Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δανεικά ωάρια για 2ο παιδί..


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!! 

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας ή αν υπάρχει κάποια που να έβαλε δανεικά ωάρια για 2ο παιδί.

Είμαι 42,5. Έχουμε ήδη ενα παιδάκι 4,5 χρονών από φυσική  σύλληψη. Μετά ακολούθησε άλλη μία φυσική σύλληψη όταν ήταν 10 μηνών ο μικρός που κατέληξε σε αποβολή/βιοχημική. Μετά το χάος.. Μήνες με τεστ ωορρηξίας, σπερματεγχύσεις και τέλος πριν από 2 χρόνια περίπου μπήκαμε στην εξωσωματική.  Εφόσον στην πρώτη προσπάθεια δεν είχα ανταπόκριση στα φάρμακα  συνέχισα μετά με φυσικούς  κύκλους. Μου πήρε  σχεδόν 9 μήνες, με πολλούς αποτυχημένους φυσικούς, είτε γιατί ήταν κυστικό το ωάριο είτε γιατί δεν γονιμοποιούνταν κ.ο.κ., να μαζέψω 2 έμβρυα, τα οποία τα έβαλα, έμεινα έγκυος και απέβαλα 10η βδομάδα, μάλλον λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε .   
 Ύστερα από άπειρες προσπάθειες λοιπόν, τα τελευταία 3,5-4 χρόνια, φαντάζει αδύνατη η απόκτηση δεύτερου παιδιού. Κύριο πρόβλημα μας η πρόωρη εμμηνόπαυση που μπαίνω.. δεν έχω ωάρια!  Ήδη από τα 40 η FSH μου ήταν κοντά στο 15 και η ΑΜΗ 0,1 ng.. 
Δεν θέλω καν να κάνω εξετάσεις για να δω τι θα δείξουν! 
Τώρα τελευταία εκεί που είχα σταθερή περίοδο 26-28 ημερών και σταθερή ωορρηξία, χάλασε και αυτό! εδώ και δύο μήνες δεν έχω καθόλου περίοδο. Πρώτη φορά χάνω περίοδο..
Ο υπέρηχος έδειξε πως το σύστημα "κοιμάται" ..Δεν έχω οιστρογόνα και δεν κινείται τίποτα προς το παρόν!
 Ο γιατρός μου είπε πως είναι διαταραχές κλιμακτηριακής φύσης. Εικάζει πως μιας και είμαι σχετικά νέα θα μου ξανάρθει περίοδος (εμμηνόπαυση μπαίνεις επισήμως όταν δεν έχεις για 1 χρόνο περίοδο) Αλλά στα τελειώματα που βρίσκομαι, δύσκολο να έχω επιτυχία και καλά ωάρια.. Η αναμονή και η απογοήτευση με τους φυσικούς όταν δεν  έχεις αποτέλεσμα  είναι πολύ μεγάλη.. Δεν θυμάμαι καν πόσες ωοληψίες έχω κάνει.. Και φυσικά σκέφτομαι πως, όλα γίνονται αν έχεις ωάρια.. Αν δεν έχεις?? εκεί δυστυχώς η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά 
Επειδή έχουμε ήδη ένα έμβρυο κατάψυξη που κατάφερα και έβαλα κουτσά στραβά τον Φλεβάρη μετά την αποβολή, μου πρότεινε να βάλω το ένα έμβρυο και αν δεν πιάσει, που πιθανό να μην πιάσει. Είναι 2 ημερών και ένα μόνο!  να σκεφτώ τα δανεικά πλέον...

Έχω μπει στη διαδικασία πως ή θα πρέπει να σταματήσω να παλεύω για 2ο ή αν όντως θέλω, τότε πρέπει να το δω ρεαλιστικά και να κινηθώ προς τα δανεικά.. Αν δεν είχα ήδη παιδί θα το είχα ήδη κάνει.. Τώρα? έχω κάποιους ενδοιασμούς η αλήθεια είναι.. Από την άλλη θέλω πολύ ένα δεύτερο παιδάκι.. 
Υπάρχει άραγε κάποια που να έχει βάλει δανεικά για 2ο παιδί? ή και γενικά πως το βλέπετε?
 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Η περίπτωση μου, δεν μοιάζει καθόλου με τη δική σου, εκτός από το ότι έχω κάνει εξωσωματική κ ακόμα συνεχίζω, για την προσπάθεια απόκτησης του πρώτου! Εγώ το μόνο που ίσως σε συμβούλευα είναι να πάρεις κ μια ακόμη γνώμη, δνε ξέρω αν το έχεις κάνει ήδη, αλλά στη θέση σου θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος γιατρός που έχει κάποια άλλη άποψη! Ο,τι και να αποφασίσεις εύχομαι να έχεις καλή τύχη και να χαίρεσαι την οικογένεια σου! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Lisaki 80 κοριτσι μου αγαπημένο αν θεωρεις ότι δ εχεις κλεισει ακομα σαν μανουλα κ πως θα ηθελες ακομα ενα παιδί να κανεις προσπάθεια με δανεικα χωρις 2η σκεψη.

Εχω φίλη π μπήκε προωρα στην εμμηνόπαυση, εχασε χρόνια, χρημα κ κυρίως την ηρεμια της σε εξωσωματικές, τροποποιημενους, φυσικους κύκλους κτλ. Αλλαξε 2 κέντρα. Κανενα αποτέλεσμα. Της είπαν για δανεικα απο σχετικα πολύ νωρις αλλα ηθελε να τ παλέψει. Εν τελη μετα απο 4 χρόνια προσπαθειών τ αποφασισε κ πηγε με δανεικα. Έπιασε με την πρωτη τις δίδυμουλες της. Μ ειπε πως μετάνιωσε για τα χρόνια π εχασε.

Ενα ωαριο ειναι μονο ενα κύτταρο. Στη δικη σ κοιλια θα μεγαλώσει, απο τ δικο σου αιμα θα τραφει, ο πλακούντας του θα ειναι κολλημένος στη μήτρα σου, κοινώς θα ειστε ενωμενοι 9 μηνες. Η δικια σ καρδια θα ειναι ο πρώτος ηχος π θα ακούσει ποτε του κ ο πιο αγαπημένος του. Τον γιο σου ποτε τον ερωτεύτηκες; οταν τ κράτησες κ πιστεύω πως μερα με τη μερα μεγάλωνε κ ακομα μεγαλώνει η αγαπη σου γι αυτον. Θα ειναι τ δικο σου μωρο όπως κ να εχει. Κομματι σου. Άνθρωποι υιοθετούν κ λατρεύουν παιδια με τα οποια εχουν ουδεμια σχέση. Δ θα λατρέψεις αυτο στο οποιο εσυ θα δωσεις ζωη;

Επίσης εχω γνωστή π απέκτησε διδυμα με παρένθετη. Επειδή δ τα γεννησε , δ τα λατρεύει; δεν αγωνιά; δ θα πέθαινε για εκεινα; για μενα σημασια δ εχει ο τρόπος αλλα τ αποτελεσμα.

