Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι ακούνε τα μωρά μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς;


    <p>Τα μωράκια μπορούν να ακούνε μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς από την 16 εβδομάδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.</p>

Τα αυτάκια τους έχουν πλέον συνδεθεί εσωτερικά με νευρώνες του εγκεφάλου στην 23 εβδομάδα της κύησης κι έτσι έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται ήχους και μάλιστα να μπορούν να διαχωρίζουν ακόμα και τη φωνή της μανούλας από του μπαμπά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο εγκέφαλος του μωρού διαθέτει ήδη τις αναγκαίες λειτουργικές δυνατότητες για γλωσσική κατανόηση και μπορεί να επεξεργάζεται το λόγο που ακούει.

Η καρδιά το στομάχι και το έντερο μπορούν να προκαλέσουν δυνατό θόρυβο μέσα στη μήτρα, όμως το μωράκι σας μπορεί να ακούσει έναν εξωτερικό δυνατό θόρυβο και να αρχίσει να διαμορφώνει ακουστικά μερικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα πολλά μωράκια μετά τη γέννηση τους δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα τραγούδι που του βάζατε για νανούρισμα όταν ήταν ακόμα μέσα στην κοιλίτσα σας.

Πόσο καλά ακούνε;

Τα μωράκια μέσα στην κοιλίτσα δεν ακούνε φυσικά όπως εμείς. Εκτός από τον θόρυβο των οργάνων σας υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τον εξωτερικό χώρο καθώς χωρίζεται με το σώμα σας τον αμνιακό σάκο και το αμνιακό υγρό. Έτσι τα μωράκια είναι αρκετά δύσκολο να ακούσουν απαλούς και χαμηλούς θορύβους.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ιδιαίτερα αν το εκθέσετε σε κάποιο θόρυβο. Μπορείτε να πάτε άφοβα σινεμά ή σε ένα μαγαζί με μουσική. Θα πρέπει όμως να αποφύγετε την έκθεση του σε πολύ δυνατό θόρυβο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάτι τέτοιο υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει βλάβες στην ανάπτυξη και στην ακοή του μωρού. Συγκεκριμένα από τα 110 ντεσιμπέλ, φτάνουν στην κοιλιά της μαμάς τα 90, γιατί το δέρμα, οι ιστοί και το αμνιακό υγρό απορροφούν ένα μέρος της έντασης του ήχου. Παρ' όλα αυτά ένας μεγάλος και δυνατός θόρυβος μπορεί να το τρομάξει και να αντιδράσει ανοιγοκλέινοντας τα ματάκια του όπως ένας ενήλικας.

Βάλτε του το αγαπημένο σας νανούρισμα και προσπαθείτε να του μιλάτε. Να είστε σίγουρη ότι σας ακούει και μάλιστα ο παλμός της καρδιάς του ηρεμεί όταν ακούει τη φωνή σας!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...