Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;;;;;;


Recommended Posts

Γεια σας!!! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας!!!! Με τον άντρα μου παντρεύτηκαμε το 2012. Μετά από 1,5 χρόνο αρχίσαμε να προσπαθούμε για παιδί. Εγώ έχω πολυκυστικες ωοθήκες και έχουμε και οι δύο στίγμα. Αρχικά ξεκινήσαμε μόνοι μας προσπάθεια αλλά ήταν δύσκολο με τις γόνιμες μέρες γιατί δεν είχα πολύ σταθερο κύκλο. Κάνω μια σειρά εξετάσεων όπως: ορμόνες, σαλπιγγογραφια, θυροειδή και ο άντρας μου σπερμοδιαγραμμα. Με παρακολούθηση γιατρού μένω έγκυος και καταλήγει εξωμήτριο στη δεξιά σαλπιγγα, την οποία αφαιρώ. Με μια σάλπιγγα μένω μετά από 6 μήνες πάλι έγκυος, πάλι με παρακολούθηση γιατρού για τις γόνιμες μέρες. Αυτή τη φορά ενώ όλα ξεκινούν καλά, καταλήγει πάλι σε αποτυχία...Η χοριακη ανέβαινε και έφτασε μέχρι τις 1200 μονάδες, πάω για πρώτο έλεγχο και ο γιατρός δε βλέπει τίποτα. Μου λέει φύγε Αθήνα, γιατί μάλλον είναι πάλι εξωμήτριο... Πηγαίνουμε στην Αθήνα στο Ρέα, όπου μεχοριακη 4500 μονάδες οι γιατροί πάλι δεν βλέπουν έμβρυο. Ο γιατρός μου τότε μου λέει πως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε γιατί και φοβάται και εκείνος για εξωμήτριο. Αποφασίζουμε να κάνουμε μεθοτρεξατη. Μετά από δύο μέρες και ενώ η χοριακη ανεβαίνει βλέπει έμβρυο μέσα στη μήτρα. Δυστυχώς έκανα αποξεση. Μετά από λίγο καιρό αποφασίζουμε να κάνουμε εξωσωματική λόγω και του στίγματος, μην πάρουμε και άλλη στεναχώρια, εάν η εγκυμοσύνη κατέληγε σε διακοπή κύησης. Πρώτη εξωσωματική 20 ωάρια τα 7 πάνε για προεμφυτευτικη διάγνωση. Τα αποτελέσματα ήταν 2 χωρίς καμία μετάλλαξη, τα υπόλοιπα από μια μετάλλαξη. Μου τοποθετούν τα 2, τα άλλα δεν ήταν πολύ καλά για κατάψυξη. Η κατάληξη... ανεμβρυικη κύηση, να μεγαλώνει ο σάκος χωρίς μωρό. Έκανα πάλι αποξεση. Πριν πάω για τη δεύτερη εξωσωματική, πήγα σε φαρμακογενετιστη, ο οποίος μετά από ένα κάρο εξετάσεις για αυτοάνοσα, natural killer's, θρομβοφιλια που δε βρήκε τίποτα με αρχίζει με βιταμίνες c,d,β12 μια θεραπεία 2 μήνες πριν την προσπάθεια. Δεύτερη εξωσωματική με 24 ωάρια και 6 για έλεγχο, εκ των οποίων 3 χωρίς καμία μετάλλαξη και τα άλλα 3 με μια μετάλλαξη από τις 2. Δύο μου μεταφέρονται και ένα πηγαίνει για κατάψυξη. Καταλήγει σε εξωμήτριο, στο κέρας της σάλπιγγας που είχε αφαιρεθεί. Κάνω για δεύτερη φορά επέμβαση λαμπαροσκοπικα. Πάλι εξετάσεις για έλεγχο αίματος, ορμονών, πάλι τίποτα. Μετά από 8 μήνες, κάνω έμβρυομεταφορα του κατεψυγμένου, δε μένω έγκυος. Χοριακη 0,10. Τώρα είμαι στο σημείο 0 και δε ξέρω τι θα κάνω

 
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσι μου δυστυχώς σου έχουν συμβεί πάρα πολλές ατυχίες. 

Θα έρθει όμως και η στιγμή που θα είσαι τυχερή. Κάνε υπομονή και κουράγιο και συνέχισε την προσπάθεια σου. 

