Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Γενικές εξετάσεις - Μέρος 1ο


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι εξετάσεις στον γιατρό σας θα πρέπει να γίνονται μια φορά τον μήνα, εκτός από την περίπτωση επιπλοκών οπότε θα είναι πιο συχνές. </span></span></p>

Στην διάρκεια αυτών των επισκέψεων, θα ελέγχεται το βάρος σας, η αρτηριακή σας πίεση, η κατάσταση των γεννητικών σας οργάνων προκειμένου να ανακαλυφθούν εγκαίρως τυχόν ανωμαλίες και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Η αίσθηση ότι είστε καλά κι όλα πάνε -κατά την δική σας κρίση- κατ΄ευχήν, δεν θα πρέπει να αποτελεί κανόνα για την αποφυγή τυχόν επίσκεψης στον γιατρό σας.

Οι αναλύσεις αίματος και ούρων

Οι εργαστηριακές αναλύσεις αίματος και ούρων είναι απαραίτητες καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε όλες τις εγκύους, ζητούνται κατά κανόνα οι αναλύσεις αυτές, είτε έχουν είτε όχι κάποιο πρόβλημα.

Η λήψη αίματος

Συνήθως, το αίμα λαμβάνεται πρωί και πρέπει να έχετε άδειο στομάχι, από τη φλέβα στο εσωτερικό του αγκώνα.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να σας φοβίζει και να σας ανησυχεί, είναι μια απλή, τυπική αιμοληψία!

Προσδιορισμός της ομάδας αίματος και του παράγοντα Rh

Ο γιατρός θα σας ζητήσει την ομάδα αίματος που έχετε. Εάν ο παράγοντας Rh είναι αρνητικός, τότε σημασία έχει να ξέρει ο γιατρός και τον παράγοντα Rh του πατέρα.Στην περίπτωση που και ο δικός του είναι αρνητικός, τότε δεν υπάρχουν προβλήματα. Αντίθετα, εάν είναι θετικός, τότε η μητέρα θα πρέπει να πραγματοποιηεί κάθε μήνα μια εξέταση αίματος (το έμμεσο τεστ του Coombs) ώστε να αναγνωριστούν εγκαίρως οι πιθανότητες επιπλοκών.

Εξέταση για ερυθρά

Χρειάζεται να ξέρει ο γιατρός άν έχετε ανοσία στην ερυθρά. Είναι μια εξέταση που πρέπει να πραγματοποιήσετε, αμέσως μόλις διαγνωσθεί η εγκυμοσύνη, γιατί οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι ελλοχεύουν ακριβώς κατά τους πρώτους μήνες. Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί εξέταση με θετικά αποτελέσματα, χρειάζεται να έχετε μαζί σας τα αποτελέσματα αυτής κατά την επίσκεψή σας στον γυναικολόγο σας.

Κάνοντας το τεστ, οι πιθανότητες είναι τρεις:

  • το αποτέλεσμα να είναι θετικό, που αυτό σημαίνει πως έχετε ανοσία και δεν πρέπει να ξαναεξεταστείτε
  • το αποτέλεσμα να είναι θετικό, αλλά μας αφήνει να υποθέσουμε μια πρόσφατη ερυθρά. Στην περίπτωση αυτή, η κατάσταση θα αξιολογηθεί από τον γιατρό σας
  • το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, που σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να επαναληφθεί τουλάχιστον 3 φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (μία κάθε τρίμηνο)

Tοξοπλάσμωση

Είναι και αυτή μια εξέταση που πρέπει να γίνει μόλις διαγνωσθεί ότι είστε έγγυος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, δηλ. έχετε ανοσία στην τοξοπλάσμωση, δεν πρέπει να το επαναλάβετε. Εάν, αντίθετα το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να επαναληφθεί τουλάχιστον 3 φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (μία κάθε τρίμηνο).




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...