Ευχομαι οτι κ να αποφασίσεις, να σ ερθουν όλα κατ ευχην!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Diwni μου τι ωραία που τα λες! Ευχαριστώ παρά πολύ για τα ωραία σου λόγια! 
Αγωνιώ καμία  φορά μήπως νιώσω κάτι διαφορετικό από αυτό που νιώθω για το αγοράκι μου.. Ίσως είναι στο μυαλό μου μόνο. Όσο περνάει ο καιρός κλείνω πολύ προς τα δανεικά.. Κουράστηκα την αναμονή.. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 20/6/2020 at 12:29 ΠΜ, ο/η Lisaki 80 είπε:

@Diwni μου τι ωραία που τα λες! Ευχαριστώ παρά πολύ για τα ωραία σου λόγια! 
Αγωνιώ καμία  φορά μήπως νιώσω κάτι διαφορετικό από αυτό που νιώθω για το αγοράκι μου.. Ίσως είναι στο μυαλό μου μόνο. Όσο περνάει ο καιρός κλείνω πολύ προς τα δανεικά.. Κουράστηκα την αναμονή.. 

Και εγω 42 ειμαι με fsh 17 και αμη 0,3 με φυσικους μαζεψα και εκανα ετ πριν 6 μερες.σε ποιο κεντρο εισαι;σκεψου να επισκεφτεις και καποιο αλλο παντως..ο γιατρος και το εμβρυολογικό κανουν ολη τη δουλεια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα 

Δεν θα σου πω τι θα κάνεις ούτε θα συμβουλεψω..θα σου παραθέσω τη σκέψη μου απλα

Με πολύ αγώνα και πόνο ήρθε στα 34 το πρωτο μου παιδί με την 4 εμβριομεταφορα από εξωσωματικη χωρίς να βρεθεί το φταίει...πριν έχασα 3 μωρά .( Από εξωσωυ) μετά την απόκτηση της μπέμπας έκανα δύο εμβριομεταφορες με εμβρια κατάψυξης.Παλλινδρομες και οι δύο στην 8 κ 9 βδομάδα αντίστοιχα...χάρη σ5ην @Taggeris κ τη στήριξη της έκανα άλλες 2 εξ αρχής.η πρώτη βιοχημική η άλλη μηδενική..κι εκεί τα παράτησα..παρά τον πόνο και τη θέληση...συζήτησα πολλές φορές για δανεικά όμως για μένα το ερώτημα ήταν ένα: θα πεις στο παιδί σου ότι είναι με δανεικά; Εμένα μου είναι αδύνατο να στήσω μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μου χωρίς τη μεγάλη αυτή αλήθεια .Κι αν το πω το έχω να διαχειριστώ; Εγώ τίποτα διότι δεν έχω θέμα με τα δανεικά.Αν ξεκίναγαν τώρα με τόσα που πέρασα θα πήγαινα εξ αρχής.Τα παιδια μου όμως; Πώς θα το χειριστουν τα παιδιά μου; Μιλώντας με μια φίλη παιδοψυχιατρο μου είπε ότι από περιπτώσεις που έζησε με υιοθετημένα ο χειρισμός δεν ήταν καλός .Θα υπάρχει πάντα ένα αγκάθι ή θα νομίζουν ότι υπάρχει αγκάθι και διάφορα.Με πολύ πόνο ( η φίλη @Taggeris ξέρει πόσο ) το άφησα λοιπόν εγώ αυτό το σενάριο γιατί θεωρώ ότι δεν αφορά πια μόνο το ζευγάρι αλλά και το παιδί σου κι αυτό που θα έρθει .Αν δεν το πεις δεν ξέρω...εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να μην το πω..έτσι αποχωριστηκα όλα τα μωρουδιακα που κρατούσα όλα τα παιχνίδια και την ιδέα ενός δεύτερου .Δεν ξέρω αν προχώρησα...έχω πολύ δρόμο και πιθανόν να ζητήσω και βοήθεια.Ειμαι 37 και φίλες τώρα αρχίζουν κι εγώ τελείωσα..αλλά θεωρώ ότι έδωσα αγώνα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Lisaki 80 και σήμερα τ βραδυ να μείνεις εγκυος θα αναρωτιέσαι αν μπορείς να αγαπήσεις καθε επόμενο παιδι σαν τ πρώτο.  Εγω γεννησα τ 2ο κ αναρωτιόμουν πως θα ηταν οσο μεγαλώνει. Η μεγάλη μ ηταν 21 μηνων, ηταν κ ειναι μαμακιας, ειμαστε αχώριστες μέχρι κ σημερα π ειναι 3. Στην αρχη όντως ενιωθα να της έχω αδυναμία. Αλλα τ μικρο π ηταν σχετικά πιο ανεξάρτητο μεγαλώνει κ απαιτει τη μαμα του κ ερχεταο πλέον κ χαιδευεται κ φωναζει μαμα και λιώνω. Βασικά να σ πω οτι αρχισα να λιωνω σε καθημερινή βαση για τα παιδια μ απο οταν ξεπεταχτηκαν κ αρχισαν να επικοινωνούν κ να εκφράζουν την αγάπη τους. Έχοντας ηδη ενα παιδι ξερεις πως καθε μερα τ δέσιμο με τ παιδι σ μεγαλώνει. Καθε μερα η σχεση σας χτιζεται κ απο λιγο. Καθε μερα τ αγαπας κ λιγο παραπάνω. Γτ εκει π λες δ εχει πιο πανω, δ εχει πιο πολύ, κανει κατι, μικρο, ασήμαντο κ λες θεε μ ποση περισσότερη αγάπη μπορω να νιωσω γι αυτο τ πλάσμα.

@santaloxilo να χαιρεσαι τ παιδακι σ κ πραγματικά λυπάμαι για ολη την ταλαιπωρία π πέρασες κ περνάς. Προσωπικά πιστεύω πως εχει τεράστια διαφορα η υποθεση της υιοθεσιας με τα δανεικα. Στην υιοθεσία τ παιδί οση αγαπη κ αν ένιωσε απο τους θετούς γονείς ισως πάντα να τ βασανίζει γτ τ εδωσε η μανα του. Πως μπορεσε να τ κυοφορησει, να τ νιωσει μεσα της να κλωτσαει κ εν τελη να τ δωσει. Στα δανεικα ειναι εντελώς αλλη περίπτωση. Μια γυναικα παίρνει ενα κύτταρο κ τ κανει κομματι της. Αυτη θα τ κυοφορησει, αυτη θα τ γεννησει, αυτη θα τ θρέψει με τ αιμα της. Δ νομιζω να κατσει τ παιδι να αναρωτηθεί γτ μια αλλη γυναικα εκανε πχ δωρεα ωαριων. Δηλαδη τωρα αν εμενα μ ελεγε η μαμά μ ξερεις δ ησουν δικο μ ωαριο πολυ π θα με ένοιαζε. Με κουβαλούσε, ταλαιπωρηθηκε για να με γεννησει κτλ. Δικο της παιδι δ θα ήμουν παλι; επειδή ισως δ της έμοιαζα; ουτε τωρα της μοιαζω. Ουτε εμφανισιακα, ουτε στο χαρακτήρα ουτε πουθενα. Αυτη βεβαια ειναι η δικη μ προσωπική αποψη κ οπτικη. Απλα θεωρώ πως ουδεμια σχέση εχει με την υιοθεσία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Lisaki 80 και σήμερα τ βραδυ να μείνεις εγκυος θα αναρωτιέσαι αν μπορείς να αγαπήσεις καθε επόμενο παιδι σαν τ πρώτο.  Εγω γεννησα τ 2ο κ αναρωτιόμουν πως θα ηταν οσο μεγαλώνει. Η μεγάλη μ ηταν 21 μηνων, ηταν κ ειναι μαμακιας, ειμαστε αχώριστες μέχρι κ σημερα π ειναι 3. Στην αρχη όντως ενιωθα να της έχω αδυναμία. Αλλα τ μικρο π ηταν σχετικά πιο ανεξάρτητο μεγαλώνει κ απαιτει τη μαμα του κ ερχεταο πλέον κ χαιδευεται κ φωναζει μαμα και λιώνω. Βασικά να σ πω οτι αρχισα να λιωνω σε καθημερινή βαση για τα παιδια μ απο οταν ξεπεταχτηκαν κ αρχισαν να επικοινωνούν κ να εκφράζουν την αγάπη τους. Έχοντας ηδη ενα παιδι ξερεις πως καθε μερα τ δέσιμο με τ παιδι σ μεγαλώνει. Καθε μερα η σχεση σας χτιζεται κ απο λιγο. Καθε μερα τ αγαπας κ λιγο παραπάνω. Γτ εκει π λες δ εχει πιο πανω, δ εχει πιο πολύ, κανει κατι, μικρο, ασήμαντο κ λες θεε μ ποση περισσότερη αγάπη μπορω να νιωσω γι αυτο τ πλάσμα.

