Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Rena92 η μαια μου είπε κ το γκαβισκον ειδικά το μασωμενο κανει δουλεια αλλα προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει με πιανουν τα μαλοξ..

Εχω ξεκινήσει απο τις 34 μπάλα κ κέγκελ αλλα ειδικά μεχρι την περασμένη βδομαδα εκανα πολυ λίγες φορές διότι είχα τρελό θεμα με το ισχίο μου δεν μπορούσα ουτε να περπατήσω...

Παντως αν θέλει να εμπεδωθεί θα εμπεδωθεί εχω καταληξει,με την Σμαράγδα χτυπιόμουν αλύπητα 1μιση μήνα με περπάτημα μπάλα σεξ κ οτι αλλο μου είχαν πει κ δεν ήθελε να κατεβει 🤣 

• Απαντήσεις 639
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η elena_1990 είπε:

@Rena92 η μαια μου είπε κ το γκαβισκον ειδικά το μασωμενο κανει δουλεια αλλα προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει με πιανουν τα μαλοξ..

Εχω ξεκινήσει απο τις 34 μπάλα κ κέγκελ αλλα ειδικά μεχρι την περασμένη βδομαδα εκανα πολυ λίγες φορές διότι είχα τρελό θεμα με το ισχίο μου δεν μπορούσα ουτε να περπατήσω...

Παντως αν θέλει να εμπεδωθεί θα εμπεδωθεί εχω καταληξει,με την Σμαράγδα χτυπιόμουν αλύπητα 1μιση μήνα με περπάτημα μπάλα σεξ κ οτι αλλο μου είχαν πει κ δεν ήθελε να κατεβει 🤣 

Καλά σίγουρα έτσι είναι, αλλά ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας! Εγώ μετά τις 38 εβδομάδες θα προσθέσω 1 ώρα περπάτημα το απόγευμα και καθημερινό σεξ (αν τα καταφέρω 🤣). Θα πάρω και κατι τσαγια που διάβασα ότι βοηθάει, αφού πρώτα ρωτήσω τον γιατρό βέβαια. 
Εγώ σήμερα όλη μέρα είχα έντονους πόνους περιόδου και στην μέση και επίσης όλη μέρα έχω πολλές συσπάσεις. Δλδ πάνω από 5 την ώρα… αλλά δεν ήταν κάτι συγχρονισμένο, οπότε δεν έχω κινητοποιηθεί. Λογικά έτσι θα ειμαι μέχρι να έρθει η ώρα..

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Rena92 είπε:

Καλά σίγουρα έτσι είναι, αλλά ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας! Εγώ μετά τις 38 εβδομάδες θα προσθέσω 1 ώρα περπάτημα το απόγευμα και καθημερινό σεξ (αν τα καταφέρω 🤣). Θα πάρω και κατι τσαγια που διάβασα ότι βοηθάει, αφού πρώτα ρωτήσω τον γιατρό βέβαια. 
Εγώ σήμερα όλη μέρα είχα έντονους πόνους περιόδου και στην μέση και επίσης όλη μέρα έχω πολλές συσπάσεις. Δλδ πάνω από 5 την ώρα… αλλά δεν ήταν κάτι συγχρονισμένο, οπότε δεν έχω κινητοποιηθεί. Λογικά έτσι θα ειμαι μέχρι να έρθει η ώρα..

Τι τσάι καλέ; Πες και σε μένα που πατάω τις 40 σε λίγο, μπας και γεννήσω 🤣 

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Τι τσάι καλέ; Πες και σε μένα που πατάω τις 40 σε λίγο, μπας και γεννήσω 🤣 

Red raspberry leaf tea και δίκταμο! Αλλά σε ομάδα στο φβ το διάβασα, οπότε ρώτα και την μαία σου 😝 περιμένουμε νέα σου!! 

