Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η λοχεία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Μετά τον τοκετό, στο σώμα σας θα γίνουν ένα σωρό μεταβολές απότομες και αιφνιδιαστικές, όπως αυτές που είχατε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας.</span></span></p>

Η απότομη μείωση του βάρους, η εξαφάνιση της κοιλιάς, τα τραντάγματα στην πίεση του αίματος, οι αλλαγές στην παραγωγή των ορμονών, οι μεταβολές του στήθους, η συστολή της μήτρας είναι όλα διαδικασίες που απαιτούν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο -κατά μέσο όρο περίπου 6 εβδομάδες- μέχρι να ξαναγυρίσει το σώμα στην κατάσταση που ήτανε πριν την εγκυμοσύνη. Η περίοδος αυτή ονομάζεται "λοχεία".

Τα λόχια

Κατά την περίοδο της λοχείας, εκκρίνονται από τον κόλπο κάποια ιδιαίτερα υγρά, που ονομάζουμε "λόχεια". Η λοχεία διαρκεί γενικά 40 ημέρες ή λιγότερες, με φανερές ειδοποιήσεις από γυναίκα σε γυναίκα. Είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο σίγουρα δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Τα λόχια, δημιουργούνται από το βλεννογόνο, δηλ του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας που αποσπάται και βαθμιαία αποβάλλεται. Η επιστροφή στο φυσιολογικό θα ολοκληρωθεί όταν και οι ωοθήκες θα αναλάβουν ξανά τις κυκλικές λειτουργίες τους και θα προκληθεί η πρώτη ωορρηξία.

  • Τις πρώτες ημέρες, αυτά τα υγρά θα είναι άφθονα και θα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από αίμα
  • Από την 3η ως την 8η μέρα, η απώλεια του αίματος μειώνεται βαθμιαία. Καθώς περνάει ο καιρός, οι απώλειες μειώνονται όλο και περισσότερο και το αίμα ελαττώνεται μέχρι να εξαφανιστεί τελείως
  • Από την 15η μέρα, τα υγρά γίνονται κιτρινωπά και σιγά - σιγά ελαττώνονται μέχρι να σταματήσουν εντελώς.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...