Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Καούρες, δυσκοιλιότητα κι αιμορροΐδες


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Περίπου το 5-10% των έγκυων γυναικών υποφέρουν από καούρες στο στομάχι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Η αιτία είναι πολλές φορές νευρικής φύσεως. </span></span></p>

Ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει, είναι το νερό από μελισσόχορτο που θα βρείτε σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βότανα.

Καλό είναι να μοιράζετε τα γεύματά σας και να αποφεύγετε να ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό. Μπορείτε, επίσης, να μασάτε αργά μερικά φουντούκια ή λίγη ψίχα ψωμιού.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα, είναι μια ενόχληση που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες. Ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης, από το 2ο τρίμηνο και έπειτα, μπορεί να χειροτερέψει περισσότερο. Η επιβάρυνση που υφίσταται το έντερο, γίνεται με δύο τρόπους.

Πρώτον, το ίδιο το βάρος της μήτρας καταλήγει να το καλύπτει όλο και περισσότερο και δεύτερον, η κατάσταση των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη επιτρέπει στους μύες του εντερικού τοιχώματος να είναι ιδιαίτερα χαλαροί προκαλώντας έτσι, μείωση της κινητικότητας του εντέρου.

Έτσι λοιπόν, μπορεί να έχετε πρήξιμο στη κοιλιά, ναυτία, αίσθηση έλλειψης αναπνοής και μικρούς εντερικούς πόνους. Δεν χρειάζεται όμως να καταφύγετε στα καθαρτικά ή σε βότανα με καθαρτικές ιδιότητες. Τα καθαρτικά ερεθίζουν το έντερο και πολλές φορές μπορεί να μεταβάλλουν μηχανισμούς απορρόφησης συγκεκριμένων ουσιών, που στην περίοδο που κυοφορείτε, δεν πρέπει να συμβεί.

Χρειάζεται, αντίθετα, να προσέχετε την διατροφή σας, να κάνετε υγιεινή ζωή, και σίγουρα να μην καταλήξετε στην υπερβολικά καθιστική ζωή.

Να μερικές συμβουλές:

  • Το πρωί, νηστικές , πίνετε 1-2 ποτήρια νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Το πρωί, πριν φάτε οτιδήποτε άλλο, φάτε ένα ώριμο ακτινίδιο.
  • Παίρνετε πριν από τα γεύματα ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
  • Τρώτε βερίκοκα και ξερά σύκα.
  • Άν δεν υποφέρετε από αιμορροϊδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπόθετα ή μικροκλύσματα γλυκερίνης.

Άν παρόλα αυτά, δεν καταφέρετε να λύσετε το πρόβλημα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αιμορροΐδες

Η δυσκοιλιότητα, συνδέεται αναμφίβολα με την εμφάνιση των αιμορροϊδων, δηλ. μικρών διαστολών των φλεβών του πρωκτού. Μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικές, μπορεί να ερεθιστούν και να προκαλέσουν πόνους και καψίματα ή αιμορραγία.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές και επιμελείς με την τοπική καθαριότητα, χρησιμοποιώντας κρύο νερό και σαπούνι με ουδέτερο ph μετά από κάθε χρήση τουαλέτας. Στα φαρμακεία επίσης, υπάρχουν και ειδικές αντιαιμορροϊδικές αλοιφές.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...