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια πως ειστε;;

Παντως στο θέματακι Δεκέμβρη που ειχα ανοίξει απο τις 10 κοπέλες οι 7 εχουν ήδη γεννησει κ οι άλλες 2 αναμένουν εντος βδομαδας με το καλο,αρα θα μείνω τελευταία κ να δούμε κιόλας αν θα θελησει να βγει ο μπεμπης το 2026 τελικα😁

Τις τελευταίες μερες δυστυχώς όσες φορές ξυπνάω εχω γυρίσει στο δεξί πλευρό,γενικά λένε μονο στο αριστερό κ προσπαθούσα να το κρατάω ετσι αλλα δεν ξερω τι εχω πάθει,μαλλον πιανομαι κ γιαυτο🙄

Δημοσίευση

Να σας ζήσουν τα μωράκια σας κορίτσια μου! Να είστε γερές και να τα καμαρώνετε! Έλενα η θα είσαι η τελευταία των Μοϊκανών ή η πρώτη του 26! Οποτε αποφασίσει να τον υποδεχτείτε με αγάπη! Εγώ τίποτα δεν κάνω ούτε ασκήσεις ούτε βότανα εκτός φυσικά από μίνιμουμ ένα δίωρο τη μέρα να τρέχω γύρω γύρω και να κυνηγάω το τερατιδιο μου. Δεν ανησυχώ για κάποιο λόγο, αφού έχει πάρει θέση όταν είναι έτοιμη θα κάνει το θαύμα της 🥰

Δημοσίευση

@Zeldaπιό εντατική γυμναστική απο αυτη δεν υπάρχει 😁🥰 Με το καλο να πάνε ολα καλα σε όλες μας,να εχουμε καλή γεννα υγιή μωρακια κ να γυρίσουμε σπίτια μας γρηγορα,αυτο έλεγα τωρα δεν μπορω το μαιευτήριο καθολουυυυ 😄😅

Δημοσίευση

Εγώ είχα ωραία εμπειρία στο μαιευτήριο, έφαγα και καλά! 😂 Απλώς τώρα που θα μας περιμένουν σπίτι τα παιδάκια μας δε θα βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε. Επίσης για τη θέση ύπνου που ειπες δε σκάω. Αυτό το λένε για να μη πιέζεται η κάτω κοίλη φλέβα ώστε να αιματωνεται καλύτερα η μήτρα και το μωρό αλλά και για μας αποφεύγονται τα πρηξιματα κλπ. Αλλά αν οι ροές στα αγγεία του μωρού είναι καλές και εσύ δεν έχεις οιδήματα δε χάλασε κ ο κόσμος αν βολευτεις από την άλλη. Στην τελική εγώ τουλάχιστον αν αισθανθώ δυσφορία ξυπνάω, καβαλάω το σωτήριο μαξιλάρι μου και ξαναξαπλωνω αριστερά. Βέβαια ο ύπνος έχει αρχίσει να δυσκολεύει γενικά δυστυχώς...

Δημοσίευση
στις On 11/12/2025 at 7:57 ΠΜ, ο/η Rena92 είπε:

Red raspberry leaf tea και δίκταμο! Αλλά σε ομάδα στο φβ το διάβασα, οπότε ρώτα και την μαία σου 😝 περιμένουμε νέα σου!! 

Θα ρωτήσω! Αν και τώρα που έμαθα ότι γίνεται χαμός στο Ιασώ, δεν βιάζομαι και τόσο να γεννήσω 🤣🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Εγώ είχα ωραία εμπειρία στο μαιευτήριο, έφαγα και καλά! 😂 Απλώς τώρα που θα μας περιμένουν σπίτι τα παιδάκια μας δε θα βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε. Επίσης για τη θέση ύπνου που ειπες δε σκάω. Αυτό το λένε για να μη πιέζεται η κάτω κοίλη φλέβα ώστε να αιματωνεται καλύτερα η μήτρα και το μωρό αλλά και για μας αποφεύγονται τα πρηξιματα κλπ. Αλλά αν οι ροές στα αγγεία του μωρού είναι καλές και εσύ δεν έχεις οιδήματα δε χάλασε κ ο κόσμος αν βολευτεις από την άλλη. Στην τελική εγώ τουλάχιστον αν αισθανθώ δυσφορία ξυπνάω, καβαλάω το σωτήριο μαξιλάρι μου και ξαναξαπλωνω αριστερά. Βέβαια ο ύπνος έχει αρχίσει να δυσκολεύει γενικά δυστυχώς...

