Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Υπερβολικό αδυνάτισμα, χημικές δίαιτες και γονιμότητα δεν πάνε μαζί!


    <p>Από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι απεικόνιζαν τη θεότητα της γονιμότητας ως μία παχουλή γυναίκα με υπερ-μεγέθη στήθη.</p>

Η σύγχρονη ιατρική μπορεί να μην συνδέει το άνω του φυσιολογικού βάρους με την γονιμότητα - αντίθετα, οι γιατροί «μαλώνουν» όσες γυναίκες θέλουν να μείνουν έγκυες κι έχουν υπερβολικά περισσότερα κιλά από το κανονικό - ωστόσο φαίνεται ότι οι χημικές δίαιτες και το υπερβολικό αδυνάτισμα αυξάνουν τις πιθανότητες υπογονιμότητας

Σύμφωνα με τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Θάνο Παπαθανασίου:

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σωματικό λίπος είναι πολύ σημαντικό στην παραγωγή και ρύθμιση των γυναικείων ορμονών. Χαρακτηριστικά, οι γυναίκες που στερούνται λίπος στο σώμα τους μπορεί να έχουν ουσιαστικά χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και να υποφέρουν από χρόνια προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση.

Σε επίπεδο γονιμότητας, αυτές οι γυναίκες συχνά «χάνουν» την περίοδό τους. Ακόμα και πριν χαθεί η περίοδος, μπορεί να έχει ήδη καταργηθεί η ωορρηξία. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η δυσκολία επίτευξης εγκυμοσύνης χωρίς ιατρική συμβολή.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του κ. Παπαθανασίου εδώ.

Αν λοιπόν ετοιμαζόσασταν να κάνετε μία πολύ αυστηρή δίαιτα για να χάσετε εκείνα τα περιττά κιλάκια στου γλουτούς, ενώ παράλληλα είστε σε φάση που επιδιώκετε μία εγκυμοσύνη, τότε αφήστε κατά μέρος την δίαιτα γιατί ίσως το αδυνάτισμα να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητά σας!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...