Μετάβαση σε περιεχόμενο

ξέρει καμιά ή έχει ανάλογη εμπειρία- Αδένωματα


Recommended Posts

Καλή εβδομάδα!

Εδώ και 3 μήνες είχα έντονο πόνο στα πλάγια του στήθους μου ιδιαίτερα όταν πρηζόταν το στήθος πριν την έμμυνο ρύση...και στην ωορρηξία μου..Έπιανα γρομπούλια (έτσι τα λέω εγώ ...δεν ξέρω αν υπάρχει αυτη η λέξη τα οποία μετακινούνταν δεξιά αριστερά και ήταν συμπαγή)

Το άφησα γιατί πίστευα οτι είχε να κάνει με το γάλα και του αδένες μου απο τον θηλασμό (αποθήλασα λίγο λίγο μετά απο 6 και κάτι μήνες )σταδιακά..τελικά έκανα εξέταση την Παρασκευή γιατι μεγαλώσαν και δεν περνούσε ...

Τεσπα για να μη πολυλογώ η εξέταση έδειξε πληθώρα ινοαδενωμάτων στα στήθη άλλα μικρά και άλλα μεγάλα...

Μου είπαν οτι δεν είναι κάτι κακό αλλά οτι θα πρέπει να πάω σε ειδκό γιατρό να δω τι θα κάνω με αυτά..

ξέρετε τίποτα ...να μου φύγει η έννοια μέχρι που θα πάω στον γιατρό...?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κασση μου καλη βδομαδα.

Απο οσο ξερω η μητερα μου εχει ινοαδενωμα στο στηθος. Ο γιατρος της ειπε να μην κανει κατι να μην τα πειραξει δηλαδη. Το μονο επειδη ειναι και σε μια ηλικια κανει μαστογραφια καθε χρονο. Δεν ξερω κατι παραπανω μακαρι να μπορουσα να σου πω περισσοτερα.

Παντως αν ο γιατρος σου ειπε οτι ειναι ΟΚ δεν πρεπει να ανησυχεις. Ολα θα πανε καλα!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kassi mou geia sou!!

Otan imoun 17 epiasa sta plagia tou stithous mou ena grompouli(opws to lew k egw)se megethos enos karudiou.

Perito na sou pw ti tromara pira!

Piga ston Agio Savva sto antikarkiniko se mia giatro pou mou sustisan k me psilafise giati logw tis ilikias mou apagoreuotan i mastografia.

Mou eipe oti itan adenwma k oti den einai kati alla an fovamai toso k gia na kanei k viopsia mporoume ne to vgaloume.Mpika xeirourgeio ekatsa mesa ena vradu k ontws i viopsia itan kathari!

Den kserw an einai anagkaio na vgei omws i giagia mou exei pethanei apo karkino k katalavaineis oti i mama mou frikare!!

Episis mou eipe tote i giatros oti mporei na ksanagennisei auto mexristigmis omws tipota!!

Auta elpizw na voithisa k elpizw na min xreiastei na kaneis tipota!!

Filia!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ έχω ινοαδενώματα στο στήθος, το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ένα μεγαλούτσικο που όταν περιμένω να αδιαθετήσω με ενοχλεί γιατί πρήζεται το στήθος μου. Κι εμένα ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και δεν χρειάζεται να βγει αν δεν μεγαλώσει. Απλά θέλει παρακολούθηση κάθε τόσο. Και πήγα και σε αρκετούς γιατρούς μάλιστα για σιγουριά. Τώρα δεν ξέρω κι εγώ αν πρέπει να το βγάλω. Άλλες φίλες μου που είχαν τα έβγαλαν αλλά μετά τους ξαναβγήκαν! Κι εγώ δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες επεμβάσεων κάθε τόσο. Την ίδια απορία με σένα έχω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γρομπούλι = σκληρός όγκος στο σώμα. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ και έρχεται απο την Κεφαλονιά παρακαλώ.... να μαθαίνουμε κιόλας χιχιχχι!

Ευχαριστώ κορίτσια μου καλά μου είπαν λοιπόν...να μην ανυσυχώ...αυτο που λέτε πονάνε οι βλακείες ειδικά αν βρεις ..απαπαπα παίζω με τον άγγελο και αν πεσει εκεί ....μαχαιριά στην καρδιά ο πόνος!μόνο αυτο με ενοχλεί...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάσση μου κι εγώ είχα ένα ινοαδένωμα και το αφαίρεσα πριν από 7 χρόνια και δεν έχω ξαναβγάλει κάτι. Πηγαίνω για εξέταση κάθε χρόνο.

