Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Γενικές εξετάσεις - Μέρος 2ο


    <p><strong>Η αντίδραση Wasserman (VDRL)</strong></p>

Είναι αναλύσεις που χρειάζονται για να ανακαλύψετε την τυχόν μετάδοση ή ύπαρξη της σύφιλης. Πρέπει να γνωρίζετε, πως τα αρχικά συμπτώματα της σύφιλης (αφροδίσιο νόσημα), δεν είναι φανερά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να την έχετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Εάν η σύφιλη διαγνωσθεί και θεραπευτεί εγκαίρως (πριν τον 4ο μήνα), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εάν, αντίθετα, δεν θεραπευτεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Στην περίπτωση που η ανάλυση δώσει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν είναι απαραίτητο να την επαναλάβετε, εκτός και αν έχετε την υποψία μιας μεταγενέστερης μετάδοσης. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο γιατρός θα σας συστήσει και άλλες αναλύσεις πριν σας συστήσει τη θεραπεία.

Γενική εξέταση αίματος

Αυτή η γενική εξέταση αίματος, χρειάζεται ώστε να ελέγχεται ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και η ποσότητα της αιμοσφαιρίνης που υπάρχει στο αίμα.Ελέγχεται ακόμη η διάσταση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ώστε να απορριφθεί η ύπαρξη της μεσογειακής αναιμίας ή θαλασσαιμίας.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ποσότητα του αίματος αυξάνεται σημαντικά και η αύξηση αυτή προκαλεί πάντα μια ανισσοροπία μεταξύ των μερών που την απαρτίζουν. Πρακτικά, το αίμα διαλύεται. Συνεπώς, είναι απόλυτα φυσιολογικό σε μια έγκυο γυναίκα να υπάρχει μια ελάττωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων δηλ μια μορφή αναιμίας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο, ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων να κατέβει κάτω από το όριο ασφαλείας, οπότε η αναιμία γίνεται επικίνδυνη. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την εξέταση κάθε 3 μήνες, με μεγαλύτερη ακόμη συχνότητα.

Η σιδηροπενία

Πρόκειται για πιθανή έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό σας. Στον οργανισμό, ο σίδηρος χρησιμεύει ώστε τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο. Εάν η ποσότητά τους είναι ανεπαρκής, τότε δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Η ουρία και η κρεατίνη στο αίμα

Οι ουσίες αυτές, είναι παράγωγα αποβλήτων του οργανισμού που πρέπει να φιλτράρονται και να αποβάλλονται από τα νεφρά. Εάν υπάρχουν στον οργανισμό σε ποσότητα μεγαλύτερη από το κανονικό, σημαίνει ότι τα νεφρά δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

Σάκχαρο αίματος

Χρησιμεύει για τη μέτρηση της συγκέντρωσης της γλυκόζης στο αίμα. Ο έλεγχος του σακχάρου χρησιμεύει για να ανακαλύψετε εγκαίρως κάθε πιθανή ανωμαλία πριν μετατραπεί σε κανονική ασθένεια. Αν ένα από τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από το φυσιολογικό ή αν υπάρχουν στην οικογένεια περιπτώσεις διαβήτη, ο γιατρός θα σας συστήσει και άλλες εξετάσεις (καμπύλη γλυκόζης) για να διαπιστωθεί η τυχόν παρουσία διαβήτη ή προδιαβήτη στην εγκυμοσύνη.

Η ανίχνευση του Αυστραλιανού αντιγόνου (HBsAg)

Είναι μια εξέταση αίματος που ανακαλύπτει άν είστε "υγιής φορέας" του ιού της ηπατίτιδος Β. Το να είστε "υγιής φορέας", σημαίνει ότι χωρίς να έχετε την ασθένεια ο ιός υπάρχει στο αίμα σας και γι΄αύτό υπάρχει και η πιθανότητα να την μεταδώσετε στο έμβρυο κατά τον τοκετό ή κατά τον θηλασμό.

Το να γνωρίζετε από πριν αν το παιδί διατρέχει τέτοιο κίνδυνο είναι σημαντικό, ώστε να του χορηγηθεί μόλις γεννηθεί η κατάλληλη θεραπεία και να προληφθεί η ανάπτυξη της αρρώστιας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...