Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παλμοί, κλωτσιές και πηδήματα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">"</span></span><em><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Mια μέρα καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση, με ένα ποτήρι ακουμπισμένο στην κοιλιά μου, ώσπου το μωρό , κάποια στιγμή κλώτσησε τόσο δυνατά, που ταρακουνήθηκαν τα παγάκια στο ποτήρι!</span></span></em><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">"</span></span></p>

Μεταξύ της 18ης -22ης εβδομάδας, αισθάνεσθε για πρώτη φορά την κίνηση του παιδιού σας και είναι σαν ένα ελαφρύ φτερούγισμα μέσα σας.

Στις επόμενες εβδομάδες, το φτερούγισμα αυτό θα γίνει κάτι πολύ περισσότερο από αντιληπτό, αφού θα πρόκειται για κινήσεις που κάνει το μικρό μέσα σας, και θα μπορείτε να καταλαβαίνετε πιο έντονα.

Είναι μια πολύ σημαντική και συγκινητική στιγμή, δεδομένου ότι η συχνότητα της κίνησης του παιδιού, είναι ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα της καλής του κατάστασης.

Το έμβρυο (που στην πραγματικότητα άρχισε να κινείται μερικές εβδομάδες νωρίτερα χωρίς να γίνεται αντιληπτό) κάνει κάθε είδους κινήσεις στο νερό: απλώνει πόδια και μπράτσα, ανοίγει και κλείνει τα χέρια, αναρριχάται στα τοιχώματα της μήτρας, τυλίγεται στον εαυτό του...

Κινείται περισσότερο το βράδυ, μεταξύ των δέκα και τα μεσάνυχτα, ενώ είναι πιο ήσυχο όταν ξημερώνει.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το ίδιο συμβαίνει και στον ύπνο. Το έμβρυο κοιμάται κατά μέσο όρο 18 ώρες την ημέρα, και οι κύκλοι του στους οποίους κοιμάται και ξυπνάει , ρυθμίζονται με βάση τις 24 ώρες. Δεν εξαρτώνται από την ημέρα και την νύχτα, αλλά από την πορεία των ορμονών στο αίμα της μαμάς του.

Από την 28η εβδομάδα, ο έλεγχος των κινήσεων είναι ένα φυσικό εργαλείο, πολύ χρήσιμο για να καταλάβουμε ότι όλα εξελλίσονται ομαλά.

Ελέγχουμε, απλά, εάν στην διάρκεια των 12 ωρών έχουμε τουλάχιστον 10 κινήσεις του εμβρύου. Φυσικά, εάν μια μέρα το μικρό κινείται λιγότερο , δεν υπάρχει φόβος ανησυχίας. Αλλά, αν στην διάρκεια των 12 ωρών δεν υπάρχει καμία κίνηση που να αντιληφθείτε, για προληπτικούς λόγους, καλύτερα επικοινωνήστε και γνωστοποιήστε το στον γιατρό σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...