@santaloxilo να χαιρεσαι τ παιδακι σ κ πραγματικά λυπάμαι για ολη την ταλαιπωρία π πέρασες κ περνάς. Προσωπικά πιστεύω πως εχει τεράστια διαφορα η υποθεση της υιοθεσιας με τα δανεικα. Στην υιοθεσία τ παιδί οση αγαπη κ αν ένιωσε απο τους θετούς γονείς ισως πάντα να τ βασανίζει γτ τ εδωσε η μανα του. Πως μπορεσε να τ κυοφορησει, να τ νιωσει μεσα της να κλωτσαει κ εν τελη να τ δωσει. Στα δανεικα ειναι εντελώς αλλη περίπτωση. Μια γυναικα παίρνει ενα κύτταρο κ τ κανει κομματι της. Αυτη θα τ κυοφορησει, αυτη θα τ γεννησει, αυτη θα τ θρέψει με τ αιμα της. Δ νομιζω να κατσει τ παιδι να αναρωτηθεί γτ μια αλλη γυναικα εκανε πχ δωρεα ωαριων. Δηλαδη τωρα αν εμενα μ ελεγε η μαμά μ ξερεις δ ησουν δικο μ ωαριο πολυ π θα με ένοιαζε. Με κουβαλούσε, ταλαιπωρηθηκε για να με γεννησει κτλ. Δικο της παιδι δ θα ήμουν παλι; επειδή ισως δ της έμοιαζα; ουτε τωρα της μοιαζω. Ουτε εμφανισιακα, ουτε στο χαρακτήρα ουτε πουθενα. Αυτη βεβαια ειναι η δικη μ προσωπική αποψη κ οπτικη. Απλα θεωρώ πως ουδεμια σχέση εχει με την υιοθεσία.

Βασικά το αναγεις κι εσύ στη σχέση μητέρας παιδιού που ουδέποτε έθιμα παραπάνω Εδω δεν είναι μόνο αυτή η σχέση.Κι εγώ εάν δεν είχα παιδί θα το έκανα.Εδω θα πρέπει να σκεφτεί διπλα και τη σχέση των δύο αδερφών.Υπο αυτή την έννοια λοιπόν ναι έχει σχέση με την υιοθεσία.Μπορει να μη γεννιούνται τα ιδια ερωτηματα και οι ίδιες σκέψεις όμως γεννιούνται και μάλιστα πολλές.Μια δοτρια κάνει πολλές διεγέρσεις και ωάρια κι αυτά μοιράζονται.Πρακτικα αυτό το παιδί θα εχει να διαχειριστεί ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι με το ιδιο υλικό (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) κ ταυτοχρονα ότι ο πραγματικός αδερφός δεν εχει 100% το ίδιο υλικο.Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν κ το ίδιο ιστορικό σε ο,τι αφορά γενετικούς παραγοντες.Επιπλεον μπορώ να υποθέσω τα μητρικά συναισθήματα αλλά δεν μπορώ να μπω στη θέση δύο ανθρώπων που μεγαλώνουν με διαφορετικό υλικό στην ίδια οικογένεια.Βασικα κάνεις μας δεν μπορεί γιατί ειναινκατι νεο.Νομιζω λοιπόν ότι όλος ο προβληματισμός της θεματοθετριας δεν είναι αν είναι υπέρ ή όχι των δανεικών.Εννοειται ότι αν δεν είχε παιδί δεν θα το σκεφτόταν καν όπως κι εγώ και θα πηγαίναμε Μ δανέζικα Για μένα όταν υπάρχει ήδη παιδί δεν είναι τόσο απλό...Προσωπικά έτσι το είδα.Μπορει να είναι και λάθος.Απλα θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση επηρεάζει και ζωές ανθρώπων άλλων πέραν του ζευγαριού.Και δε μίλησα πουθενά παραπάνω για το αν θα ήταν δικό της ή όχι παιδί...για να μην παρεξηγηθω..δεν άγγιξα καν την γονεϊκή σχεση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Lisaki 80 καλησπέρα! Θα συμφωνήσω με τη @Diwni σε πολύ μεγάλο βαθμό... Γνωρίζοντας την ιστορία σου θεωρω πως αξίζει να το προσπαθήσεις και με δανεικά εφόσον το θέλεις τόσο πολύ... (Προσωπικά βεβαια δε θα έμπαινα σε τόσο επώδυνη διαδικασία εξωσωματικων  έχοντας ήδη ένα παιδι όμως εσυ εφόσον επιθυμείς οπωσδήποτε να βιώσεις τη μητρότητα ξανά και απορρίπτεις  το ενδεχόμενο να είσαι μητέρα ενός μόνο παιδιού δεν αξίζει να ταλαιπωρείσαι παραπάνω). Όσον αφορά τα μητρικα συναισθήματα δεν υπάρχει ούτε μισή πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην αγαπάς το μωρό που θα κυοφορήσεις κ θα γεννήσεις ακριβώς όσο αγαπάς το παιδί που ήδη έχεις, επειδή θα προέρχεται από δανεικό ωάριο..! Όταν με το καλό θα το φέρεις στον κόσμο ούτε καν που θα σε ενδιαφέρει από ποιο ωάριο προήλθε.. Τωρα όσον αφορά τη σχέση των δύο αδελφών... Δεν ειναι αποιρριπτεα η προσέγγιση που εκανε το @santaloxiloμε την έννοια οτι εφόσον θα έχεις παιδιά που θα είναι αδέρφια με διαφορετικό dna χρειάζεται να το σκεφτείς λίγο παραπάνω πριν προχωρήσεις...ομως πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα στιγματιστει η μεταξύ τους σχεση από αυτό το δεδομένο.. Δύο παιδιά μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια και είναι γεννημένα από την ίδια μάνα, έχουν προέλθει από τον ίδιο πατέρα, απλα το ένα από τα δύο έχει και γενετικό υλικό από έναν ακόμη άνθρωπο (μια δοτρια).  Δεν θεωρώ πως λογω αυτής της αιτίας τα παιδιά δε θα αγαπιούνται ή θα έχουν ανταγωνισμό αν αυτό σε προβληματίζει.   Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πώς θα μεγαλώσουν, τι θα ακούνε από εσάς για αυτό το γεγονός. Νομίζω πως η καθοδήγηση των ειδικών ως προς το τι πρέπει να ειπωθεί στα παιδιά κ με ποιο τρόπο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να μη δοθεί στο θέμα καμία λανθασμενη διάσταση... και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

