Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γίνεται να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;


    <p><span style="font-size:14px;">Ο κανόνας λέει πως όταν μια γυναίκα μένει έγκυος σταματά να έχει περίοδο.</span></p>

Μερικές γυναίκες όμως ελπίζουν πως υπάρχει πιθανότητα σύλληψης. Ακόμα και αν η περίοδος έχει έρθει φυσιολογικά θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης καθώς τα συμπτώματα της περιόδου μοιάζουν αρκετά με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ιδιαίτερα στους 3 πρώτους μήνες.(πόνοι όπως στην περίοδο και εμφάνιση καφέ αίματος).

Είναι όμως πράγματι δυνατό να συνυπάρξουν εγκυμοσύνη και περίοδος μαζί;

Αντικειμενικά, το ένα γεγονός αποκλείει το άλλο. Όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος το σώμα της παράγει ορμόνες που σταματούν την περίοδο. Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης τα τοιχώματα της μήτρας «παχαίνουν» για να φιλοξενήσουν το έμβρυο, ενώ αντίθετα στην περίοδο οι ιστοί του αίματος που κάθονται στα τοιχώματα της μήτρας αποβάλλονται.

Το αίμα που μπορεί να εμφανιστεί στην αρχή της εγκυμοσύνης και πολλές φορές συγχέεται με το αίμα της περιόδου είναι φυσιολογικό και η αιμορραγία αυτή είναι ελαφριά και σύντομη. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας αμέσως μετά τη σύλληψη, περνά σε μια φάση που γίνονται πολλές ορμονικές αλλαγές.

Μία ακόμα περίπτωση που συμβαίνει σπάνια αλλά είναι πιθανή είναι η γυναίκα να μείνει έγκυος ενώ έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια. Τότε, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα αιμορραγίας στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, αν η αιμορραγία επιμένει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας γιατί πίσω από αυτό το γεγονός μπορεί να κρύβεται κάποιο σημαντικό πρόβλημα, όπως η αποβολή ή η εξωμήτρια κύηση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...