Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Βασικές οδηγίες βήμα προς βήμα για τη μητέρα που δεν έχει ξαναθηλάσει


    <p>Είναι η πρώτη σας φορά που θηλάζετε; Μην αγχώνεστε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βασικά βήματα:</p>

- Καθίστε σε ίσια στάση και πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας, έτσι ώστε να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το στήθος σας (ίσως σας βολέψει να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από το μωρό ή να ακουμπάτε τα πόδια σας σε ένα σκαμνάκι).

- Πρέπει να κρατάτε το μωρό σας έτσι ώστε να ακουμπά το κεφαλάκι του στο εσωτερικό του αγκώνα σας και το χέρι σας να στηρίζει όλο το κορμάκι του.

- Όλο του το σώμα πρέπει να είναι γυρισμένο προς το μέρος σας.

- Με το ελεύθερο χέρι σας πιάστε το στήθος σας έτσι ώστε το μεγάλο δάχτυλο να είναι στην επάνω πλευρά της θηλαίας άλω (η περιοχή γύρω από τη θηλή) και τα υπόλοιπα δάχτυλα από κάτω.

- Το μωρό, εξοπλισμένο με το αντανακλαστικό του θηλασμού, θα ανοίξει το στοματάκι του, θα πιάσει καλά τη θηλαία άλω, και θα αρχίσει να θηλάζει (αν το μωρό δεν πιάσει καλά τη θηλαία άλω, αλλά απλώς πιπιλά τη θηλή σας, πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε).

- Την ώρα που τρώει το μωρό σας, προσέξτε να μην πιέζετε τη μυτούλα του στο στήθος σας γιατί το δυσκολεύετε στην αναπνοή του.

- Για να βγάλετε το μωρό από το στήθος σας, βάλτε το μικρό σας δαχτυλάκι στο στόμα του και απομακρύνετέ το αμέσως.

- Μόλις τελειώσετε, βάλτε το μωρό στον ώμο σας για να ρευτεί- για να βγάλει τον αέρα που πιθανών έχει πάρει κατά τον θηλασμό.

- Κάθε φορά που θα θηλάσετε, προσφέρετε στο μωρό σας διαφορετικό μαστό.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...