 @santaloxilo  έδωσες μεγάλο αγώνα για τη μητρότητα.. Μετά από τόσες προσπάθειες και τόσο πονο πραγματικά είναι αναμφισβήτητο το ότι είσαι μαχήτρια..! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προσέγγιση σου, είχε πολύ ενδιαφέρον... Αναρωτιέμαι πως θα ένιωθα ως παιδί αν μου αποκάλυπταν οι γονείς μου ότι έχω γεννηθεί από δανεικό ωάριο και αν αυτό θα αποτελούσε αγκάθι στη σχέση μας με την αδερφή μου.. Ειλικρινά νομίζω πως δε θα με πείραζε......Ένα ωάριο είναι απλα ένα "πακέτο" με μερικές γενετικές πληροφορίες  κ τίποτα αλλο... Είναι πολύ υποθετικό βέβαια...Ισως ένας ειδικός στα θέματα ψυχικής υγείας βοηθούσε καλύτερα να καταλάβουμε τι βιώνει ενας άνθρωπος όταν μαθαίνει αυτή την πληροφορία.

 

 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@santaloxilo φυσικα και προκύπτουν οι προβληματισμοι π αναφέρεις. Απλα θεωρώ πως εγω συγκεκριμενα δ θα με έκαναν να μην τ κανω εφόσον θα ήθελα να ξανά γινω μανουλα τοαο πολύ. Επίσης θα προτιμούσα χιλιες φορες να εχω εναν αδερφό η αδερφή κ ας εχει μονο τ μισό γεννητικό υλικο με τ δικο μ παρα να είμαι μοναχοπαιδι. Εννοειται βεβαια πως ο καθένας κανει οπως τ βλεπει. 

Εγω δηλαδη προσωπικά θα τ εκανα. Αλλα ειναι μια αποφαση π μονο τ ζευγάρι μπορεί να παρει. Στην τελική αυριο μεθαύριο ισως χωρίσω κ κανω παιδι με εναν αλλον αντρα. Παλι τ μισο γεννετικο θα εχει ιδιο τ παιδι εκεινο με τις κορες μου. Ολα πιστεύω πως είναι κυριως θεμα ανατροφης. Τ μονο ισως π θα με απασχολούσε εν μερη θα ήταν ότι ισως υπάρχουν εκει εξω κ "αλλα" αδερφια μου αλλα δ ξερω κατα ποσο μια δοτρια η δοτης μπορεί να δώσει σε παραπανω απο μια περίπτωση.

@Gelie ποια απο τα 2 σε ξενυχτάει;; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 19/6/2020 at 2:56 ΜΜ, ο/η Lisaki 80 είπε:

Γεια σας κορίτσια!! 

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας ή αν υπάρχει κάποια που να έβαλε δανεικά ωάρια για 2ο παιδί.

Είμαι 42,5. Έχουμε ήδη ενα παιδάκι 4,5 χρονών από φυσιολογική σύλληψη. Μετά ακολούθησε άλλη μία φυσική σύλληψη όταν ήταν 10 μηνών ο μικρός που κατέληξε σε αποβολή/βιοχημική. Μετά το χάος.. Μήνες με τεστ ωορρηξίας, σπερματεγχύσεις και τέλος πριν από 2 χρόνια περίπου μπήκαμε στην εξωσωματική.  Εφόσον στην πρώτη προσπάθεια δεν είχα ανταπόκριση στα φάρμακα  συνέχισα μετά με φυσικούς  κύκλους. Μου πήρε  σχεδόν 9 μήνες, με πολλούς αποτυχημένους φυσικούς, είτε γιατί ήταν κυστικό το ωάριο είτε γιατί δεν γονιμοποιούνταν κ.ο.κ., να μαζέψω 2 έμβρυα, τα οποία τα έβαλα, έμεινα έγκυος και απέβαλα 10η βδομάδα, μάλλον λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε .   
 Ύστερα από άπειρες προσπάθειες λοιπόν, τα τελευταία 3,5-4 χρόνια, φαντάζει αδύνατη η απόκτηση δεύτερου παιδιού. Κύριο πρόβλημα μας η πρόωρη εμμηνόπαυση που μπαίνω.. δεν έχω ωάρια!  Ήδη από τα 40 η FSH μου ήταν κοντά στο 15 και η ΑΜΗ 0,1 ng.. 
Δεν θέλω καν να κάνω εξετάσεις για να δω τι θα δείξουν! 
Τώρα τελευταία εκεί που είχα σταθερή περίοδο 26-28 ημερών και σταθερή ωορρηξία, χάλασε και αυτό! εδώ και δύο μήνες δεν έχω καθόλου περίοδο. Πρώτη φορά χάνω περίοδο..
Ο υπέρηχος έδειξε πως το σύστημα "κοιμάται" ..Δεν έχω οιστρογόνα και δεν κινείται τίποτα προς το παρόν!
 Ο γιατρός μου είπε πως είναι διαταραχές κλιμακτηριακής φύσης. Εικάζει πως μιας και είμαι σχετικά νέα θα μου ξανάρθει περίοδος (εμμηνόπαυση μπαίνεις επισήμως όταν δεν έχεις για 1 χρόνο περίοδο) Αλλά στα τελειώματα που βρίσκομαι, δύσκολο να έχω επιτυχία και καλά ωάρια.. Η αναμονή και η απογοήτευση με τους φυσικούς όταν δεν  έχεις αποτέλεσμα  είναι πολύ μεγάλη.. Δεν θυμάμαι καν πόσες ωοληψίες έχω κάνει.. Και φυσικά σκέφτομαι πως, όλα γίνονται αν έχεις ωάρια.. Αν δεν έχεις?? εκεί δυστυχώς η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά 
Επειδή έχουμε ήδη ένα έμβρυο κατάψυξη που κατάφερα και έβαλα κουτσά στραβά τον Φλεβάρη μετά την αποβολή, μου πρότεινε να βάλω το ένα έμβρυο και αν δεν πιάσει, που πιθανό να μην πιάσει. Είναι 2 ημερών και ένα μόνο!  να σκεφτώ τα δανεικά πλέον...

