Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Οι αλλαγές στο στήθος


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ένα από τα πρώτα εμφανή σημάδια της εγκυμοσύνης στο σώμα σας, είναι η αλλαγή του στήθους σας.</span></span></p>

Οι μαστικοί αδένες που υφίστανται αμέσως τις συνέπειες από την αύξηση των ορμονών, μεγαλώνουν και σκληραίνουν. Οι φλέβες γίνονται πιο εμφανείς , η άλως και η θηλή σκουραίνουν και διογκώνονται.

Αυτή η γρήγορη ανάπτυξη του αδενικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει κάποιο μούδιασμα και μυρμηγκίαση. Εφοδιαστείτε γρήγορα ένα κατάλληλο σουτιέν εγκυμοσύνης, ώστε να μπορεί να συγκρατεί καλά το στήθος σας, να διευκολύνει τις κινήσεις και να εμποδίσει το χαλάρωμα των ιστών και την εμφάνιση των ραγάδων.

Προσέξτε, το σουτιέν να είναι από φυσικές ίνες ή μη αλλεργικές , οι θήκες να μην πιέζουν και σφίγγουν υπερβολικά , και οι τιράντες να ρυθμίζονται.

Στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, το στήθος θα προετοιμαστεί για το θηλασμό, χάρη στη δράση της προλακτίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από την υπόφυση, ενός αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Κάθε τόσο, μπορεί να βγαίνουν από τις θηλές λίγες σταγόνες από το πρωτόγαλα, ένα πυκνό και κίτρινο υγρό που θα είναι το πρώτο και πιο θρεπτικό γεύμα του παιδιού.

Είναι πολύ σημαντικό, καθ΄όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες, να φροντίζετε ιδιαίτερα την υγιεινή της θηλής και το δέρμα του στήθους.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...