Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ομαλός αποθηλασμός


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Η μικρή μου είναι σχεδόν 10 μηνών. Πρόσφατα ξεκίνησα πάλι δουλειά και το έχει πάρει καλά, είναι χαρούμενη με τον μπαμπά και τη γιαγιά της τις ώρες που λείπω και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να πιει γάλα όσο λείπω. Οι στερεές την καλύπτουν μια χαρά, και η ανάπτυξή της είναι φυσιολογική.

Πλέον κάνουμε έναν θηλασμό στις 7 που ξυπνάει, έναν θηλασμό-σνακ στις 9 (πιο πολύ ώστε τα γεύματα των στερεών να καθυστερούν λίγο), και μετά δύο θηλασμούς βαρβάτους στις 7 που επιστρέφω (μου ορμάει για αγκαλιά και καταλήγουμε εκεί), και στις 9, πριν πέσει για ύπνο. Να σημειώσω εδώ ότι ενώ πριν πάω για δουλειά κοιμόταν στο στήθος μόνο όταν ήταν πτώμα, πλέον το έχει καθιερώσει και παράτησε το καρότσι της. Στη διάρκεια της νύχτας ξυπνάει πολύ συχνά, κάνει ανέκαθεν ελαφρύ και ανήσυχο ύπνο κι έχει και τα ούλα φουλ πρησμένα. Πάντως τη βάζω αμέσως στο στήθος, πιπιλάει/τρώει και ξανακοιμάται. Χάδια, νανουρίσματα κ.λπ. δεν πιάνουν :(

Δε βιάζομαι μεν πολύ, γιατί δεν θα επιδιώξω να αποθηλάσω προτού χρονίσει και μπορεί να πιει φρέσκο, αλλά προβληματίζομαι ως προς τη σειρά με την οποία θα πρέπει να κόψουμε τους θηλασμούς κι ως προς το τι θα γίνει με τα βραδινά ξυπνήματα, αν πούμε ότι αποθηλάζουμε.

Τι λέτε κι εσείς; Θα κόψουμε πρώτα τον θηλασμό των 9 π.μ. (που είναι και λίγο αχρείαστος), οκ. Μετά; Δε θέλω να της αρνούμαι το στήθος μόλις γυρίζω από τη δουλειά, αφού το ζητάει. Να κόψουμε των 9 μ.μ. και να πηγαίνει για ύπνο με το φρέσκο;

Γενικά αργήσατε να αποθηλάσετε, από τη στιγμή που ξεκινήσατε τη διαδικασία; Θέλω να γίνει ομαλά για το παιδί και δε με πειράζει να πάρει και δύο και τρεις μήνες, αρκεί να είναι χαρούμενη.

Σόρρυ για το σεντόνι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω την αλήθεια εμείς αποθηλασαμε 16μηνων και ήταν κάτι που απλά συνέβη.δεν ξέρω δεν μας δυσκόλεψε καθολου.... ερχόταν αγκαλίτσες δεν της πρόσφερα στήθος και δεν ζητούσε... βέβαια εμένα ήταν αρκετά μεγάλη και είχε πλέον ζωηρεψει πολύ....εγώ δεν εργάζομαι και από τον αποκλειστικό θηλασμό που είχαμε 14μηνες είδα ότι μέχρι την οριστική διακοπή στους 16μηνες μόνη της επέλεξε λιγότερους θηλασμους και απλά συνέβη.

Δεν σε βοήθησα πολύ το ξέρω απλά έχω να σου προτείνω.εφοσον το μωράκι σου είναι ακόμα μικρουλι θήλασε το όσο μπορείς και είσαι σπίτι.Απλα αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβαν τους νυχτερινούς θηλασμους.δηλαδη θα έδινα μπιμπερο και αν το βράδυ μου ξύπναγε πάλι μπιμπερο.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...