Σωτήριο οπως τα λες!!Εχω ενα χρονια κ παράγγειλα ήδη αλλο ενα να υπαρχει🤣🤣🤣Οντως πλέον πονάνε ολα για να αλλάξω πλευρο αλλα οιδηματα κ.λπ δεν εχω οποτε ηρεμησα😊

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η elena_1990 είπε:

Καλημερα κοριτσια πως ειστε;;

Παντως στο θέματακι Δεκέμβρη που ειχα ανοίξει απο τις 10 κοπέλες οι 7 εχουν ήδη γεννησει κ οι άλλες 2 αναμένουν εντος βδομαδας με το καλο,αρα θα μείνω τελευταία κ να δούμε κιόλας αν θα θελησει να βγει ο μπεμπης το 2026 τελικα😁

Τις τελευταίες μερες δυστυχώς όσες φορές ξυπνάω εχω γυρίσει στο δεξί πλευρό,γενικά λένε μονο στο αριστερό κ προσπαθούσα να το κρατάω ετσι αλλα δεν ξερω τι εχω πάθει,μαλλον πιανομαι κ γιαυτο🙄

Εγώ κοιμάμαι κ από τις δυο πλευρές εξίσου. Δεν βολεύομαι με τίποτα δυστυχώς, μόνο στην μια πλευρά. Απορώ πως το έκανες! Το ίδιο είχα κ στην μεγάλη μου και μάλιστα πολλές φορές ξυπνούσα χωρίς να το καταλάβω και ήμουν ανάσκελα. Δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο, εφόσον δλδ μας βολεύει. 
Καλά χωρίς το γίγας μαξιλάρι εγκυμοσύνης μου, δεν ξέρω πως θα την πάλευα. Το έχω και ως μη έγκυος κανονικά, είναι και 1.90, δύσκολα χωράμε 🤣

Δημοσίευση

@Rena92 α εντάξει νόμιζα ήταν κανόνας για κάποιο λόγο,να κ τωρα απ την αλλη ξυπνησα🤷‍♀️

Το δικό μου ειναι 160 ,θα ερθει κ το αλλο, θα το εχω για στήριξη στην πλάτη ,θα τα βρω (βασικα το ενα γιατι κ εγω ως μη εγκυος το ειχα) πεταμένα στον κήπο να ξαπλώνουν πανω τα σκυλιά όταν θα διεκδικήσει ο αντρας μου την πλευρά του πίσω,μου δινω κανα δίμηνο απο τωρα🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 30 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Τι κάνετε ξύπνιες τέτοια ώρα;; Κοιμηθείτε έρχονται αγρυπνιες!

Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂

Δημοσίευση

Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅

Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁

Δημοσίευση

Κορίτσια τι κάνετε;; 
Εγώ σήμερα 36+4 είχα γιατρό και οφθαλμίατρο για βυθοσκόπηση, που μου έδωσε το οκ για φυσιολογικό τοκετό. Η μικρούλα μας πολύ καλά, 3 κιλά την βρήκε, κάναμε και καρδιοτοκογραφο και αυτό μια χαρά. Ο γιατρός μου είπε πως δεν νομίζει να αργήσω και πολύ… θα δείξει 😊 Την ημέρα των Χριστουγέννων ή την επόμενη, θα πάω στην κλινική για καρδιοτοκογραφημα και 30/12 έχω ξανά ραντεβού στον γιατρό. 

Περιμένω και τα δικά σας νέα! 

Δημοσίευση

Καλησπερα!!Μόλις μπήκα να στείλω κ εγω να μάθω νέα σας😁 Ααα σε βλέπει για πιο νωρίς απο την ΠΗΤ σου δηλαδή;Κοίταξε μην γεννησεις κ εσύ πριν απο εμενα,μεχρι 5/01 θα με περιμένει λεει μετα θα παμε με ήπια προκληση κ αν δεν,τότε θα αφήσουμε το vbac για καμιά άλλη😅 Παντως απο του Δεκέμβρη μια κοπέλα γεννάει με το καλο αύριο όλες οι άλλες εχουν τα μωρακια τους ηδη αγκαλια☺️💝🙏

Χθες ολο το βραδυ ειχα συσπασεις καθε 5 7 10 λεπτα αλλα ήταν ακανόνιστες,σημερα πιο χαλαρά πραγματα..Δευτερα εχω γιατρο κ θα εχουμε καλυτερη εικόνα για το πως τα βλεπει,εγω ψηλά τον νιωθω ακομη νομίζω.

Η μικρή ειναι μεσα στην γκρίνια αυτες τις μερες πραγματικά κ ολο τσακωνομαστε κ ολο εχω τύψεις μετα γιατι σκέφτομαι οτι για πολυ λίγες μερες ακομη θα ειμαστε μονο οι 2 μας...περίεργα την εχω δει με το συγκεκριμένο θεμα ακομη δεν ξερω πως θα την παλέψω κ με τα 2 χωρις βοήθεια μετα τις πρώτες μέρες..θα δείξει...Περαστικά θα ειναι κ τα δύσκολα,αυτο σκεφτομαι κ οτι γίνει.

