Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μέθοδος του θερμόμετρου


    <p>Πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να καταφύγουν στη βοήθεια και άλλων μέσων ή μεθόδων προκειμένου να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους.</p>

Η εξίσωση πολύ σεξ + σωστός χρόνος = μωρό δεν φαίνεται να ισχύει και να επαληθεύεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Μία από τις μεθόδους αυτές - και από τις πλέον φυσικές - είναι η σχολαστική και καθημερινή καταμέτρηση της θερμοκρασίας του γυναικείου σώματος για να εντοπιστούν οι γόνιμες μέρες. Η μέθοδος βασίζεται στο γεγονός ότι λίγο πριν την ωοορρηξία η θερμοκρασία του γυναικείου σώματος πέφτει (στους 36,1 με 36,5 βαθμούς), ενώ αμέσως μετά ο υδράργυρος θα ανέβει πάλι λίγο (θα κυμαίνεται ανάμεσα στους 36,7 και 37,2 βαθμούς) και θα παραμείνει σταθερός στο ίδιο επίπεδο, μέχρι και την αρχή του επόμενου κύκλου (αιμόρροια).

Η μέτρηση της θερμοκρασίας θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεββάτι και τα αποτελέσματα θα καταγράφονται σε έναν πίνακα. Με την βοήθεια αυτού του πίνακα θα μπορέσετε να διαπιστώσετε την μικρή αλλά απότομη πτώση της θερμοκρασίας και να καταλάβετε έτσι ότι έχετε ωορρηξία.

Αμέσως μετά την ωοορρηξία απελευθερώνεται προγεστερόνη που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση και πάλι της θερμοκρασίας του σώματος. Στην αρχή ίσως μπορεί να μην καταγράφεται σωστά τις θερμοκρασίες όμως με την εξάσκηση μπορείτε να τα καταφέρετε.

Το κύριο μειονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας, όπως το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου ή μή σταθεροί κύκλοι και άλλοι. Μερικές γυναίκες έχουν διαπιστώσει ωοορρηξία ακόμη και δύο φορές στον ίδιο μήνα!!

Η μέθοδος του θερμόμετρου όντως λειτουργεί, όμως είναι ακόμη πιο αποδοτική αν τη συνδυάσετε και με τις δύο άλλες φυσικές μεθόδους του ημερολογίου και της βλέννας τις οποίες θα περιγράψουμε σε επόμενο άρθρο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...