Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Γενικές εξετάσεις - Μέρος 3ο


    <p><strong>Η χολερυθρίνη και οι τρανσαμινάσες</strong></p>

Χρησιμεύουν για να εκτιμήσετε τη λειτουργία του ήπατος. Δεν είναι απαραίτητες εξετάσεις, αλλά συνιστάται να γίνουν τουλάχιστον 2 φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ώστε να είστε σίγουρη ότι λειτουργούν φυσιολογικά.

Πρωτεΐνες αίματος

Είναι άλλη μια εξέταση προαιρετική, αλλά συνιστάται. Χρησιμεύει για να εκτιμηθούν οι πρωτεϊνες που υπάρχουν στο αίμα.Αυτό το στοιχείο είναι χρήσιμο, για να γίνουν γνωστές πιθανές ασθένειες του ήπατος της μητέρας ή υπερβολικές απώλειες πρωτεϊνών με τα ούρα που μπορεί να έχουν το σύμπτωμα της τοξιναιμίας της εγκυμοσύνης.

Γενική εξέταση ούρων

Με την εξέταση αυτή, λαμβάνονται με ευκολία πολλές πληροφορίες που αφορούν τόσο σε ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος όσο και στη γενική κατάσταση του οργανισμού. Για να γίνει αυτή η εξέταση, αρκεί να μεταφέρετε στο εργαστήριο ένα δείγμα ούρων σας. Σε γενικές γραμμές, τον γυναικολόγο των ενδιαφέρουν κυρίως 3 στοιχεία:

  • το λεύκωμα, μια πρωτεϊνη που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα ούρα.
  • το σάκχαρο, του οποίου η ύπαρξη στα ούρα θα πρέπει να είναι υπό έλεγχο ώστε να αποκλεισθεί η ύπαρξη διαβήτη.
  • τα λευκοκύτταρα, τα οποία υπάρχουν κανονικά στα ούρα σε μικρές ποσότητες ενώ σε αντίθετη περίπτωση ειδοποιούν για την ύπαρξη λοιμώξεων στο ουροποιητικό σύστημα.

Ο έλεγχος του βάρους και της αρτηριακής πίεσης

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν θα πρέπει να πάρετε πάνω από 10-14 κιλά και η αύξηση του βάρους πρέπει να γίνετε σταδιακά. Ένα υπερβολικό βάρος, καθιστά πιο πιθανές τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης, πέρα από θέματα αισθητικής και ψυχολογίας. Ως τον 4ο μήνα, το βάρος αυξάνεται κυρίως λόγω της συσσώρευσης υγρών και λίπους στους μητρικούς ιστούς. Μόνο από τον 5ο μήνα και μετά, η μεγαλύτερη αύξηση οφείλεται στη μήτρα, στον πλακούντα, στο αμνιακό υγρό και φυσικά, στο έμβρυο.

Αν είστε υπέρβαρες πριν την εγκυμοσύνη, ο γιατρός θα σας ζητήσει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές στη διατροφή σας.

Σχετικά με την πίεσή σας, αυτή θα ελέγχεται πάντοτε από τον γιατρό σας. Αν δεν είσαστε υπερτασιακή πριν την εγκυμοσύνη σας και εάν δεν υπάρχει προδιάθεση στην οικογένεια για υπέρταση, αυτοί οι έλεγχοι είναι αρκετοί. Πρέπει να θυμάστε, ότι η πίεση πρέπει να μετράτε χωρίς βιασύνη, όταν είσαστε ήρεμη και χαλαρή, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι εσφαλμένα




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...