Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μετακόμιση και εγκυμοσύνη τι με περιμένει;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναζήτησης βρ΄ηκαμε ένα σπίτι, όχι όσο μεγάλο θα θέλαμε αλλά φαίνεται καλό και σε βολική για εμάς περιοχή..

Ωστόσο, επειδή δεν έχω ξανά μετακομίσει (έως τώρα ζούσαμε σε δικό μας) και με ένα μωράκι να έρχεται..η ανάγκη να μετακομίσουμε ήταν μονόδρομος..έχω αγχωθεί πέρα από το οικονομικό και για το πως θα μπορέσω ούσα έγκυος να κάνω μετακόμιση, να πάρω κάποια νέα έπιπλα για το σπίτι και μετά για το μωρό..γενικά μου έπεσαν πολλά και βλέπω ότι έχω νεύρα πως θα τα διαχειριστώ όλα αυτά..δυστυχώς έτυχε στη φάση της εγκυμοσύνης..ιδανικά θα ήθελα εδώ και καιρό να έχω φύγει ώστε να είμαι ήρεμη στην εγκυμοσύνη μου..

Τώρα αν και νιώθω καλά με την επιλογή του σπιτιού και το ενδεχόμενο ότι θα ζω σε μεγαλύτερο σπίτι με αγχώνει και παράλληλα πως θα τα καταφέρω όλα αυτά μαζί..πακετάρισμα κτλ..οποιαδήποτε συμβουλή καλοπροαίρετη..

Δημοσίευση

Δεν έχω μετακομίσει έγκυος αλλά έχω μετακομίσει γενικά 3 φορές. Δεν είναι κάτι τρομερό, απλά θέλει οργάνωση.

Καταρχάς αν σε αγχώνει το οικονομικό θα σου έλεγα να μην πάρετε ακόμα καινούργια έπιπλα εκτός και αν τα παλιά δεν χωράνε καθόλου. Αν πχ έχετε πολύ μεγάλο καναπέ που δεν χωράει στο καινούργιο σαλόνι, οκ να πάρετε, αλλά αν χωράει κάπως σε βολευτειτε με αυτόν το πρώτο διάστημα. Και σταδιακά αγοράζετε ότι έπιπλα θέλετε.

Μετά μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι που είστε για το τι θέλετε και το όχι. Αν υπάρχουν δλδ αντικείμενα ή και ρούχα που δεν θέλετε, καλύτερα να τα ξεφορτωθείς από τώρα. Αυτό είναι συνήθως το πιο χρονοβόρο κομμάτι.

Τώρα λίγες μέρες πριν την μετακόμιση (θα φωνάξεις μεταφορική) θα ξεκινήσεις να πακετάρεις σταδιακά αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο και μετά αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Κάπως έτσι θα "διαλυσετε" και θα αμπαλάρετε και ότι έπιπλα έχετε. (Εγώ πχ πάντα ξεκινάω με το να μαζέψω ότι διακοσμητικά έχω στο σπίτι, μετά μια βιβλιοθήκη, είδη κουζίνας που δεν χρησιμοποιούμε συχνά κτλ και φυσικά το πρωί της μετακόμισης διαλύουμε το κρεβάτι μας 😜). Τα ρούχα σας μπορείς να τα μεταφέρεις σε σκουπιδοσακούλες.

Α επίσης βρες άτομο να σε βοηθήσει ή να αναλάβει το καθάρισμα του νέου σπιτιού.  Εφόσον είσαι έγκυος δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες δουλειές. 