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η elena_1990 είπε:

Καλησπερα!!Μόλις μπήκα να στείλω κ εγω να μάθω νέα σας😁 Ααα σε βλέπει για πιο νωρίς απο την ΠΗΤ σου δηλαδή;Κοίταξε μην γεννησεις κ εσύ πριν απο εμενα,μεχρι 5/01 θα με περιμένει λεει μετα θα παμε με ήπια προκληση κ αν δεν,τότε θα αφήσουμε το vbac για καμιά άλλη😅 Παντως απο του Δεκέμβρη μια κοπέλα γεννάει με το καλο αύριο όλες οι άλλες εχουν τα μωρακια τους ηδη αγκαλια☺️💝🙏

Χθες ολο το βραδυ ειχα συσπασεις καθε 5 7 10 λεπτα αλλα ήταν ακανόνιστες,σημερα πιο χαλαρά πραγματα..Δευτερα εχω γιατρο κ θα εχουμε καλυτερη εικόνα για το πως τα βλεπει,εγω ψηλά τον νιωθω ακομη νομίζω.

Η μικρή ειναι μεσα στην γκρίνια αυτες τις μερες πραγματικά κ ολο τσακωνομαστε κ ολο εχω τύψεις μετα γιατι σκέφτομαι οτι για πολυ λίγες μερες ακομη θα ειμαστε μονο οι 2 μας...περίεργα την εχω δει με το συγκεκριμένο θεμα ακομη δεν ξερω πως θα την παλέψω κ με τα 2 χωρις βοήθεια μετα τις πρώτες μέρες..θα δείξει...Περαστικά θα ειναι κ τα δύσκολα,αυτο σκεφτομαι κ οτι γίνει.

Ετσι μου είπε, αλλά δεν μπορεί να ξέρει και με βεβαιότητα! Εγώ πάντως συνεχίζω περπάτημα και θα αρχίσω κ ελεύθερες επαφές και χουρμάδες και όποτε θέλει ας έρθει! Γέννησε και η Ελίζα;; Δεν μας έγραψε και την σκεφτόμουν! Πάντως αφού έχεις συσπάσεις είναι καλό! Λες να σου έρθει μέσα στον Δεκέμβρη;; Εγώ πολύ θα το ήθελα! 
Οσο για την μικρή σου, πιστεύω ότι καταλαβαίνει την αλλαγή που έρχεται, γιατί και εγώ τα ίδια βλέπω στην δικιά μου. Μας ακούνε να συζητάμε και εγώ προσωπικά την προετοιμάζω και για τις μέρες που θα λείψω, οπότε έχουν κ αυτά άγχος. Εμένα έχει 1 βδομάδα που έχει κολλήσει ακόμη πιο πολύ πάνω μου, όλη μέρα θέλει αγκαλιές κ φιλιά κ είναι υποτονική, αφού νόμιζα πως αρρωσταίνει. Και επίσης ξυπνάει τα βράδια με πολύ κλάμα, κάτι που είχε κόψει εδώ κ καιρό. Μην έχεις τύψεις αλήθεια είναι απόλυτα φυσιολογικό!! Σε νιώθω 100% και πραγματικά σε λίγο καιρό θα περάσουν όλα, θα μπούμε σε κανονικότητα και θα κυλάει η ζωή μας όμορφα με τις όποιες δυσκολίες. Αλλά αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, όσο όμορφο είναι άλλο τόσο άχαρο είναι επίσης..

