Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τροφές 6 μηνών


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια... 

Εχω ένα προβληματακι με την μικρή μου... Είμαστε 6 μηνών και η παιδίατρος γύρω στους 5,5 μήνες (και λίγο πιο νωρίς) μου είπε να ξεκινήσω σιγά σιγά φαγητό στην μικρή μου.. Ξεκίνησα σιγά σιγά, (θεωρω ικανοποιητικές τις 5-6-7 κουταλιές για την ηλικία της) όσο ήθελε η ίδια (ποτέ δεν την πίεσα). (Πατάτα, καρότο, κολοκύθι μεσημεριανό  για αρχή και ριζαλευρο απογευματινό) Μετά από λίγο καιρό της έδωσα χυμό πορτοκαλί, όχι ότι ήπιε ίσα ίσα που ένιωσε την γεύση. Δεν της άρεσε.. Εκείνη την μέρα λοιπόν η μικρή έκανε εμετό.. Πήγαμε νοσοκομείο και δεν βρήκαν τίποτα.. Την επόμενη μερα που της ξαναέδωσα να φάει έφαγε πάλι λίγο.. μετά από 3 ημέρες ακριβώς της ξανά έδωσα πορτοκαλί και εκείνη την μερα ξανά έκανε εμετό. Πάλι νοσοκομείο εξετάσεις κτλ κι όλα ήταν πολύ καλά.. Οι γιατροί είπαν ότι μάλλον πέρασε μια μικρή ίωση.. Εγώ πιστεύω πως ίσως δεν άντεξε το πορτοκαλί... Δεν της έχω ξανά δώσει και είναι πολύ καλά... Το θέμα είναι ότι από τότε που έκανε εμετό ενώ μπορούσα να την αφήσω για 3-4 ώρες και να πάω κάπου να κάνω κάτι τώρα δεν μπορώ να την αφήσω ούτε για 30 λεπτά... και ενώ έτρωγε ικανοποιητικά τώρα ούτε που θέλει να το βλέπει. Με το που της βάζω κουτάλι μπροστά να φάει γυρνάει κατευθείαν το κεφάλι από την άλλη.. και με το ζόρι που λέει ο λόγος να της βάλω θα κάνει την έκφραση ότι θα κάνει εμετό, με αποτέλεσμα να την τρώει τίποτα... της δίνω και πίνει τον χυμό από το καρπούζι ή κάνα ροδάκινο να μασουλάει... Αλλά από φαγητό τίποτα απολύτως. Φυσικά και δεν θέλω να την πιέσω, όταν θα είναι έτοιμη.. Απλά γνωρίζετε ίσως κάποιον τρόπο να την βοηθήσω; Γιατί είναι σαν να την έχει πιάσει φοβία.. Ή με κάποιον άλλο τρόπο να της δίνω φαγητό;
Συγγνώμη για όλο αυτό το κείμενο... Ευχαριστώ πολυ😁

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

 Καλό είναι να συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου για θέματα διατροφής η έγκυρες πηγές από Internet. Mπορει όντως να την ενοχλεί το πορτοκάλι αν κ δεν το θεωρώ πιθανό, αλλά γενικά δεν συστήνεται χυμός σε μωρά κάτω του έτους. Καλύτερα ότι είναι σε φρούτα. Είχε το κοριτσάκι σου τα σημάδια ετοιμότητας πριν την ξεκινήσεις φαγητό; Αν ναι, συνέχισε να προσφερεις κ άσε να φάει όσο θέλει. Το gag reflex στο οποίο αναφέρεσαι είναι λογικό να υπάρχει στην αρχή, θέλει εξοικείωση. Keep trying!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...