Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Άσκηση της αναπνοής


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Άρχισες να φαντάζεσαι τον τοκετό; Φοβάσαι τον πόνο; Σου αρέσει να ακούς τις εμπειρίες φιλενάδων σου ή προτιμάς να τις αποφεύγεις;</span></span></p>

Μην προβληματίζεσαι ιδιαίτερα. Η λύση είναι οι αναπνευστικές ασκήσεις. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος για την προετοιμασία στον τοκετό, τόσο στα νοσοκομεία και τα μαιευτήρια όσο και στους συμβουλευτικούς σταθμούς.

Περίπου στον 7ο μήνα, αρχίζουν τα ειδικά αυτά μαθήματα, ώστε και οι γυναίκες που εργάζονται, να είναι σε θέση να τα παρακολουθήσουν. Η τεχνική αυτή, είναι κάποιες ασκήσεις που πρέπει να μάθεις και να τις εκτελείς τουλάχιστον τους δύο τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σου.

Με την μέθοδο αυτή, γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μια άριστη κατάσταση χαλάρωσης στην οποία η αναπνοή γίνεται πιο βαθιά και εκτεταμένη , παρόμοια με αυτή του ύπνου, παρόλο που η γυναίκα είναι ξύπνια. Είναι , συνεπώς, κατάλληλη για την σωστή οξυγόνωση κατά τη διάρκεια των συσπάσεων.

Οι τελευταίες ασκήσεις, αφορούν τις συσπάσεις της μήτρας. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων δίνονται , επίσης, οδηγίες σχετικά με το πως αντιμετωπίζεται η φάση εξώθησης. Εφαρμόζοντας σωστά τις αναπνευστικές ασκήσεις, εξασφαλίζεται ενέργεια μεταξύ των συσπάσεων , ο χρόνος των ωδινών μειώνεται, και φυσικά, η αίσθηση του πόνου περιορίζεται.

Φυσικά, για την εκμάθηση της αναπνοής, χρειάζεται συγκέντρωση και εξάσκηση. Μπορείτε, και στο σπίτι παρέα με τον σύζυγό σας, να εφαρμόζεται ότι μάθατε. Μην ξεχνάτε, ότι η συναναστροφή σας με άλλες εγκύους, είναι μια καλή ευκαιρία να εξωτερικεύσετε το τι νιώθετε, το τι φοβάστε και γενικά να μάθετε πληροφορίες για ότι σας απασχολεί από την μαία η οποία θα σας ανεβάσει και ψυχολογικά.

Mικρό μυστικό

Aυτά τα μαθήματα χαλάρωσης θα σας χρησιμεύσουν ακόμα και όταν είστε σε κατάσταση στρες και μυϊκής έντασης!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...