Δημοσίευση

Γεια σας κ από μένα! Έχω κ εγώ υπέρηχο την Δευτέρα και το πρώτο nst, θα είμαι 36+2. Αυτή τη βδομάδα επλυνα σιδερωσα και είμαι σχεδόν έτοιμη! Βαλίτσα δε φτιάχνω ακόμα, τελευταία στιγμή με βλέπω. Κατάφερα να βάλω τα πλυμένα υφάσματα πίσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου, ειλικρινά ήμουν στο τσακ να τα παρατήσω και να αγοράσω καινούριο! Δίπλωμα μηχανικού ήθελε αυτό το πράγμα! Ο μικρός μου τα ίδια και μένα σκαρφαλωμένος πάνω μου και έχει αρχίσει να με αποκαλεί "μαμά μου" αντί για σκέτο μαμά και μου έχει πάρει το μυαλό. Θα ζοριστούν κορίτσια. Κ αυτά κ εμείς αλλά είναι για καλό, θα περάσει. Με το καλό όλες; Φτάσαμε στο τέλος, σε λίγο θα τα έχουμε αγκαλιά. Να είναι υγιή και χαρούμενα από την πρώτη τους στιγμή 🙏🏻

Δημοσίευση

@Zeldaκλαιω με τα υφάσματα αληθεια🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

Πωω το φαντάζομαι αυτο το μου οντως θα σε κανει να λιώνεις...εμενα μονο οταν ψαχνει κατι φωναζει εξαλλη μαμα κ αυτο οχι παντα🤣🤣🤣

Αχ ωραία να εχουμε όμορφα νέα κ οι 2 την Δευτέρα 😍

Κ εγω μην νομίζεις ακομη 2 3 πραγματα δεν τα εχω βαλει βαλίτσα ακομη..αλλα καλού κακού τα εχω γράψει ώστε εαν χρειαστει να τρέξουμε να μπορει κ ο αντρας μου να τα βάλει μεσα😅

Δημοσίευση

Πώς πήγε το ραντεβού Έλενα; Εγώ έκανα το πρώτο nst σήμερα, μου βρήκε ελάχιστη μυομητρικη δραστηριότητα, χαρακτήρισε τη μήτρα ήσυχη και θεωρεί ότι δε θα βιαστεί η μπέμπα να ξεμυτισει. Κατά τα άλλα πολύ ζωηρή στο nst τη βρήκε πολύ καλα! Κάναμε και υπέρηχο, έχει πάρει θέση, έχει αρχίσει να εμπεδώνεται και την έβγαλε 2650γρ. Τώρα πλην απροόπτου ξανά nst την επόμενη Δευτέρα 🥰

