Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Λίγο πριν το πρώτο του κλάμα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Οι γονείς, περιμένουν την άφιξη του νεογέννητου μωρού τους με χαρά αλλά και ...φόβο! Οι πρώτες συσπάσεις του τοκετού, επισημαίνουν την επιβράβευση του πολύμηνου σχεδιασμού και της αναμονής σας.</span></span></p>

Οι μέλλουσες μητέρες, πριν αρχίσει ο τοκετός, γνωρίζουν ότι η διαδικασία της γέννησης, ενδεχομένως θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και ότι μπορεί να είναι οδυνηρή. Γνωρίζουν, επίσης, ότι το σώμα τους θα υποστεί αλλαγές, αλλά όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν, μόλις ακούσουν το πρώτο κλάμα του μωρού τους και μόλις το κρατήσουν στην αγκαλιά τους για πρώτη φορά.

Γνωρίζετε, ότι όταν πλησιάζει η ώρα του τοκετού, τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος εκκρίνουν, ταυτόχρονα, μεγάλη ποσότητα χημικών ουσιών οι οποίες και προκαλούν τα πρώτα στάδια του τοκετού; Καθώς αποστραγγίζεται το αμνιακό υγρό από την μήτρα, ελαττώνεται σιγά-σιγά η άνωση του μωρού στον μικρό του κόσμο. Έτσι, το βρέφος αρχίζει την κάθοδό του προς τον έξω κόσμο.

Στην πραγματικότητα, η απόσταση αυτή είναι μικρή, αλλά το ταξίδι αυτό του μωρού σας, διαρκεί αρκετές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Τα υψηλά ποσοστά αδρεναλίνης που εκκρίνονται κατά το διάστημα αυτό, τόσο στην μητέρα όσο και στο βρέφος, προσφέρουν ικανοποιητική προστασία κατά του στρες που συνοδεύει τον τοκετό.

Κατά την διάρκεια του τοκετού, οι μικρές περίοδοι ανάπαυσης, επιτρέπουν στην μητέρα και το βρέφος, να ανακτήσουν δυνάμεις, που θα τους βοηθήσουνε στο δεύτερο στάδιο του τοκετού, όταν πλέον βγαίνει το κεφάλι του βρέφους μέσα από την γεννητική οδό.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...