Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Κολπική υπερέκκριση και συστολές της μήτρας


    <p>Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κολπική υπερρέκριση και τις συστολές της μήτρας κατά την διάρκεια της κύησης.</p>

Κολπική υπερέκκριση

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αιμοφόρα αγγεία του κόλπου και του αιδοίου διαστέλλονται, η ροή του αίματος αυξάνεται, οι αδένες εργάζονται περισσότερο από το συνηθισμένο και τα τοιχώματα του κόλπου υγραίνονται αρκετά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι ο σχηματισμός ενός γαλακτώδους υγρού, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και καθόλου ανησυχητικό.

Αντίθετα μάλιστα, αυτή η έκκριση περιέχει ένα βαθμό οξύτητας η οποία θεραπεύει αυτόματα τον κόλπο από το μεγαλύτερο μέρος των μολύνσεων και φλεγμονών. Εάν όμως τα υγρά, συνοδεύονται από κνησμό, είναι ιδιαίτερα πολλά, προκαλούν τσούξιμο και έχουν άσχημη οσμή, πρέπει να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας, διότι μπορεί να πρόκειται για κάποια κολπίτιδα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε κάθε είδους τοπικού ερεθισμού, είναι μια φροντισμένη τοπική υγιεινή.

Να αλλάζετε καθημερινά εσώρουχο, να χρησιμοποείτε στις πλύσεις χλιαρό νερό και σαπούνι με ουδέτερο ph και άν φρεσκάρεστε πολλές φορές την ημέρα μόνο νερό στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από λεμόνι ή ένα κουταλάκι ξύδι.

Συστολές της μήτρας

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές φορές, προκαλούνται συσπάσεις της μήτρας: νιώθετε να σκληραίνει η κοιλιά σας, αισθάνεστε μια αίσθηση βάρους χαμηλά, και κάποιες φορές μικρά πονάκια.

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, οι συστολές αυτές μπορεί να είναι πιο συχνές, αλλά όχι επώδυνες και φυσικά όχι ανησυχητικές. Όμως, οι συστολές αυτές, πρέπει να αναφέρονται πάντα στον γιατρό σας ειδικά όταν συμβαίνουν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...