Έχω μπει στη διαδικασία πως ή θα πρέπει να σταματήσω να παλεύω για 2ο ή αν όντως θέλω, τότε πρέπει να το δω ρεαλιστικά και να κινηθώ προς τα δανεικά.. Αν δεν είχα ήδη παιδί θα το είχα ήδη κάνει.. Τώρα? έχω κάποιους ενδοιασμούς η αλήθεια είναι.. Από την άλλη θέλω πολύ ένα δεύτερο παιδάκι.. 
Υπάρχει άραγε κάποια που να έχει βάλει δανεικά για 2ο παιδί? ή και γενικά πως το βλέπετε?
 

 

Ειλικρινά δεν έχω να σου πω τπτ πάνω σε αυτά που λες.. Μόνο μπράβο για το κουράγιο σου και την επιμονή σου! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε μια άλλη ομάδα μαμα που πηρε δανεικά ούσα κι η ίδια ψυχίατρος έγραψε " εμείς οι ψυχίατροι θα δούμε πολλά παιδιά δανεικών να κάθονται απέναντι μας τα επόμενα χρόνια" και προσωπικά το πιστεύω.Εγω δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως ΘΑ ένιωθα ή τι θα σκεφτόμουν εάν μάθαινα ότι δεν έχω το ίδιο γενετικό υλικό με την αδερφή μου( και δε μιλάω για την περίπτωση δεύτερου γάμου που αναφέρατε διότι εκεί είναι τελείως άλλα δεδομένα) . Είναι πολύ θεωρητικές οι σκέψεις μου για τα συναισθήματα μου κ ακόμα πιο θεωρητικές για τις σκέψεις μου.Σιγουρα όμως κανένας για τα επόμενα χρόνια μέχρι να ενηλικιωθούν αυτά τα παιδιά ( όσα μάθουν για το υλικό τους διότι πολλά δε θα το μάθουν ποτέ και πάλι σε ομάδες βλέπω ότι πολλές γυναίκες αρνούνται να το πουν κι αν όλα είναι όπως τα λέμε γιατί συμβαίνει αυτό;)δεν ξερει με σιγουριά πως θα σκεφτούν.

Δεν είναι κορίτσια η αμφισβήτηση της μητρότητας.Σε αυτό συμφωνώ μαζί σας δεν το αμφισβητεί κανείς.

Γράψατε κι πιο πάνω για την προσέγγιση ειδικών .Εδώ λοιπόν μιλάμε για διπλή προσέγγιση καθώς πρόκειται για διαφορετικές σχέσεις.Εφτασα ένα κλικ πριν τα δανεικά όταν είχα παλλινδρομες.Και το στηρίζω σε όλες τις γυναίκες έμπρακτα .Όμως όταν υπάρχει ήδη ένα παιδί έχω αμφιβολίες.Ηθελα σαν τρελή ένα δεύτερο και βασικά μου ήταν αδιάφορο το υλικό του.Ομως όπως έγραψα εδώ δεν πρόκειται μόνο για εμένα.Αυτηβειναι η δική μου άποψη και εφ όσων ρωταει η θεματοθετρια ούσα στην ίδια θέση με την ίδια επιθυμία( κ με σύζυγο που το αποδέχεται 100%) την εγραψα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@santaloxilo καταλαβαίνω απολυτα τις σκεψεις σου. Προσωπικά ακομα κ θα υιοθετούσα προκειμενου να αποκτούσα ακόμα ενα παιδί. Επίσης Προσωπικά θα ηθελα οι γονείς μ να ειχαν υιοθετησει ακομα ενα παιδί αν δ μπορούσαν να μ προσφέρουν οι ιδιοι ενα αδερφάκι. Αναφερθηκα στις σχεσεις μητερας παιδιου κτλ γτ το @Lisaki 80 αναρωτήθηκε αν θα τ αγαπαει τ ίδιο. Και επεσημανα ότι τις ιδιες σκεψεις ακριβως εκανα κ γω για τ 2ο μωρο μου. Καθε ζευγαρι όμως ξερει μεχρι τι κ που αντεχει.

Εν έτη 2020 ακομα κ η εξωσωματική ειναι για πολλες θέμα ταμπού. Εχω ακουσει πολλες γυναικες να λενε εγω εξωσωματικη δ κανω, ξερω επίσης πολλες π εκαναν κ δ τ λενε, ενώ λίγα χρόνια πριν δ τ ελεγε σχεδον κανενας. Οσον αφορα την υπογονομιτητα γενικα υπάρχει μια πεποιθηση ότι αμα δ τα καταφερεις μονος σου κ μαλιστα στο πρώτο 3μηνο θα γινει κ γω δ ξερω τι. Αμα εχεις περάσει ομως απο τη διαδικασία αυτη, ειτε ταλαιπωρηθείς λιγο ειτε πολύ κ μιλήσεις γιαυτό βλεπεις ποσα ατομα σε κοιτάνε με ανακούφιση κ σ ανοίγονται κ εκεινα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 20/6/2020 at 8:21 ΠΜ, ο/η Nefeliap είπε:

Και εγω 42 ειμαι με fsh 17 και αμη 0,3 με φυσικους μαζεψα και εκανα ετ πριν 6 μερες.σε ποιο κεντρο εισαι;σκεψου να επισκεφτεις και καποιο αλλο παντως..ο γιατρος και το εμβρυολογικό κανουν ολη τη δουλεια..

Δεν έχει σχέση ο γιατρός.. Γιατί δεν έχω ωάρια. Δεν εχω καν περίοδο για  2ο μήνα... . Δεν είναι κάτι που μπορεί να μου κάνει άλλος γιατρός. Επειδή εκανα πολλές ωοληψίες και πολλούς φυσικούς έβλεπα και εγω στον υπέρηχο τα ωάρια κτλ... Δεν εχω.. Καταβολές δεν υπάρχουν.. Ενα το ωάριο του μήνα πάντα μεγάλωνε. 
Επίσης πραγματικά άλλο ΑΜΗ 0,1 και άλλο 0,3 μεγάλη διαφορά. Και είχα 0,1 πριν 2 χρόνια! δεν τολμάω τώρα να μετρήσω. 

Σήμερα που πήγα πάλι για υπέρηχο είμαι 18η ημέρα και το ενδομήτριο μου ειναι πολυ λεπτό.. Οιστρογόνα μηδέν και το σύστημα κοιμάται.. Ωάρια στον υπέρηχο: 0!!
Είμαι ρεαλίστρια. Δεν εχει σχέση ο γιατρός.. μπαίνω σε πρόωρη εμμηνόπαυση δυστυχώς..
 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 20/6/2020 at 6:50 ΜΜ, ο/η santaloxilo είπε:

 

@santaloxiloΤον ξέρω τον πόνο που περιγράφεις.. "αποχωρίστηκα" τα παιδικά.. Και "φίλες τώρα αρχίζουν κι εγώ τελείωσα" Είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείς την ιδέα του δεύτερου παιδιού. 
Φυλάω τα βρεφικά όλα σαν  κόρη οφθαλμού, φίλες κάνουν παιδιά και δεν τολμάω να δώσω τα βρεφικά φορμάκια.. Θελω να τα δω στο επόμενο παιδάκι μου.. Όταν ξεκίνησα για το 2ο παιδί  κάποιες  φίλες μου δεν είχαν κάνει πρώτο και τώρα που μιλάμε έχουν 2...  
Δύσκολη η απόφαση που πήρες.. Αλλά πραγματικά έκανες όντως ότι μπορούσες και πραγματικά συγχαρητήρια για αυτό.. Πάλεψες πολύ και η απόφαση σου ειναι απόλυτα σεβαστή και κατανοητή.. Και εγώ αν έβαζα δανεικά πιστεύω πως θα το έλεγα πάντως στα παιδιά. Βέβαια μιλώντας με μία κοπέλα που γνώρισα στο κέντρο και έβαλε δανεικά για το πρώτο της παιδί μου είπε πως δεν θα πει τίποτα και πως το έχει ξεχάσει ήδη από που προέρχονται τα ωάρια.. 
Κατανοώ όλες τις απόψεις πραγματικά κορίτσια και ευχαριστώ τόσο πολύ που μπήκατε στον κόπο και μου γράψατε.

