Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Επιπτώσεις στην υγεία των εγκύων γυναικών από τα energy drinks


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Επιπτώσεις στην υγεία των εγκύων γυναικών ενδέχεται να έχει η υπερκατανάλωση των energy drinks εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχουν, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνιστά στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, μέτρια πρόσληψη καφεΐνης, απ’ οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχεται αυτή.</span></span></p>

Αλλά και τα παιδιά που καταναλώνουν τα «ενεργειακά ποτά» μπορεί να εμφανίσουν υπερδιέγερση, ευερεθιστικότητα, νευρικότητα ή άγχος.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε η επίτροπος για θέματα Υγείας της Ε.Ε. κ. Ανδρούλα Βασιλείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μαν. Μαυρομμάτη και Μαν. Αγγελάκα.

Οπως αναφέρει στην απάντησή της η κ. Βασιλείου, «είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που συνεπάγεται η καφεΐνη για τις εγκύους. Ενώ η πρόσληψη καφεΐνης έως και 300 mg/l ημερησίως φαίνεται να είναι ασφαλής, το θέμα των πιθανών επιπτώσεων στην εγκυμοσύνη και το έμβρυο σε περίπτωση τακτικής πρόσληψης ποσοτήτων που υπερβαίνουν τα 300 mg/l παραμένει ανοικτό.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται μέτρια πρόσληψη καφεΐνης απ’ οποιαδήποτε πηγή». Αξίζει να τονισθεί ότι η υπερκατανάλωση καφεΐνης από τις εγκύους έχει «κατηγορηθεί» από τους ειδικούς για τη γέννηση βρεφών με χαμηλό βάρος, αφού προκαλεί εκνευρισμό και άγχος στη μητέρα.

Παράλληλα, ενδέχεται η καφεΐνη να προκαλέσει αφυδάτωση στην έγκυο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...