Παραδείγματα είναι ο υποθυρεοειδισμός (χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς), υπερπρολακτιναιμία (υψηλά επίπεδα προλακτίνης στο αίμα) και μικρή ωχρινική φάση (χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης).
Η ορμονική ανισορροπία είναι ένα από τα κύρια αίτια της γυναικείας υπογονιμότητας. Η δυσκολία της γυναίκας να ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών της προκαλεί διαταραχές στην παραγωγή των ορμονών, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ή πολύ λιγότερης του κανονικού ποσότητας από κάποια ή κάποιες ορμόνες. Αυτή η ορμονική ανισορροπία εκδηλώνεται με συμπτώματα που ανιχνεύονται εύκολα επιτρέποντας την έγκαιρη θεραπεία. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν ακανόνιστο έμμηνο κύκλο, υπερβολική ή πολύ μικρή αιμορραγία, κοιλιακές και πυελικές κράμπες, απουσία εμμήνου ρύσεως για μεγάλες χρονικές περιόδους, υπερβολική και αναπάντεχη αύξηση ή απώλεια σωματικού βάρους. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον/την γυναικολόγο σας.
Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η αδυναμία σύλληψης ή επιτυχούς εγκυμοσύνης μετά από 12 μήνες συνεχών προσπαθειών. Αν είστε πάνω από την ηλικία των 35, ο χρόνος των συνεχών προσπαθειών μειώνεται σε 6 μήνες.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο