Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οι βόλτες με το μωρό μας τους καλοκαιρινούς μήνες!


    <p>Είναι πολύ σημαντικό για το μωρό, να έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο. Αλλάζει παραστάσεις, και δέχεται καινούργια ερεθίσματα.</p>

Εξάλλου, ο καθαρός αέρας και η βόλτα το ανανεώνουν, ανοίγουν την όρεξή του και το βοηθούν να αναπτύξει τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του και να προσαρμοστεί στις κλιματολογικές συνθήκες.

Για τους 3 πρώτους μήνες, πρακτική λύση για την βολτούλα σας μαζί του, είναι η χρήση μάρσιπου. Φοριέται με ευκολία, είναι άνετος για το μωρό, επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, και δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στο μωρό η επαφή του με τον πατέρα ή τη μητέρα του.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η έκθεση του μωρού στον ήλιο πρέπει να διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, με προστατευμένο πάντα το κεφαλάκι του.

Θα πρέπει να αποφεύγετε να εκθέτετε το μωρό κατά το διάστημα 10πμ-3μμ γιατί εκείνες τις ώρες η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη. Η κατάλληλη ώρα για βόλτες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Προμηθευτείτε, επίσης, από το φαρμακείο μια ειδική αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και εφαρμόστε την τουλάχιστον μισή ώρα πριν την βόλτα σας.

Συμβουλές

- Είναι σημαντικό -για το μωρό αλλά και για εσάς-να ξεκλέβετε λίγο χρόνο και όταν ο καιρός το επιτρέπει να κάνετε μια μικρή έστω βόλτα.

- Μιλάτε στο μωρό για αυτά που συναντάτε στον δρόμο, είναι σημαντικό να ακούει τη φωνή σας και να σας νιώθει πάντα εκεί δίπλα του.

- Αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους, ειδικά κατά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής του και όταν έχει γεννηθεί πρόωρο ή αντιμετωπίζει αναπνευστικές δυσκολίες.

- Φροντίστε οι πρώτες βόλτες με το μωρό σας να είναι σχετικά σύντομες ώστε να μην κουραστεί, ταλαιπωρηθεί και αρχίζει και παραπονιέται.

- Ετοιμάστε την τσάντα και φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας:

- πάνες και υγρά μαντιλάκια

- πιπίλες

- δεύτερη αλλαξιά

- γάλα σε σκόνη και βρασμένο νερό, αν δε θηλάζετε

- καπέλο, σκουφάκι

- μια αλλαξιέρα που διπλώνει

- μερικά αγαπημένα παιχνίδια που χωράνε στην τσάντα, χωρίς να σας βαραίνουν

- ένα παιδικό βιβλίο

- μια κουβερτούλα

Πριν βγείτε μια βολτούλα φροντίστε πρώτα το μωράκι σας :

- Να είναι ξεκούραστο.

- Να έχει κοιμηθεί.

- Να είναι χορτάτο.

Απολαύστε και εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες, οργανωθείτε κατάλληλα και καλές σας βολτούλες!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...