κάνεις τις ασκήσεις αναπνοής;</span></span></p>

Μια άλλη μέθοδος που διαδίδεται , είναι εκείνη που συνδέεται με τον λεγόμενο ενεργητικό τοκετό, που σήμερα πραγματοποιείτε σε πολλούς τομείς.

Στην περίπτωση αυτή, το τμήμα προετοιμασίας βασίζεται σε ένα είδος γυμναστικής που βοηθά τους μυες και τις αρθρώσεις να αναπληρώσουν τις διάφορες κινήσεις που η καθιστική ζωή μας απαγορεύει. Οι γυναίκες που δεν έχουν γυμναστεί και δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριες, δεν έχουν πολλά πλεονεκτήματα με το μέρος τους στη παρούσα φάση.***

Οι ασκήσεις του stretching είνα μελετημένες ώστε να χαλαρώσουν και να τεντώσουν τους μύες με παθητικό τρόπο: στην πράξη, αντί να ασκηθεί προσπάθεια σε μια μυϊκή ζώνη, όπως συνηθίζεται με την παραδοσιακή γυμναστική, χρησιμοποιούνται η δύναμη της βαρύτητας και κάποιες φυσικές θέσεις για να τραβήξουν τους μύες και να τους κάνους πιο ελαστικούς.

Πρόκειται για απλές ασκήσεις, που γίνονται καθημερινά στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Άν κάνετε τις ασκήσεις αυτές από τον 3ο κιόλας μήνα της εγκυμοσύνης σας, ακόμα καλύτερα.

*** σύμφωνα με έγκυρη έρευνα που έγινε από το επιστημονικό περιοδικό Εpidemiology σε 1700 γυναίκες που αθλούνταν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές είχαν τις μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα.

Οι ειδικοί προτείνουν ήπιες μορφές άσκησης, όπως η γιόγκα, το πιλάτες, το περπάτημα και το κολύμπι, καθώς η έντονη γυμναστική μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και μυοσκελετικούς τραυματισμούς.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...