Γενικά μην αγχώνεσαι, οργάνωση θέλει και φυσικά να είσαι προετοιμασμένη να ζεις για λίγο καιρό ανάμεσα σε κούτες και έλλειψη οργάνωσης 😅 Θα χρειαστεί λίγες μέρες να βρείτε τη θέση για κάθε τι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Δεν έχω μετακομίσει έγκυος αλλά έχω μετακομίσει γενικά 3 φορές. Δεν είναι κάτι τρομερό, απλά θέλει οργάνωση. Καταρχάς αν σε αγχώνει το οικονομικό θα σου έλεγα να μην πάρετε ακόμα καινούργια έπιπλα εκτός και αν τα παλιά δεν χωράνε καθόλου. Αν πχ έχετε πολύ μεγάλο καναπέ που δεν χωράει στο καινούργιο σαλόνι, οκ να πάρετε, αλλά αν χωράει κάπως σε βολευτειτε με αυτόν το πρώτο διάστημα. Και σταδιακά αγοράζετε ότι έπιπλα θέλετε. Μετά μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι που είστε για το τι θέλετε και το όχι. Αν υπάρχουν δλδ αντικείμενα ή και ρούχα που δεν θέλετε, καλύτερα να τα ξεφορτωθείς από τώρα. Αυτό είναι συνήθως το πιο χρονοβόρο κομμάτι. Τώρα λίγες μέρες πριν την μετακόμιση (θα φωνάξεις μεταφορική) θα ξεκινήσεις να πακετάρεις σταδιακά αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο και μετά αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Κάπως έτσι θα "διαλυσετε" και θα αμπαλάρετε και ότι έπιπλα έχετε. (Εγώ πχ πάντα ξεκινάω με το να μαζέψω ότι διακοσμητικά έχω στο σπίτι, μετά μια βιβλιοθήκη, είδη κουζίνας που δεν χρησιμοποιούμε συχνά κτλ και φυσικά το πρωί της μετακόμισης διαλύουμε το κρεβάτι μας 😜). Τα ρούχα σας μπορείς να τα μεταφέρεις σε σκουπιδοσακούλες. Α επίσης βρες άτομο να σε βοηθήσει ή να αναλάβει το καθάρισμα του νέου σπιτιού.  Εφόσον είσαι έγκυος δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες δουλειές.  Γενικά μην αγχώνεσαι, οργάνωση θέλει και φυσικά να είσαι προετοιμασμένη να ζεις για λίγο καιρό ανάμεσα σε κούτες και έλλειψη οργάνωσης 😅 Θα χρειαστεί λίγες μέρες να βρείτε τη θέση για κάθε τι.
    • Καλημερα κοριτσια!!Πως ειστε;;Είδαμε χθες τον μπέμπη, τον βρήκε περίπου μια βδομαδα πιο μικρούλη,2700 ειναι 🩵ολα ειναι μια χαρά,εχω πάρει 14κιλα να δω πως δεν θα παρω αλλα μέσα στις γιορτές🙄 Στις 22 το βράδυ θα μας δει παλι,είπαμε να τον περιμένουμε μήπως θελήσει να βγει μόνος του κ καταφέρουμε vbac..διαφορετικά αρχές του έτους θα το παμε καισαρική..36+2 ειμαι σημερα🩵 Πως ειστε εσειιις;;Ποτε έχετε γιατρό, @Rena92 σημερα εμβρυολογο,ε;Να μας στείλεις νεα!Απο ετοιμασίες πως πατε;; Εγώ ενα καινούριο μαξιλάρι θηλασμου εγκυμοσυνης περιμένω,την βαλίτσα την εχω ετοιμη εκτός απο αυτά που θα βάλω μέσα τελευταία στιγμή (γυαλιά κ.λπ) Απο δουλειές καθαριότητα κλπ τα εχω κανει ολα εκτός απο κάθισμα αυτοκινητου κ καλαθουνα που θέλουν ατμο αυτά που δεν πλένονται 🙆‍♀️  
    • @pennaki κρίμα βρε κορίτσι μου 😕 Δυστυχώς δεν έχω κάτι να πω να απαλύνει αυτό που νιώθεις 😕 Από ότι φαίνεται δεν ήταν καλός μήνας ο Δεκέμβρης 😕 Τώρα για χάπια ή αποξεση, ο γιατρός σου τι προτείνει; Γιατί από την εμπειρία της Ελλι θα σου έλεγα αποξηση αλλά εσύ είσαι και πιο νωρίς στην κύηση, οπότε μπορεί να μην είναι τόσο τραγικά για σένα τα χάπια.
    • @Bebe.lina δες λίγο τα μηνύματα..😊
    • Το έμπειρο μάτι του γιατρού το καταλαβαίνει αμέσως ξέρει εκείνος το βρίσκει αν έχει καλή θέση με ανοιχτά πόδια φαίνεται καλά το φύλο.. αν ήταν και εμένα ο γιατρός μπροστά θα ήξερα 100% αλλά δεν πειράζει.. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...