Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ο λόξιγκας στα μωρά

    Πολλές φορές όταν το μωράκι σας έχει λόξιγκα ανησυχείτε και φοβάστε μήπως πονάει και υποφέρει.

Ο λόξιγκας στα μωρά είναι μια φυσιολογική αντίδραση μετά από το τάισμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Είναι αυτό που ακούγαμε από τις γιαγιάδες μας " Το εντεράκι σου μεγαλώνει". Στην πραγματικότητα το στομαχάκι του γεμίζει μετά το φαγητό με αποτέλεσμα να πιέζει το πνευμονογαστρικό νεύρο που βρίσκεται δίπλα στο στομάχι. Έτσι το διάφραγμα αρχίζει να πάλλεται και το μωράκι σας εμφανίζει λόξιγκα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τον περιορίσετε;

- Λίγες σταγόνες χαμομήλι ή ένα κουταλάκι χλιαρό νερό θα το βοηθήσουν να ανακουφιστεί πιο γρήγορα.

- Αν το μωράκι σας τρώει λαίμαργα μπορείτε να κάνετε μερικά διαλείμματα κάθε φορά που το ταΐζετε.

- Προτιμήστε ειδικές ανατομικές θηλές για το μπιμπερό που βοηθούν όταν τρώει να μην καταπίνει πολύ αέρα. Επίσης όταν θηλάζετε βεβαιωθείτε ότι πιάνει με το στοματάκι του τόσο τη θηλή σας όσο και τη θηλαία άλω.

- Το μπιμπερό θα πρέπει να έχει σταθερή ροή. Θα πρέπει να τρέχει πολύ αργά και να μην υπάρχει συνεχής ροή. Για να βεβαιωθείτε γεμίστε το με νερό και στη συνέχεια κρατήστε το ανάποδα πάνω από το νεροχύτη.

- Δοκιμάσετε να του αλλάξετε στάση όταν τρώει και διακόψτε το τάισμα όσο διαρκεί ο λόξιγκας.

- Αποφύγετε να το ταΐζετε υπερβολικά. Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος είναι από τι πιο συχνές αιτίες λόξιγκα. Έτσι φροντίστε να ταΐζετε το μωράκι σας όσο πρέπει και στο τέλος πάντα να το κρατάτε στην αγκαλιά σας σε όρθια στάση μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ρεύτηκε.

 

 

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...