Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Εξωσωματική γονιμοποίηση: τι πρέπει να γνωρίζετε


    <p>Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να καταφύγει στην λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης; Πως ξεκινάει η θεραπεία; Πως γίνεται η ωοληψία και η γονιμοποίηση; Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας και πόσο κοστίζει μία θεραπεία;</p>

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο δίνει απαντήσεις σε άρθρο του ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Χάρης Χηνιάδης:

- Πότε τοποθετούνται τα έμβρυα στη μήτρα;

Η εβρυομεταφορά γίνεται συνήθως τη δεύτερη ή τρίτη ημέρα μετά την ωοληψία. Δεν απαιτεί νάρκωση και είναι γενικά μια απλή για την ασθενή διαδικασία. Παραμένει όμως η πιο λεπτή στιγμή τόσο για την ασθενή όσο και για τον ειδικό καθώς τα έμβρυα, αλλά και το ενδομήτριο, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα.

Μια μέθοδος που βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στην επιστημονική κοινότητα είναι αυτή της βλαστοκύστης όπου τα έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα κατά την 6η περίπου ημέρα μετά την ωοληψία.

.......

Ευτυχώς τελευταία όλο και περισσότερα ταμεία ασφάλισης καλύπτουν ένα ποσοστό 75-100% από τα παραπάνω ποσά. Αυτό είναι σημαντικό καθώς οι ασφαλιστικοί φορείς αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα υποστήριξης του ζευγαριού με πρόβλημα υπογονιμότητας, ιδιαίτερα σε εποχές όπου η υπογεννητικότητα αποτελεί μια ορατή απειλή για την κοινωνία μας.

Όσα ζευγάρια σκέφτονται να καταφύγουν στην λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης και δεν έχουν κάνει ακόμη την κατάλληλη έρευνα, θα βρουν αρκετές απαντήσεις στις απορίες τους στο συγκεκριμένο άρθρο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...