Δημοσίευση

Πολυ ωραια νέα ειναι αυτααα🥰😍🥰😍🥰

Εγώ ειμαι στο ιατρείο κ ειμαι η τριτη έγκυος στην σειρά που περιμένει να την δει ο γιατρος🤣λογω εορτών ανοίγει μόνο Δευτέρες οποτε χαμός.. αν κ ήρθαμε κ εμεις νωρις 9 εχω ραντεβου..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α! επίσης κορίτσια μιλήσατε για αποθηλασμό, γάλα στους 12 μηνες και νυχτρερινό ύπνο. Εγώ νομίζω σας είχα πει ότι αποθήλασα στους 9 μηνες, κάπου όταν άρχισε στο βρεφικό δλδ. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω γιατί πραγματικά ήταν όλα φουλ ομαλά και γρήγορα! Ούτε ο γυναικολόγος μου δε το πίστευε, μου είπε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία μου δεν αντικατοπτριζει το σ΄υνηθες 😅δε ξέρω αλλά ο μικρός μου δεν νοιάστηκε καν, για πότε άλλαξε το γαλα από μητρικό σε φόρμουλα και τώρα πλεον σε φρέσκο αγελαδινό πλήρες 😂 πολύ βολικός ως προς αυτό! Εν ολίγοις η εμπειρία μου ήταν η εξής: Μέχρι τον 8ο μήνα κοιμοταν με θηλασμό σχεδόν αποκλειστικά, με εξαίρεση τους ημερίσιους ΄υπνους που κατάφερνε να τον κοιμιζει κι ο μπαμπας του με πατ-πατ στο πωπουδακι και 'σσσσσ'. Σ εκεινη τη φαση επίσης, αρχίσαμε να αντικαθιστούμε τους ημερίσιους θηλασμούς με μητρικό γάλα σε μπιμπερό, που αντλούσα εγώ όσο έτρωγε το γεύμα του σε στέρεες. (Εδ΄ω να σημειώσω ότι δίναμε μητρικό σε μπιμπερο απ την 2η κιόλας εβδομάδα ζω΄ης, απλά ήταν τυχαίο 1 γεύμα την ημέρα το οποίο μετάξυ του 2-6ου μηνα δε συνεβε καν ημερισιως γιατί ο μπαμπας είχε επιστρέψει τότε στη δουλειά και έδινε 1 μπιμπερο τα σκ.) Μέχρι που σταδιακά άρχισαμε να δίνουμε όλα τα γευματα 'θηλασμού' σε μπιμπερό γιατί ο μπαμπα΄ς του σ εκεινη τη φάση ήταν  και πάλι σε άδεια πατρότητας κι ήταν ο κύριος φροντιστής ενώ εγώ δούλευα. Οπότε του δίναμε αντλημένο μητρικό σε μπιμπερό μέχρι που σταμάτησε η παραγωγή μου. Για το βραδινό ύπνο τον κοίμιζε κυρίως ο μπαμπας του πάνω στη μπάλα που κάποτε καναμε ασκήσεις τοκετού (θυμάστε;;;!) και την ίδια περίοδο τον μετακινήσαμε στο δωμάτιο του για να ξεκινά ο νυχτερινός ύπνος τλχ εκεί και μετά συγκοιμηση με μας μεχρι το πρωί. Όλο αυτό που σας περιγράφω πήρε 1 βδομάδα, "στεγνωσε" το στηθος μου, και οταν τελειωσε και το τελευταια σακουλακι, δωσαμε το πρώτο μπιμπερί φόρμουλα με μεγάλη αγωνία κι άγχος αν θα το αποδεχτει. Αντε γεια ο μικρός - καθόταν αραχτός στον καναπε με το μπουκάλι στα χέρια, το ρουφηξε σε 2 λεπτά και μετά νανι! εμένα πιο πολύ μου στοίχησε συναισθηματικά παρα τον ιδιο! 😂😂😂 Επίσης η περίοδος μου ήρθε 4 εβδομάδες μετά 🫠 γενικά το σ΄ωμα μου επανήλθε τρομακτικά γρήγορα στις εργοστασιακές.  Τωρα βελτιώσε ο αποθηλασμός τον ύπνο; Η σ΄υντομα απάντηση είναι όχι ακτι΄βως. Αλλά για να μη σας κουράσω με καταβατά, στο σήμερα, δε κοιμάται σερι, αλλ΄ά κάνει το πρώτα slot 7μμ-12π.μ. σερί. Μετά συνήθως θα ξυπνησει αλλη μια στις 3/4π.μ και μετά στις 6/6.30 για ν αρχισει τη μερα του. Οι δυο αφυπνίσεις ειναι το νορμαλ για εμάς δλδ. Απλά πλέον οι αφυπνίσεις ειναι συντομες, του τύπου θα ξαναπέσει εύκολα για ύπνο με λιγο πατ πατ στο πωπουδακι και κραταμε χερακια για να νιωσει ασφαλεια. Έγιναν και 4-5 σερί σε άκυρες στιγμές οπου ενθουσιαστήκαμε κι εμεις, αλλά δεν.... Τυχαία γεγονότα 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!  Χάθηκα και πάλι, από εκεί που κάπου τον περασμένο Οκτώβρη έκανα την εμφανισή μου και μπήκα κάπως δυναμικά, με΄τα έχασα το μπούσουλα πάλι. Έμπαινα κάποιες φορές να σας διαβάσω στα κλεφτά, έλεγα 'α ν απαντησω σ αυτό, α ν απαντησω σ εκείνο' και τίποτα δεν έκανα 😭😭😭 Καταρχάς χρόνια πολλά στα μωράκια που χρόνισαν και προκαταβόλικα στην πανύψηλη μπεμπαρα της @MarMar90 γιατί έτσι πως το πάω εγώ παίζει να μπω σε κάνα 6μηνο πάλι! 