Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Προσοχή στην κατανάλωση «light» γιαουρτιών κατά την εγκυμοσύνη!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Νέα επιστημονική μελέτη αποκάλυψε ότι οι έγκυες που καταναλώνουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο παιδί το οποίο θα αναπτύξει άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.</span></span></p>

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, ωστόσο τα συμπεράσματα της έρευνας δεν είναι και τόσο ασφαλή:

Σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνητών Εκατερίνα Μάσλοβα «η απουσία λιπαρών οξέων στο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά πιθανότατα αποτελεί το ‘κλειδί’ για τα νέα αποτελέσματα, αφού τα λιπαρά του γιαουρτιού μάλλον δρουν προστατευτικά ενάντια στις αλλεργίες».

Η ειδικός προσέθεσε ότι είναι επίσης πιθανό τα άτομα που προτιμούν light γιαούρτι να ακολουθούν γενικότερα διατροφή «φτωχή» σε θρεπτικά συστατικά. Όπως είπε ωστόσο «είναι απαραίτητο να αναπαραχθούν τα αποτελέσματά μας μέσω άλλων μελετών ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην το παρακάνουμε με τα «light» προϊόντα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (και όχι μόνο ;). Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα λιπαρά συστατικά που βρίσκονται σε διάφορες τροφές είναι (στις κατάλληλες εννοείται ποσότητες) απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...