Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Παίξτε με το παιδί σας! Είναι ανεκτίμητο!


    <p>Το παιχνίδι είναι η κυριότερη απασχόληση του μωρού. Μέσα από τα διάφορα παιχνίδια εμπλουτίζεται η νοητική ικανότητα του ακόμα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του.</p>

Προσφέρει χαρά, διασκέδαση, το βοηθά να αυτοσυγκεντρώνεται, να καλλιεργεί την προσοχή του και να αναπτύσσει καινούργιες δεξιότητες.

"Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι" είχε πει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει ευχαρίστηση και διασκέδαση αλλά αποτελεί και ένα μέσο επικοινωνίας για εμάς τους γονείς με το παιδί μας καθώς εκείνο απαιτεί ισότιμη συμμετοχή και από εσάς. Πάρτε μέρος λοιπόν και δείξτε πρόθυμοι να συμμετέχετε και έντονο ενδιαφέρον. Μπορεί να κουραστείτε αλλά δε φαντάζεστε τι χαρά θα πάρετε βλέποντας πόση χαρά προσφέρετε στο μικρό σας.

Μέσα από το παιχνίδι φροντίστε να καλλιεργείτε την περιέργεια του παιδιού, να το επιβραβεύεται και να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα του. Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε το παιδί σας να εκφραστεί όπως θέλει, να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του ακόμα κι αν χρησιμοποιεί το παιχνίδι με κάποιον ίσως ανορθόδοξο τρόπο.

Το παιχνίδι δε σημαίνει απλά υλικό αγαθό που κοστίζει. Δώστε στο παιδί σας μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και ανακαλύψτε απλά πράγματα που μπορεί να σας διασκεδάσουν. Στο σπίτι υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που με λίγη δόση φαντασίας μπορούν να μετατραπούν σε πανέξυπνα και υπέροχα παιχνίδια.

Δώστε ελευθερία στο παιχνίδι του και μην το περιορίζετε σε έναν χώρο. Αφήστε το να κινηθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού υπό την επίβλεψή σας πάντα. Αν θέλετε να επικρατεί τάξη στο σπίτι θα πρέπει να τη θυσιάσετε για λίγο για χάρη του παιδιού σας. Μην ξεχνάτε πως πρέπει να έχει και αυτό ίσα δικαιώματα μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει να εξερευνά, να ανακαλύπτει να μαθαίνει να αλλάζει παραστάσεις και να σιγά σιγά να αρχίσει να συμμετέχει στην οικογενειακή ζωή.

Τέλος μη ξεχνάτε ότι ο χρόνος που περνάμε με το παιδί μας έχει ανεκτίμητη αξία και είναι πολύτιμος. Μπορεί να έχετε πολλές δουλείες, υποχρεώσεις και υπερφορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα αλλά η επικοινωνία μέσα από το παιχνίδι μπορεί να γίνει εφικτή αρκεί να το βάλετε προτεραιότητα. Το δέσιμο με το παιδί σας γίνεται ισχυρό όταν του δίνεται ουσιαστικό και πραγματικό χρόνο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...