Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Οι αλλαγές στο γυναικείο σώμα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Από την στιγμή που μια γυναίκα μείνει έγκυος, ένα σωρό αλλαγές αρχίζουν να γίνονται στο σώμα της, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στο μεγάλο αυτό θαύμα, που συντελείται μέσα της.</span></span></p>

Το σώμα σας, πρέπει να προετοιμαστεί να αντέξει με τα οστά και τους μύες το αυξανόμενο βάρος σας καθώς και να είναι σε θέση να παρέχει στο έμβρυο όλες τις θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο που θα του είναι αναγκαίο για την ανάπτυξή του.

Συνεπώς, μια μεγάλη και πολύ γοητευτική αλλαγή συντελείται μέσα σας και, φυσικά...απ΄ έξω σας!

Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ομορφαίνουν και γλυκαίνουν, ενώ κάποια χαρακτηριστικά του σώματός τους γίνονται καλύτερα και κάποια ελαττώματα περιορίζονται.Από τις πρώτες ακόμη εβδομάδες, το στήθος αποκτά όγκο και πρήζεται. Τα οστά της λεκάνης και τα πλευρά ανοίγουν ελαφρώς σιγά-σιγά καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Η κοιλότητα του θώρακα εκτείνεται λίγο, λόγω της ώθησης της μήτρας στα χαμηλά. Η κοιλιά, αρχίζει να φαίνεται από τον 4ο-5ο μήνα, ενώ το άν θα φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο εξαρτάται από το σώμα της μητέρας.

Συνήθως, στις μικροκαμωμένες με στενές λαγόνες, φαίνεται περισσότερο. Επίσης, συνήθως, οι πολύ λεπτές κοπέλες παίρνουν περισσότερα κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, από εκείνες που έχουν φυσιολογικό βάρος.Οι παραπάνω εμφανείς αλλαγές, δεν είναι βέβαι οι μόνες. Τροποποιούνται και άλλα πράγματα, όπως η αναπνοή , το κυκλοφορικό, ο μεταβολισμός, η λειτουργία του ήπατος και του εντέρου, η εσωτερική όψη όλων των οργάνων έως και η δομή των οστών.

Και όλοι οι παράγοντες αυτοί, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξωτερική εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, θα αλλάξουν -προς το καλύτερο- το περίγραμμα του προσώπου , τα μάτια, το δέρμα , τα μαλλιά. Το σώμα μαθαίνει να κινείται με νέο τρόπο και η γυναίκα βρίσκει διαφορετικές θέσεις για να εργάζεται, να περπατάει, να κοιμάται κτλ.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...