@santaloxilo έχεις δίκιο στο ότι ειναι η σχέση της μητέρας με το παιδί και η σχέση των αδερφών μεταξύ τους.. Και τα δύο αυτά με προβληματίζουν πολύ.. Οι απόψεις που ακούω διίστανται. Η εμβρυολόγος μου είπε να το σκεφτώ πριν το κάνω για να μην βάλω σε περιπέτειες την υπάρχουσα οικογένεια μου. Ο γιατρός μου μου ειπε πως γυναίκες το κάνουν, κάποιες ναι βάζουν δανεικά για 2ο..  και μάλιστα είχε πρόσφατα μία που εβαλε και έκανε δίδυμα. Εκεί σκέφτηκα ειναι πιο εύκολο, αν είναι δίδυμα υπάρχει ισορροπία, ένα βιολογικό αλλά δυο με δανεικά.. (δεν θα ήθελα δίδυμα σε αυτή τη φάση να σημειώσω)

@Gelie και @Diwni με ανακουφίζετε που μου λέτε πως η αγάπη είναι η ίδια και πως πιστεύετε ότι δεν θα νιώσω διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ευχαριστώ.. 

Πραγματικά δεν ξέρω..

@santaloxilo όντως μπορεί να κάτσουν πολλά παιδιά από δανεικά στο ντιβάνι του ψυχολόγου, αλλά και πολλά  παιδιά γενικότερα. Κατά βάση όλοι μας είμαστε πιθανοί πελάτες για ψυχολόγο. Τα μοναχοπαίδια επίσης έχουν τα δικά τους θέματα, μοναξιάς, ευθύνης, βάρους..
Το βάρος του να είναι  ένα και να έχουν όλο το βάρος της προσοχής..
Καμιά φορά σκέφτομαι πρέπει να του κάνω αδερφάκι δεν μπορεί το παιδί να νιώθει αυτό το βάρος και την ευθύνη του είναι ΕΝΑ.. για μένα είναι ο κόσμος μου όλος, δεν θέλω να νιώθει ποτέ βάρος.. 
Από την άλλη σκέφτομαι πιο πρακτικά τί λεω στο παιδί, πως του το λέω και τι γίνεται στην πορεία? Άγνωστο μονοπάτι. Όπως άγνωστο είναι τι θα γίνει αν συνεχίσουμε με ένα μόνο και αφήσουμε αυτό το όνειρο μια και καλή.. Γιατί θα μπορώ να είμαι ήρεμη αν αποφασίσω να σταματήσω όταν το θελω τόσο πολύ?

Προς το παρόν  θα παίξω το τελευταίο μου χαρτί,  ξεκινάμε προετοιμασία και θα μεταφέρω το μοναδικό μου εμβρυάκι.. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Lisaki 80 δεν είναι της παρούσης αλλά θεωρώ τεράστιο λάθος να αποκρύψει μια μητέρα από το παιδί της το γεγονός ότι το απέκτησε με δανεικο ωάριο.... Μια τετοια πληροφορία όταν τη γνωρίζει το παιδι από μικρή ηλικία τη διαχειρίζεται πολύ πιο εύκολα και ισορροπημένα σε σχέση με το να τη μάθει σε μεγαλύτερη ηλικία (γιατί ποτέ δε μπορεί να είναι καμία μητέρα σίγουρη πως κάτι τέτοιο δε θα μαθευτεί)... Και τότε οι συνεδρίες στον ψυχολόγο (τον ποιο κατά τη γνώμη μου όλοι κατα καιρούς χρειαζόμαστε για επίλυση προσωπικών ζητημάτων) δε θα αρκουν για να γιατρέψουν το αίσθημα του κενού που θα νιώσει.... όχι επειδή δε θα έχει το ιδιο dna με τη μαμά του αλλα επειδή θα νιώθει προδομένο που του απέκρυψε σκοπιμα μια τοσο σημαντική  αλήθεια !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλη μου τη δική μου άποψη για τα δανεικά ωάρια γενικά νομίζω ότι την ξέρεις ή τουλάχιστον τη μαντεύεις εύκολα. 

Επειδή όμως αναφέρεσαι στη δική σου περίπτωση και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική θα σου πω ειδικά για σένα. 

Την απάντηση τη δίνεις μόνη σου. Αφού κρατάς τα ρουχαλακια τί αναρωτιεσαι; Πραγματικά με συγκινησες απίστευτα. Η απάντηση σε όλα είναι η αγάπη και εσύ την έχεις δώσει σε ένα πλάσμα πριν το κρατήσεις στα χέρια σου. 

Δεν έχεις να αναρωτιεσαι λοιπόν για τον εαυτό σου. 

Για το παιδί σου έχω να σου πω ότι θα αγαπάει το αδερφάκι του όσο και όπως θα αγαπάει το αδερφάκι του αν ήταν από δικό σου ωάριο. Γιατί η αγάπη μαθαίνεται και εσύ είσαι ικανότατη να του τη μάθεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν τα αδέλφια τους και ας μεγάλωσαν μαζί. Υπάρχουν αδέρφια από διαφορετικούς γάμους που λατρεύουν το ένα το άλλο. Υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται στους φίλους τους σαν αδέλφια. 

Εγώ θα έβλεπα ότι το παιδί μου θα έχει έναν άνθρωπο δικό του όταν εγώ και ο πατέρας του θα έχουμε φύγει από τη ζωή. Έναν άνθρωπο για τα καλά και τα άσχημα. Έναν αδελφό. Το ποσο θα αγαπηθούν θα είναι δική μου υπόθεση να τους μάθω. Όπως θα μάθαινα τα παιδιά μου σε κάθε περίπτωση. Και στο ξαναλέω για μένα όσο σε έχω ζήσει από λίγα μηνύματα στο διαδίκτυο είσαι ένας άνθρωπος που ξέρεις να αγαπάς και θα το μάθεις και στα παιδιά σου. 

Για το αν θα το πεις στο παιδί και τί συνέπειες μπορεί να έχει. 

