Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Αλκοόλ και τσιγάρο


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Το αλκοόλ και το τσιγάρο, είναι δύο βλαβερές ουσίες που μόνο κακό μπορεί να κάνουν στον οργανισμό σας, είτε είστε έγκυες είτε όχι. Ιδιαίτερα δε, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το κακό βαίνει εις διπλούν!</span></span></p>

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να αποβεί βλαβερή για το έμβρυο.Επίσης, μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο βρεφικού αλκοολισμού, μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από σωματική και πνευματική καθυστέρηση.

Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η νικοτίνη προκαλεί προβλήματα στο κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα της μέλλουσας μητέρας, ενοχλεί όμως και το έμβρυο στο οποίο φτάνει μέσω του δικτύου των αιμοφόρων αγγείων που του μεταφέρουν τις τροφές.

Επομένως, για όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού, πρέπει να περιορίσετε τις δύο αυτές κακές συνήθειες.Δείτε το κι αλλιώς: σαν μια ευκαιρία να τα κόψετε μαχαίρι!

Για τις γυναίκες, που είναι εξαρτημένες από το αλκοόλ και το τσιγάρο, σίγουρα το να σταματήσουν από την μια μέρα στην άλλη, φαντάζει δύσκολο και ίσως ακατόρθωτο. Η φύση όμως επεμβαίνει συχνά με μια διευκόλυνση, αφού κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστούν ναυτίες που συνδέονται πολύ συχνά με έντονες μυρωδιές και γεύσεις όπως είναι , επίσης, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για να σταματήσετε και τα δύο, μόλις σας παρουσιάστηκε! Εκμεταλλευτείτε την!

Ακόμη όμως και αν τίποτε δεν σας πτοεί, ακόμη και αν κάνατε προσπάθειες που ήταν όμως άκαρπες, θα πρέπει να ξέρετε ότι το αλκοόλ μπορείτε να το περιορίσετε και να πίνετε μόνο στα γεύματα, ενώ μετά μπορείτε να το αραιώνετε με νερό.

Για να σταματήσετε το αλκοόλ και το κάπνισμα, μπορεί να σας βοηθήσουν θεραπείες στήριξης όπως η ύπνωση και ο βελονισμός.

Συμβουλές

  • Μειώστε το αλκόολ στο ελάχιστο.Προτιμήστε να πίνετε φρέσκους χυμούς φρούτων και μεταλλικό νερό!
  • Για να κόψετε το κάπνισμα μπορείτε να καταφύγετε στον βελονισμό ή τις ειδικές ταινίες νικοτίνης που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  • Ζητήστε την συμπαράσταση φίλων και γνωστών και πάντα να σκέφτεστε: είναι για το καλό του μωρού σας (εκτός από το δικό σας).

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΈΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΠΟΒΑΡΩΝ Ή ΠΡΟΩΡΩΝ ΜΩΡΩΝ,

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...