Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι δείχνει η περίοδος της γυναίκας για την υγεία της


    <p><span style="font-size:14px;">Η περίοδος δεν αποκαλύπτει μόνο αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει σύντομα παιδί. Πρόκειται για ένα χρησιμότατο δείκτη για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας της.</span></p>

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία κατέδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν για πρώτη φορά περίοδο στην ηλικία των 10 ετών (ή και νωρίτερα) ή μετά τα 17 τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και άλλων επιπλοκών λόγω υπέρτασης.

Αν και ο κύκλος της περιόδου δεν είναι πάντα σταθερός, η γυναίκα θα πρέπει να παρατηρεί τυχόν αλλαγές (στη συχνότητα, τη διάρκεια και τη ροή του αίματος) και να απευθύνεται στο γιατρό της εάν κρίνεται απαραίτητο.

Δείτε πώς η περίοδος της γυναίκας μπορεί να «προειδοποιήσει» για κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

- Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο αντιμετωπίζουν ορμονικές ανισορροπίες, με αποτέλεσμα η περίοδός τους να παρουσιάζει αστάθεια. Το σύνδρομο συνδέεται επίσης με την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, τον αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος, τις κύστες στις ωοθήκες και τα προβλήματα γονιμότητας.

- Αναιμία

Η αυξημένη ροή αίματος στην περίοδο μπορεί να υποδεικνύει αναιμία. Η αναιμία είναι μια πάθηση στην οποία το αίμα δε διαθέτει τα απαραίτητα ερυθρά αιμοσφαίρια ή αιμοσφαιρίνη, την ουσία από την οποία αποτελούνται κατά κύριο λόγο τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η αναιμία έχει σαν αποτέλεσμα να μην απορροφά το σώμα αρκετό οξυγόνο. Εκδηλώνεται με τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, τους συχνούς πονοκεφάλους και τις ζαλάδες.

- Καρκίνος στη μήτρα

Μία από τις πρώτες ενδείξεις του καρκίνου στη μήτρα είναι η ακανόνιστη αιμορραγία, η αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση και η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων. Σύνηθες σύμπτωμα αυτής της μορφής καρκίνου είναι και ο πόνος στο σεξ.

- Διαταραχές του θυρεοειδούς

Καθώς ο κύκλος της περιόδου καθορίζεται από την ορμονική λειτουργία, ο θυρεοειδής παίζει κεντρικό ρόλο. Οι αλλαγές στην περίοδο –όπως η αυξημένη ή η μειωμένη ροή αίματος– μπορεί να αποτελούν ένδειξη για δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

- Διατροφικές διαταραχές

Η ξαφνική απώλεια βάρους ή η απώλεια πολλών κιλών, σε συνδυασμό με τον πολύ χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, την υπερβολική γυμναστική και την αμηνόρροια μπορεί να υποδεικνύουν ανορεξία ή βουλιμία.

onmed.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...