Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Σεξ κι εγκυμοσύνη


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Η σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης -φυσιολογικής πάντοτε-, όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά είναι μια εξαίσια ιδέα για να πραγματοποιηθεί.</span></span></p>

Η φυσική επαφή και τα χάδια, είναι ο καλύτερος τρόπος τόσο για να ηρεμεί η μέλλουσα μητέρα, που μπορεί να αισθάνεται άβολα με την αλλαγή στο σώμα της, όσο και ο μελλοντικός πατέρας να μην νιώθει απομονωμένος και παραμερισμένος. Αυτή η οικειότητα μεταξύ των συντρόφων, βοηθά πολύ στο να ξεπεραστούν οι δύσκολες ψυχολογικά στιγμές της εγκυμοσύνης, και συνεπώς, με έμμεσο τρόπο , θα επηρεάσει θετικά την καλή κατάσταση του παιδιού.

Δεν πρέπει να φοβάστε, ότι οι κινήσεις της συνουσίας θα κάνουν κακό ή θα ενοχλήσουν το έμβρυο. Το έμβρυο, κινείται μέσα σ΄ένα σάκο με υγρό, που το προστατεύει και είναι συνηθισμένο να κινείται και να γυρίζει για να βρει την καλύτερη θέση. Καθώς σιγά-σιγά η κοιλιά θα μεγαλώνει, θα πρέπει κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, να βρείτε καλύτερες θέσεις πιο βολικές.

Από ιατρικής άποψης , λοιπόν, οι φυσιολογικές σεξουαλικές πράξεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ελλοχεύουν κινδύνους, εκτός άν υπάρχει κίνδυνος αποβολής ή υπάρχουν κάποιες άλλες επιπλοκές οι οποίες εκδηλώνονται με έντονους πόνους στον κόλπο και στη κοιλιά. Στις περιπτώσεις αυτές, εύλογο είναι να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας, και να τον συμβουλευτείτε για ενδεχόμενη διακοπή των επαφών.

Βέβαια, μην ξεχνάτε, ότι υπάρχει και η πιθανότητα, στην αρχή , κατά την διάρκεια ή στο τέλος της εγκυμοσύνης, ένας από τους δύο συντρόφους, να έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές πράξεις. Πρόκειται για ψυχολογικές αντιδράσεις, μάλλον συχνές και απόλυτα φυσιολογικές, που είναι καλό να προσπαθήσετε να αποδεχτείτε με πολλή τρυφερότητα.

Έξτρα περιποίηση!

Νιώθετε μόνιμα κουρασμένη, τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στην τουαλέτα και σαν να μην έφταναν αυτά, έχετε και το άγχος για τον επικείμενο τοκετό.

Δεν αξίζετε λοιπόν, λίγη ...έξτρα περιποίηση από τον σύντροφό σας; Tι μπορεί να κάνει για εσάς αυτούς τους 9 μήνες;;;

  • μασάζ στα πόδια, τον αυχένα και την πλάτη
  • ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, μαγειρεμένο από τα χεράκια του
  • να είναι δίπλα σας και υπομονετικά να ακούει την γκρίνια σας για τα παραπάνω κιλά που πήρατε, για την κοιλιά που σας δυσκολεύει για τους αστραγάλους σας που πρήστηκαν, και ...να σας λέει ενθαρρυντικές κουβέντες του στυλ "μα τι λες αγάπη μου, μια χαρά είσαι, πιο ωραία από ποτέ..."
  • να δείχνει ειλικρινή ενθουσιασμό όταν σας βλέπει με το σουτιέν εγκυμοσύνης και το λαστέξ , παρά τα επιπλέον κιλά και τις ραγάδες σας...




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...