Για μένα η αλήθεια είναι πάντα η καλύτερη οδός. Όταν το παιδί είναι σε ηλικία να την κατανοήσει. Αλλά φυσικά δεν είμαι ειδικός και δεν διεκδικώ το αλάθητο.  Ξερω ότι εσύ θα κάνεις το καλύτερο. Θα ψάξεις το πώς και το γιατί και έτσι θα αποφασίσεις πώς και πότε και αν θα το μάθει. Μέχρι τότε θα είναι πολλά τα παιδιά που θα έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο. 

Κάποτε ήταν στίγμα να είσαι παιδί χωρισμένων γονιών ή παιδί από εξωσωματική ή παιδί εκτός γάμου. Η γκέι ή άλλης θρησκείας ή μαύρος ή  ... ή ... ή ... Θέλω να πω. Αυτές οι αντιλήψεις σπάνε και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Αλλά σπάνε από όσους αντέχουν. Σε αυτούς πέφτει ο κλήρος να αλλάξουν τις αντιλήψεις. Και συ το αντέχεις γιατί μπορείς να διεκδικείς την ευτυχία χωρίς προκαταλήψεις. 

Το μόνο που έχω να σου πω να προσέξεις είναι να το θέλει και ο άντρας σου. Είναι κοινή απόφαση αυτή γιατί είσαστε οικογένεια και θα είστε και οι δύο οι γονείς του παιδιού σου και του παιδιού που σου εύχομαι να έρθει.  Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι το επιθυμεί και εκείνος. Και ότι μπορεί να στηρίξει την επιλογή σας. Αν δεν μπορεί είναι ανθρώπινο και δε σημαίνει για μένα ότι δε σε στηρίζει ή δε σέβεται τα θέλω σου. Γιατί ακριβώς του ζητείται το δυσκολο από τη στιγμή που ίσως με το παιδάκι σας εκείνος νιώθει καλλυμενος αν όχι πλήρης. 

Αν όμως συμφωνείτε προχώρα φίλη μου. Σου εύχομαι να πετύχεις και να είσαι ευτυχισμένη. 

Πρώτα απ'όλα όμως σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην τωρινή προσπάθεια σου. Περιμένω τα νέα σου. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια συγγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση σας, αλλα ως παιδαγωγος και μαλιστα ειδικη παιδαγωγος, θα σας πω τα εξης: δεν θα παει κανενα παιδακι στον ψυχιατρο, επειδη ειναι με δανεικα ωαρια. Θα παει το οποιοδηποτε παιδι που εχει καποια συναισθηματικη διαταραχη ή συναισθηματικο κενο ή οποιοδηποτε αλλο προβλημα! Οσον αφορα στα δανεικα ωαρια, και εγω ειμαι της αποψης πως πρεπει το παιδι να ξερει απο μικρο την αληθεια κ εαν δεν ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να του το πουμε με τον σωστο τροπο, καλο ειναι να συμβουλευομαστε καποιον ειδικο. Ναι, πρεπει να ειναι και ο συζυγος 100% συμφωνος, ωστε να υπαρχει μια κοινη γραμμη! 
Τελος, θελω να σας πω, πως εχω χασει τον μπαμπα μου πριν 5 χρονια σε ηλικια 54 ετων πολυ ξαφνικα, απο καρδια. Δοξα τω Θεω εχω μια μαμα βραχο που δεν με αφησε στιγμη να νιωσω ασχημα συναισθηματα! Αλλα κοριτσια, αν δεν ειχα τον αδερφο μου, θα ηταν ολα αλλιως. Ο αδερφος μου ειναι 6 χρονια μεγαλυτερος μου και τοτε καταλαβα την αξια του να εχεις αδερφια! Γιναμε κ οι 3 μας μια γροθια! Επισης η μαμα μου εχει μια αδερφη! Τι να σας πω; 40 μερες ειχε αφησει την οικογενεια της και κοιμοταν σπιτι μας! 
Λοιπον, γι αυτο σας λεω! Τα αδερφια ειναι το σημαντικοτερο δωρο που μας κανουν οι γονεις μας και σας το ορκιζομαι πως δεν θα αλλαζα τον αδερφο μου με τιποτα στον κοσμο! Ειναι το στηριγμα μου!!!!!!!! 
Μην εχετε αμφιβολιες για τιποτα λοιπον! Ολα λυνονται! Με αγαπη και υπομονη! Ειτε ενα παιδι εχει το ιδιο dna με εμας ειτε οχι, ειναι παιδι μας! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Πιου-πιου μου δεν έχω να πω τίποτα παρά μόνο ευχαριστώ παρά πολύ για το μήνυμα σου. Νιώθω πως πήρα την απάντηση που έψαχνα. Με συγκίνησες παρά πολύ.. ❤️❤️ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Πιου-πιου πραγματικά τ ειπες ολα. Κ γω ηθελα να τονίσω ότι στο μυαλό της εχει ηδη πάρει την αποφαση της εφόσον δ εχει μαζεψει τα μωρουδιακα οπως κ πολλά πολλα αλλα π ειπες.

@marina22 ακριβως οπως τα είπες. Για μενα οικογένεια είναι αυτοί π μεγαλώνεις μαζι. Οι σχεσεις χτιζονταο μερα με ρη μερα. Δεν αγαπάω την αδερφη επειδή εχουμε τ ιδιο γενετικο υλικο. Την αγαπάω για αλλοθς χιλιους λόγους. Ενα παιδί με δανεικα, δότη, υιοθετημενο θα εχει θεμα αργότερα μονο αν οι γονεις του το καλλιεργήσουν αυτο. Αν πχ η μαμα την τρωει το οτι κατεφυγε σρ δανεικα κ τ περασει κ στα παιδια της αυτο. Στην τελικη ουτε τ αιμα ουτε τ γεννητικό υλικο σε κανει οικογενεια. Αδέρφια σκοτωνονται για ενα κομματι γη, μανες γεννανε κ τα πετανε κτλ.

@Lisaki 80 μου αγαπημένο καλη επιτυχια στην προσπάθειά σου με τ τελευταίο εμβρυακι σου! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 48 λεπτά, ο/η Lisaki 80 είπε:

@Πιου-πιου μου δεν έχω να πω τίποτα παρά μόνο ευχαριστώ παρά πολύ για το μήνυμα σου. Νιώθω πως πήρα την απάντηση που έψαχνα. Με συγκίνησες παρά πολύ.. ❤️❤️ 

Και εγώ σε ευχαριστώ κορίτσι μου. 

Γιατί είναι όμορφο και αισιόδοξο να γνωρίζεις έστω και με αυτόν τον τρόπο ανθρώπους που έχουν ανοιχτό μυαλό και γενναία ψυχή και μπορούν να σπάνε στεγανά που μας κρατάνε πίσω στη ζωή μας. ❤️❤️❤️

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 weeks later...
στις On 22/6/2020 at 6:21 ΜΜ, ο/η Πιου-πιου είπε:

Φίλη μου τη δική μου άποψη για τα δανεικά ωάρια γενικά νομίζω ότι την ξέρεις ή τουλάχιστον τη μαντεύεις εύκολα. 

Επειδή όμως αναφέρεσαι στη δική σου περίπτωση και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική θα σου πω ειδικά για σένα. 