😂 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κορίτσια συνειδητοποιούμε όλες ότι έχουμε πλεον νήπια κι όχι μωρά;; 🤯🤯🤯🤯 ακόμα θυμάμαι την επεισοδειακή μπαμ-μπαμ γέννα της @_piripiri_ που άνοιξε πρώτη το χορό και τότε σκεφτόμουν ότι κοντοζυγωνει κι η δική μου σειρά 🫠 που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;; είμαστε πλέον στο 2026 και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απο εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης - ΤΙΙΙΙΙ;! Ο μικρός μου είναι πλεον 12,5 μηνών, 81εκ και 10.700. Πολύ βαρύς πια για χέρια, αλλά δε ψ΄ηνεται να περπατήσει ακόμα 😅 Από 8-9 μηνών στεκόταν, τραβιόταν από έπιπλα για να σηκωθεί και κάπου στους 10 μήνες άρχισε να περπατάει περιμετρικά τον επίπλων χρησιμοποιώντας τα ως στήριγμα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα περπατήσει, κι ό,τι είναι ζητημα ημερών κτλ... Μπορώ να πω ότι δεν έδινε σημασία όσο τα έλεγαν, αλλα κάπου οταν χρόνισε πριν κατι βδομάδες κι ακόμα δεν έχει συμβεί άρχισα να προβληματίζομαι, αλλά σύντομα κάπως επανήλθα στη λογική γιατί η φυσιοθεραπεύτρια που τον παρακολουθεί μου είπε ότι τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν στους 9-18 μήνες. το 9-12 δεν ειναι το σύνηθες, αλλά μπορεί και να συμβεί φυσικά. Οπότε δεν είναι ότι έμεινε και πίσω. Μεταξύ γιορτών και τώρα, άρχισε να κάνει βήματα οταν τον κρατάμε απ τα χεράκια και με τη στράτα. Εχει 8 δοντάκια εδώ και 2 μήνες, κι όπως ο δικός σου @_piripiri_ από τότε είμαστε on/off να βγουν και άλλα 2. αχνοφαίνονται τ ασπράκια στα ούλα, αλλά δε λενε να σκάσουν επιτέλους να ηρεμίσει κι αυτός 🙏  Με προβληματίζει επίσης λίγο το θέμα της γλωσσικής ανάπτυξης, αλλά ξέρω ότι αυτό στη δική μας περίπτωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω πολυγλωσσίας. Λεει μαμα, μπαμπα μέχρι στιγμής, άρχισε να κάνει και 2 ήχους ζώων και τώρα τελευταία του μαθαίνω κάποια φρουτάκια και κάπως αοριστα προς το παρόν, πετάει που και που "να να", απο "μπανάνα" 😅 Απλά δε νιώθω ότι το λέει ακόμα εννοώντας τη μπανάνα. Επίσης, ενώ άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο ή την παλάμη ανοιχτή οταν θελει κάτι, τώρα έχει μια βδομάδα που δε το κάνει και τόσο. Το ίδιο με το να χαιρετά - άλλες φορε΄ς το κάνει, αλλες δε ψηνεται καθόλου.  Από φαγητά, κι εμείς προσπαθούμε να του δίνουμε όσο πιο πολλή ποικιλία σε τροφές και υφές, αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όπως η @Kiddo - κορίτσι μου πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! χαρά στην υπομονή σου για το blw! εγώ προσπαθώ το σκ κυρίως, και καθημερινές στο πρωινό να τρώει κομμάτια και με τα χέρια γενικά. Απλά στο βραδινό καθημερινές είμαστε όοοολοι κουρασμένοι και απλά για να σας είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές απλά τον ταιζουμε, για να μην εχουμε να καθαρίζουμε και επειδή είναι πιο "γρηγορα" για εμάς. Πάντως ο δικός μου άρχισε να κάνει λίγο τα καπρίτσια της νηπιακής φάσης στο φαί. Απ εκεί που έτρωγε καλά, άρχισε να παιζε με το φαγητό, να τα πετάει ολοένα και περισσότερο, να τσιρίζει όταν κάτι δε το θέλει... ενώ μεχρι πρότινος αν κάτι δε του άρεζε θα το έσπρωχνε με το χεράκι του και θα έκανε τις γνωστές γκριμάτσες. Κάνω υπομονή φυσικά, και δε του δείχνω ότι δυσανασχετώ, απλά πίστευα