Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πως και τι πρέπει να τρώτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Έχει παρατηρηθεί ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες (το 47%) παίρνουν περισσότερα κιλά από το κανονικό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. </span></span></p>

Και μάλιστα το ποσοστό αυτό αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Γνωρίζατε ότι στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης απαιτούνται μόλις 300 θερμίδες επιπλέον για το μωρό;

Ένα πολύ καλό άρθρο με συμβουλές για το τι πρέπει να τρώτε κατά την εγκυμοσύνη, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Shape.

κατανάλωνε μεγάλη ποικιλία τροφών

Επιλέγοντας τρόφιμα και από τις πέντε διατροφικές ομάδες στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, εξασφαλίζεις σ' εσένα και στο μωρό σου το σύνολο των θρεπτικών στοιχείων, αλλά παράλληλα φέρνεις σε επαφή το έμβρυο με διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές, μέσω του αμνιακού υγρού. Φρόντισε, ωστόσο, να τηρείς τις ενδεδειγμένες αναλογίες στην κατανάλωση υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών.

προσανατολίσου στα βιολογικά προϊόντα

Έρευνες έχουν συνδέσει τα φυτοφάρμακα με πρόωρο τοκετό και διάφορες επιπλοκές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης..

Η σωστή διατροφή στην περίοδο της εκγυμοσύνης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μετράει περισσότερο η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Ένα σωστό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες καθημερινά, καθώς και μικρά συχνά γεύματα είναι η ενδεδειγμένη λύση για να προσφέρετε σε σας και το μωράκι που κυοφορείτε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Προτιμήστε λοιπόν να τρώτε πολλά φρούτα, ψάρια πλούσια σε Ω-3, και γενικά μεγάλη ποικιλία τροφίμων, παρά υπερβολική ποσότητα γλυκών ή γευμάτων πλούσια σε λιπαρά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...