Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μην καθυστερείτε τον πελαργό


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ολοένα και περισσότερες γυναίκες που κάνουν το πρώτο τους παιδί μετά τα 35, κρούουν Βρετανοί επιστήμονες.</span></span></p>

"Η καλύτερη ηλικία για την πρώτη εγκυμοσύνη είναι και θα είναι από τα 20-35 χρόνια ζωής" σημειώνουν υπογραμμίζοντας ότι μετά τα 35 μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης και αυξάνονται οι κίνδυνοι επιπλοκών.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν διακεκριμένοι γυναικολόγοι και μαιευτήρες της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν, οι Βρετανίδες κάνουν σήμερα, κατά μέσο όρο, το πρώτο τους παιδί στα 29 τους χρόνια.

Πριν από 20 χρόνια, η μέση ηλικία των γυναικών για το πρώτο παιδί ήταν τα 26 χρόνια.

Κόντρα στο βιολογικό ρολόι

Στην έρευνα τους, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση, οι επιστήμονες, αναφέρονται εκτενώς στα προβλήματα που βλέπουν σε εγκυμοσύνες μετά τα 35. Αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολών, χρωματοσωματικών ανωμαλιών στο έμβρυο και εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Οι γυναίκες θέλουν να τα έχουν όλα αλλά το βιολογικό ρολόι δεν αλλάζει. Οι καθυστερημένες εγκυμοσύνες πάνε κόντρα στη φύση και εγκυμονούν κινδύνους" σημειώνουν τονίζοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να βοηθήσει, μέσα από τις δομές της, τις γυναίκες να κάνουν παιδιά νωρίτερα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...