Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Αγοράζοντας το πρώτο του αυτοκίνητο


    <p>Αν ο γιος ή η κόρη σας αποφασίσει να παρακολουθήσει μαθήματα οδήγησης και τελικά καταφέρει να πάρει το δίπλωμα, η πρώτη ερώτηση που θα πιθανόν θα ακούσετε θα είναι <strong>"Μπαμπά, μαμά θα μου πάρεις αυτοκίνητο;"</strong></p>

Αγοράζοντας το πρώτο του αμάξι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση και πρέπει πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσετε και εσείς αλλά και το παιδί σας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας μπορεί να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και συζητήστε τι είναι καλύτερο σύμφωνα με την κρίση σας και φυσικά την οικονομική σας κατάσταση.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές αν σκέφτεστε να αγοράσετε το πρώτο του αυτοκίνητο:

Συζήτηση

Το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο σε όλους. Είναι σημαντικό να συζητήσουμε για το πώς και πότε το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί, καθώς αυτό θα σας επιτρέψει να εξακριβωθεί αν είναι όντως απαραίτητο να του το αγοράσετε. Εάν ζείτε εκτός της πόλης και το παιδί σας χρειάζεται ένα μέσο μεταφοράς, ένα αυτοκίνητο πιθανότατα θα είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Εάν ζείτε στην πόλη, ίσως να μην είναι αναγκαίο να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο. Με την κατάλληλα δημόσια συστήματα μεταφορών, η μετακίνηση είναι πολύ ασφαλέστερη και φθηνότερη αν σκεφτείτε το επιπλέον κόστος που επιβάλλει ένα αμάξι (χώροι στάθμευσης, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και ούτω καθεξής).

Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;

Υπάρχουν οφέλη για δύο, όπως επισημαίνονται παρακάτω.

Μεταχειρισμένο

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλές και μεγάλες αντιπροσωπείες που πωλούν μεταχειρισμένα οχήματα καλοσυντηρημένα και με πολύ λογικές επιλογές χρηματοδότησης.

Άλλωστε, αν έχετε ήδη ένα αρκετά παλιό αυτοκίνητο, η αντικατάσταση του με ένα λιγότερο μεταχειρισμένο μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες σας.

Καινούργιο

Αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο στο παιδί σας είναι τελικά η πιο ακριβή επιλογή, ωστόσο, έχετε τη σιγουριά ότι το όχημα που το παιδί σας θα οδηγήσει πληρεί τις καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας και πιθανότατα θα το κρατήσει για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Ασφάλιση

Μετά από το κόστος της αγοράς του αυτοκινήτου, φροντίστε ο γιος ή η κόρη σας να έχει την κατάλληλη και επαρκή ασφαλιστική κάλυψη. Μπορείτε να βρείτε εύκολα αρκετά οικονομικά και ολοκληρωμένα πακέτα.

Μπορεί να βοηθήσει και το παιδί σας οικονομικά;

Η αγορά του αυτοκινήτου και η συντήρηση του μπορεί να κοστίσει τεράστια ποσά χρημάτων. Σκοπεύετε να αγοράσετε το αυτοκίνητο οριστικά και εξ'ολοκλήρου για το παιδί σας; Ή μήπως θέλετε να καταβάλει και εκείνο το ήμισυ ή έστω κάποιο ποσό σε τακτά χρονικά διαστήματα; Αυτά είναι πράγματα που οπωσδήποτε θα πρέπει να συζητηθούν πριν την αγορά και βεβαιωθείτε πως δεν θα τα αμελήσει το παιδί σας στη συνέχεια.

Μόλις έχετε κάποια ιδέα, σκεφτείτε τις δαπάνες και αρχίστε έρευνα σχετικά με τις διάφορες επιλογές.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο




×
×
  • Προσθήκη...