Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η διαδικασία του τοκετού


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ο τοκετός, κατά κανόνα ξεκινά όταν αρχίσουν οι πρώτες ωδίνες, κάτι που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια.</span></span></p>

Επίσης, τα συμπτώματα και η διαδοχή των γεγονότων είναι διαφορετικά από γυναίκα σε γυναίκα. Οι ενδείξεις που ακολουθούν, αφορούν περισσότερο γυναίκες που περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Οι συστολές, πραγματικές ή όχι;

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας, θα γίνονται αντιληπτές κάποιες συσπάσεις της μήτρας οι οποίες μπορεί να μοιάζουν με πόνους περιόδου, είναι πιο συχνές και μπορεί να σας μπερδέψουν με εκείνες που προειδοποιούν για τον επικείμενο τοκετό. Είναι πολύ σημαντικό, να μπορείτε να ξεχωρίσετε τις πραγματικές συστολές από τις ψεύτικες. Γενικά, πρέπει να γνωρίζετε σε ότι αφορά τις πραγματικές συστολές, ότι:

  • επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα
  • σιγά-σιγά γίνονται πιο επώδυνες
  • οι συσπάσεις σταματάνε όταν φτάσετε στον τοκετό

    Αντίθετα, οι ψεύτικες συσπάσεις που μπορεί να σας αποπροσανατολίζουν, έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
    • εμφανίζονται σε ακανόνιστα διαστήματα και σιγά-σιγά αραιώνουν και υποχωρούν
    • η ένταση του πόνου είναι πάνω-κάτω ίδια
    • εμφανίζονται κυρίως όταν είστε σωματικά κουρασμένη

      Αυτές οι νόθες ή προπαρασκευαστικές ωδίνες, βοηθούν στην κάθοδο της κεφαλής του εμβρύου μέσα στη λεκάνη.

      Η έναρξη του τοκετού

      Από τον κόλπο, βγαίνει μια βλέννα, μια πυκνή ουσία με μικρά ίχνη αίματος, χωρίς να προκαλέσει πόνο.Οι μικρές σταγόνες αίματος οφείλονται στο σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων , όταν ο τράχηλος αρχίζει να διαστέλλεται.

      Ο λεπτός ημιδιαφανής σάκος-ο αμνιακός σάκος- που περιέχει το παιδί, σπάει σε κάποιο σημείο του και το αμνιακό υγρό αρχίζει σιγά σιγά να βγαίνει από τον κόλπο. Το αμνιακό υγρό ξεχωρίζει από τα ούρα, γιατί γενικά δεν έχει κίτρινο χρώμα και είναι άοσμο. Ο λαός, χρησιμοποιεί για την κατάσταση αυτή την έκφραση "σπάσανε τα νερά". Αυτό, λοιπόν, το "σπάσιμο των νερών", μπορεί να προηγηθεί κάποιες ώρες πριν την έναρξη των ωδινών, μπορεί να συμβεί όταν ο τοκετός είναι σε εξέλιξη ή μπορεί να προκληθεί τεχνιτά.

      Τι γίνεται στην αίθουσα τοκετών;
      Εαν όλα προχωρούν κανονικά, τότε σας οδηγούν στην αίθουσα τοκετών,όπου εκεί :

      • πραγματοποιείτε το ξύρισμα της μικρής περιοχής γύρω από τον κόλπο και των πρωκτό και ακολουθεί η επάλειψη με ένα αντισηπτικό διάλυμα.
      • Στην περίπτωση που ο τοκετός θα πραγματοποιηθεί με καισαρική τομή τότε ξυρίζεται και απολυμαίνεται όλη η περιοχή που αφορά την επέμβαση.
      • γίνεται κλύσμα
      • σας υποδέχετε η μαία της βάρδιας η οποία θα είναι παρούσα και αυτή σ΄όλες τις φάσεις του τοκετού.
      • γίνεται ο έλεγχος της καρδιάς του εμβρύου.Ανάλογα με την οργάνωση και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου και την πορεία του τοκετού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σταθερό μόνιτορ που τοποθετείτε στη κοιλιά σας.

      Οι φάσεις του τοκετού

      Οι φάσεις του τοκετού, είναι τρεις:

      [*]η περίοδος διαστολής

      [*]η περίοδος εξώθησης

      [*]η περίοδος υστεροτοκίας




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...