Την απάντηση τη δίνεις μόνη σου. Αφού κρατάς τα ρουχαλακια τί αναρωτιεσαι; Πραγματικά με συγκινησες απίστευτα. Η απάντηση σε όλα είναι η αγάπη και εσύ την έχεις δώσει σε ένα πλάσμα πριν το κρατήσεις στα χέρια σου. 

Δεν έχεις να αναρωτιεσαι λοιπόν για τον εαυτό σου. 

Για το παιδί σου έχω να σου πω ότι θα αγαπάει το αδερφάκι του όσο και όπως θα αγαπάει το αδερφάκι του αν ήταν από δικό σου ωάριο. Γιατί η αγάπη μαθαίνεται και εσύ είσαι ικανότατη να του τη μάθεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν τα αδέλφια τους και ας μεγάλωσαν μαζί. Υπάρχουν αδέρφια από διαφορετικούς γάμους που λατρεύουν το ένα το άλλο. Υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται στους φίλους τους σαν αδέλφια. 

Εγώ θα έβλεπα ότι το παιδί μου θα έχει έναν άνθρωπο δικό του όταν εγώ και ο πατέρας του θα έχουμε φύγει από τη ζωή. Έναν άνθρωπο για τα καλά και τα άσχημα. Έναν αδελφό. Το ποσο θα αγαπηθούν θα είναι δική μου υπόθεση να τους μάθω. Όπως θα μάθαινα τα παιδιά μου σε κάθε περίπτωση. Και στο ξαναλέω για μένα όσο σε έχω ζήσει από λίγα μηνύματα στο διαδίκτυο είσαι ένας άνθρωπος που ξέρεις να αγαπάς και θα το μάθεις και στα παιδιά σου. 

Για το αν θα το πεις στο παιδί και τί συνέπειες μπορεί να έχει. 

Για μένα η αλήθεια είναι πάντα η καλύτερη οδός. Όταν το παιδί είναι σε ηλικία να την κατανοήσει. Αλλά φυσικά δεν είμαι ειδικός και δεν διεκδικώ το αλάθητο.  Ξερω ότι εσύ θα κάνεις το καλύτερο. Θα ψάξεις το πώς και το γιατί και έτσι θα αποφασίσεις πώς και πότε και αν θα το μάθει. Μέχρι τότε θα είναι πολλά τα παιδιά που θα έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο. 

Κάποτε ήταν στίγμα να είσαι παιδί χωρισμένων γονιών ή παιδί από εξωσωματική ή παιδί εκτός γάμου. Η γκέι ή άλλης θρησκείας ή μαύρος ή  ... ή ... ή ... Θέλω να πω. Αυτές οι αντιλήψεις σπάνε και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Αλλά σπάνε από όσους αντέχουν. Σε αυτούς πέφτει ο κλήρος να αλλάξουν τις αντιλήψεις. Και συ το αντέχεις γιατί μπορείς να διεκδικείς την ευτυχία χωρίς προκαταλήψεις. 

Το μόνο που έχω να σου πω να προσέξεις είναι να το θέλει και ο άντρας σου. Είναι κοινή απόφαση αυτή γιατί είσαστε οικογένεια και θα είστε και οι δύο οι γονείς του παιδιού σου και του παιδιού που σου εύχομαι να έρθει.  Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι το επιθυμεί και εκείνος. Και ότι μπορεί να στηρίξει την επιλογή σας. Αν δεν μπορεί είναι ανθρώπινο και δε σημαίνει για μένα ότι δε σε στηρίζει ή δε σέβεται τα θέλω σου. Γιατί ακριβώς του ζητείται το δυσκολο από τη στιγμή που ίσως με το παιδάκι σας εκείνος νιώθει καλλυμενος αν όχι πλήρης. 

Αν όμως συμφωνείτε προχώρα φίλη μου. Σου εύχομαι να πετύχεις και να είσαι ευτυχισμένη. 

Πρώτα απ'όλα όμως σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην τωρινή προσπάθεια σου. Περιμένω τα νέα σου. 

Αγαπημένη μου @Πιου-πιου!! Για άλλη μια φορά με συγκινησες με αυτα που εγραψες.! Σε φιλώ γλυκά! Δεν σε ξεχνω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 20/6/2020 at 8:21 ΠΜ, ο/η Nefeliap είπε:

Και εγω 42 ειμαι με fsh 17 και αμη 0,3 με φυσικους μαζεψα και εκανα ετ πριν 6 μερες.σε ποιο κεντρο εισαι;σκεψου να επισκεφτεις και καποιο αλλο παντως..ο γιατρος και το εμβρυολογικό κανουν ολη τη δουλεια..

@Nefeliap Σε ποιο κέντρο είσαι; Τι αποτελέσματα είχες; Πόσα ωάρια μάζεψες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραία συζήτηση σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.. Συγχωρέστε με που θέλω να αναφερθώ σχετικά.. Αν και συμφωνώ με @Πιου-πιου και @marina22 σχετικά με όσα είπαν στο όλο θέμα.. Έχω την εξής απορία.. γιατί παιδί ήτε με δανεικά ωάρια ήτε καθόλου παιδί;!; Θέλω να πω πως η ιατρική έχει προχωρήσει από τότε που μόνες επιλογές ήταν αυτές.. Υπάρχει μια νέα τεχνική γονιμοποίησης για την υποστήριξη της υπογονιμότητας η οποία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, λέγεται τεχνική MST, στην οποία γυναικες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να καταφύγουν στην λήψη ωαρίων από δοτρια (ήτε λόγω ηλικίας ήτε χρωμοσωμικών ανωμαλιών) από το οποίο δανεικό ωάριο αφαιρούν το πυρήνα της δότριας και τοποθετούν το πυρήνα της γυναίκας που θα κυοφορήσει, ο πυρήνας είναι που φέρει το γενετικό υλικό του μωρού. Εν ολίγοις μια γυναίκα που για τον α, β λόγο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δικά της ωάρια, το παιδί που θα φέρει στη ζωή θα έχει πάλι το δικό της DNA. Παραθέτω ένα σχετικό απόσπασμα από άρθρο του ΙΑΣΩ (δεν μπορώ να βρω πως να επισυναψω όλο το URL του άρθρου). Δεν γνωρίζω πως και δεν έχει αναφερθεί ήδη καμία άλλη κοπέλα σχετικά, σε ένα τόσο σχετικό θέμα, αλλά είπα να το φέρω και αυτό στη συζήτηση αυτή ώστε να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε περισσότερες απόψεις πάνω σε αυτό.

Tο DNA του μωρού που γεννήθηκε ανήκει εξολοκλήρου στους γονείς του, γιατί τα γονίδια του πυρήνα είναι αυτά που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία ενός ατόμου. Η νέα τεχνική ονομάζεται "Maternal Spindle Transfer" ή «Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου». Η επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε τη νέα αυτή τεχνική, αφαίρεσε τον πυρήνα του ωαρίου της μητέρας, τον μετέφερε σε ένα ωάριο δότριας -που είχε αφαιρεθεί ο δικός του πυρήνας- και έπειτα γονιμοποιήθηκε με το σπέρμα του πατέρα. Έτσι, το έμβρυο είχε πυρηνικό DNA μόνο από τους δυο γονείς του και μιτοχονδριακό από τη δότρια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...