Μου είχαν πεί ότι όταν είναι πάνω απο κάποια εκατοστά (δεν θυμάμαι όμως πόσα) πρέπει να αφαιρείται. Όταν είναι πολύ μικρά δεν χρειάζονται επέμβαση απλά παρακολούθηση. Είναι πάντως πολύ συχνό φαινόμενο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Ακόμα και επέμβαση να χρειαστεί που δεν στο εύχομαι 1 μέρα υπόθεση είναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Κάσση! Έχω κι εγώ ένα ινοαδένωμα στο αριστερό στήθος, σε σχήμα αμυγδάλου, μικρό 1,5 εκ. . Το βρήκα με μαστογραφία και υπέρηχο. Ο ακτινολόγος είπε ότι δεν είναι κακόηθες, το ίδιο και η γυναικολόγος αλλά η τελευταία μου είπε ότι τα ευρήματα στο στήθος είναι καλό να τα δει μαστολόγος. Δεν πήγα βέβαια γιατί είμαι αμελής, και έμεινα στις διαβεβαιώσεις των 2 προηγούμενων γιατρών! Μια φίλη μου έχει ένα πολύ μεγάλο κ δεν της είπαν να το αφαιρέσει. Ο ακτινολόγος σύστησε μαστογραφία κ υπέρηχο κάθε 1,5 χρόνο. Τα ινοαδενώματα είναι δυνατόν να μεγαλώσουν στην εγκυμοσύνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Κάσσυ!!! Τον προηγούμενο μήνα ψηλαφίζοντας το στήθος μου, εντόπισα και εγώ ένα γκορμπαλάκι το οποίο αν το πείραζα μετακινιόταν. Φοβήθηκα πάρα πολύ οφείλω να ομολογήσω. Επισκέφθηκα τον γυναικολόγο μου ο οποίος μου είπε μετά τον υπέρηχο που μου έκανε, ότι και στα δύο τα στήθη μου έχω κύστες. Με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι είναι φυσιολογικό φαινόμενο στις περισσότερες γυναίκες και με παρέπεμψε σε εξετάσεις μαστογραφίας για να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Εγώ βέβαια φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω μαθαίνοντας τα αποτελέσματα. Ελπίζω μόνο να μην είναι κάτι σοβαρό!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια και ο γιατρός οτι μου είπατε είπε...δεν αφαιρούνται ..τα αφήνουμε εκεί και κάνω έλεγχο κάθε 6 μήνες...με υπέρηχο για το μέγεθος τους ....

Θα πάω και για μια δευτερη γνώμη αλλα όλα καλά!

Ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ πολύ πονεμένη ιστορία!

Έχω δει στην Ελλάδα άπειρους γιατρούς για τα ινοαδενώματα που έχω. Το ένα μάλιστα είναι 5εκ και όποιος το επιανε έλεγε πως είναι πολύ μεγάλο και πως πρέπει να βγει.

Έκανα χιλιάδες ερωτήσεις και ικανοποιητική απάντηση δεν πήρα.

- Γιατί να το βγάλω; Γιατί είναι μεγάλο και πάνω από 3εκ τα βγάζουμε.

- Αν δεν το πειράξω τι θα πάθω; Τίποτα αλλά καλό είναι να το βγάλεις.

- Αν το βγάλω μου εγγυάται κανείς ότι δεν θα ξαναβγεί; Όχι.

- Αν το βγάλω είναι πιο ευαίσθητο το στήθος μου για καρκίνο; Πιθανό, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

- Πείτε μου έναν καλό λόγο για να το βγάλω... Αν μεγαλώσει και άλλο θα είναι άσχημο. Και αν το βγάλεις τότε θα χρειαστεί πλαστικη το στήθος σου.

Σε γενικές γραμμές ΄κανείς δεν με έπεισε να μπω στο χειρουργείο για κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Το έχω 10 χρόνια. Είμαι καλά...

Στη Γερμανια που ρώτησα μου είπαν ότι τα παρακολουθούμε αλλά δεν τα πειράζουμε.

6 γιατροί στην Ελλάδα προσπαθούσαν χωρίς επιχειρήματα να με πεισουν να το βγάλω ενώ δεν βλάπτει κανέναν πέρα από την εμφάνιση μου. Και ο άντρας μου δεν εχει πρόβλημα. Και μη τρελαθούμε, δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 13 years later...

Καλησπέρα..κι εγώ πριν δύο χρόνια μετά τις εγκυμοσύνες κ αφού έπαθα μαστίτιδα στον θηλασμό, έκανα υπέρηχο κ βρηκαμε στον δεξί μαστό ένα ινοαδενωμα 3 εκ..κάνεις δεν είπε να το βγάλω κ έχει μείνει ίδιο.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι εδώ κ 11 μήνες έχω βγάλει στον άλλον μαστό τον αριστερό, ένα γρουμπουλακι..μετακινείται αλλά είναι λίγο σκληρό..η ακτινολόγος κ ο μαστολογος είπαν ότι ο μαστός είναι απλά πυκνος..πήγα κ σε διευθυντή μαστολογο αλλον κ Μ είπε ότι πως είναι δυνατόν να μην το είδαν οι άλλοι γιατροί; Είναι ινοαδενολιπωμα. Κ πονάει φρικτά μετά την 14η μέρα του κάθε κύκλου.

Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία;; Έχω φρικαρει κ έχω ζαλίσει τον άντρα Μ..αλλά φοβάμαι να κάνω βιοψία χωρίς να υπάρχει υποψία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...