οτι θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, όχι χειρότερα 😅 Αυτά τα δικά μας εν περιλήψει κορίτσια μου, κατα τ άλλα έχω πήξει στη δουλειά, εγώ έχω γυρίσει απ όταν ήταν ο μικρος 6 μηνών και πραγματικά αν δεν ήταν που ήμουν καινούργια στη δουλειά και σε πειραματική περίοδο όσο ήμουν έγκυος, θα είχα πάρει μεχρι το έτος... Γιατί αυτη η ηλικία δε ξαναγυρνά κι ακομα κι αν αποκτήσω άλλο μωράκι, δε θα ναι το ίδιο... Οπότε για εσάς που το σκέφτεστε να γυρίσετε ή να μην που διαβασα πιο πάνω, εγώ θα έλεγα να πάρετε ΄σσο χρόνο δικαιούστε κι όσο ανευ αποδοχών αντέχει η τ΄σεπη σας 😁 Επίσης @Kiddo που ρώτησες για εργασία απ το σπιτι με τη μικρή χωρίς βοήθεια... Εμένα δε παλεύεται - έχει τυχει καποιες φορες που έπρεπε να τον κρα΄τησω σπίτι λογω ραντεβου με γιατρους κτλ ή ασθενειας, και δε μπορούσα να κανω σχεδόν τιποτα απο δουλεια. Κι εμένα η εταιρεία μου ειναι σε φάση ευελικτο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά, αλλα ρε φίλη σκέψου, να τρέχεις όλη μέρα πισω απ το παιδί, να βγάλεις ρουτίνες, ταισματα, παιχνίδι, φροντιδα, κτλ, και μετά να έχεις και να ξενυχτήσεις για να βγάλεις δουλειά που δε μπορεσες μες τη μέρα... δε ξέρω, δε θελω να σε αποθαρρύνω γιατί η πρόταση ειναι πραγματικά πολύ καλή και μπράβο στον/ην εργοδότη σου, απλά θελει καλή οργάνωση απ τη μεριά σου πιστευω - δλδ δες πως θα οργανωσεις τη δουλειά με γνωμονα τις ρουτινες της μικρής σου. Π.χ. (ενδεικτικά τώρα με βάση το ωραριο του μικρού μου) 6-8 γάλα, πρωινό και την ώρα που θα παίζει οργανώνω τη μέρα μου και κοιτάζω/απαντω και κανα μεηλ. 8.30-9.30 που κοιμαται βγαζω το ταδε task. 9.30-11.30 παιχνιδι με το μικρό, μεσημεριανο. 12.30-2μμ που κοιμαται βγαζω το αλλο ταδε task. 2.30-4.30 παιχνιδι και σνακ με το μικρο. 5-7 έρχεται μπαμπας, αναλαμβανει ετοιμαζω βραδινό ή ο ιδιος, τον κανει μπανιο, εγω δινω γαλα, ιστοριουλα και νανι. 7-11μμ αφοσιωνομαι στα υπολοιπα της δουλειας.  Αυτό ειναι φουλ ιδανικο σεναριο, γιατί πχ εγω εχω και αρκετα μιτιγκ στη δουλειά μου, οπότε αν παιζει μια τετοια μερα ξεχνα τα παραπάνω 😅 κι επίσης το άλλο μεγάλο προβλημα αυτής της φάσης ειναι οτι στερησε χρόνο απ τον εαυτό σου κι από το συντροφο σου. Θέλει καλό προγραματισμό πιστεύω, ελπίζω να τα καταφέρεις ❤️
    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
    • Πέρα από τα δωμάτια που βάψαμε και αλλάξαμε δεν έχω κάνει τίποτα μα τίποτα είχα αυτή την ενδ να έκανα αλλά να που δεν γίνεται. 
    • Κορίτσια μου σας παρακολουθω μιλά. Και μόνη μου απανταω δλδ αλλά να μπω απ' το καινούριο κινητό ούτε για δείγμα , ακόμα και που ζητάω νέο κωδικό  Πήγα 15.01 στην κλινική που είναι να γεννήσω όλα καλά ο μπέμπης 2333γρ δλδ 41% τελείως το ζάχαρο δεν το επηρέασε. Τα νεφρά του είναι μια χαρά οπότε μείναμε σε αυτή την ημερομηνία 39+0 θα είμαι . Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που σπάσουν νερα ή εχω συσπάσεις φεύγω για την κλινική για καισαρική.  Τώρα από νέα έκανα το Rsv εμβόλιο στις 15.01  και σήμερα είμαι γρίπη Α 😕 το έχω κάνει τον Νοέμβριο και το περνάω πιο ελαφρά σε σχέση με τον άντρα μου και τα παιδιά που ανέβασαν 40+ πυρετό.  Ο μεγάλος μας φέρνει πολλά τον Νοέμβριο μας έφερε κορονα τώρα γρίπη του είπα πλέον και λίγο να νιώθει κάπως θα μπαίνει στο δωμάτιο του δεν αντέχω να βήχω πονάω πάρα πολύ συν επηρεάζεται και ο διαβήτης κύησης. Και τώρα αν έρθει και το μωρό το τελευταίο πράγμα να έχει πυρετό είναι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...