Δυστυχώς πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται πάρα πολύ, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, απλά από μια σειρά άτυχων περιστατικών. Και από ότι βλέπω είσαι στην κατηγορία αυτή, αφού και μόνη σου μπόρεσες να συλλάβεις,  και έμβρυα κάνεις, και με την εξωσωματική συνέλαβες έστω και στη σάλπιγγα. 

Δε μπορώ να σου πω τίποτα άλλο παρά μόνο να προσπαθήσεις να τα αφήσεις πίσω σου όλα αυτά και να προσπαθήσεις ξανά. Σίγουρα θα τα καταφέρεις. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση σου και για τη δύναμη που μου δίνεις. Μετά από τόσες ατυχίες, πρέπει να τα αφήσεις όλα πίσω σου, γιατί διαφορετικά θα τρελαθείς.  Καλή χρονιά και ας ελπίσουμε να είναι τυχερή για όσες έχουμε κοπιάσει τόσο πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θα σου πω το εξης μου ειπε ενας γιατρος...εαν δεν ρισκαρεις παιδι δεν κανεις.....δεν ξερω την ηλικια σου...εαν ομως εισαι μικρη εγω στη θεση σου ισως κ προσπαθουσα φυσιολογικα παιρνοντας το ρισκο....γιατι κ η εξ με προεμφυτευτικο δεν πετυχαινει παντα,....ολα ειναι ρισκο.....κ  σου φερνω πχ τον εαυτο μου που χωρις να εχω κατι, ειχα 3 φυσικες συλλήψεις αλλα παλινδρομες....μου ειπαν εξωσ με προεμφυτευτικο.......ποτε δεν εκανα φυσιολογικη βλαστοκυστη.......δηλ τσαμπα οι 2 εξωσωματικες....παω σε αλλους γιατρους.....μου ειπαν λαθος ο  προεμφυτευτικος κ κακως σπαταλησα τα ωαρια μου σε βλαστοκυστες...αποτελεσμα??? τωρα ειμαι σε φυσικο κυκλο με 2ης μερας εμβρυα αναλαμβανοντας το ρισκο της παθολογικης κυησης.......κ ηλικια 40+.......οτι σε φωτισει ο θεος!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Antzy9 εγώ είμαι 33 ετών . Θα ξαναπροσπαθήσω φυσιολογικά, γιατί τη δεύτερη φορά με μια σάλπιγγα έμεινα έγκυος. Η εξωσωματική είναι και αγχωτική διαδικασία και πολυέξοδη. Όσο είμαι καλά, θα προσπαθώ, αυτό είναι το μήνυμα που έχω εισπράξει από τις τόσες φορές. Μακάρι όλες όσες παλεύουμε τόσο να τα καταφέρουμε. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και ελπίζω να ξαναμιλήσουμε με καλύτερα νέα. Καλή χρονιά!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πραγματικά συγχαρητήρια για την ανάρτηση γιατί πολλά ζευγάρια παλεύουν σιωπηλά με τις αποτυχίες τους. Πιστεύω πως μπορείτε να προσπαθήσετε φυσιολογικά κ ηλικιακά σε παίρνει. Προσπαθήστε να τα αφήσετε όλα πίσω, να επικεντρωθείτε στην υγεία σας, άθληση, έστω περπάτημα, καλή διατροφή, μείωση ή διακοπή καπνίσματος κ στοχευμένες επαφές, με τεστ ωορρηξίας, τις ταινίες που είναι φτηνές. Να απεχετε για κάποιο διάστημα από την αγχωτική διαδικασία της εξωσωματικής κ των φαρμάκων που την περιβάλλουν, να ηρεμήσετε, πιστεύω το χρειάζεστε ένα διάλειμμα κι όλα θα γίνουν. Εμείς ένα βήμα πριν την εξωσωματική, 35 ετων εγώ, με μια παλινδρομη, 2,5 χρόνια επαφών, ένα μέτριο προς κακό σπερμοδιαγραμμα κ πολυυυυ άγχος, δώσαμε έναν χρόνο χάριτος στις ελεύθερες επαφές πριν πάμε για εξωσωματική, παίρναμε βιταμίνες, κάναμε κ τα παραπάνω που σου έγραψα κι ήρθε το θαύμα. Νομίζω το στοίχημα είναι να καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε λίγο από τον επιθυμητό σκοπό, βάζοντας μπροστά λίγο κ τις δικές μας ανάγκες, φροντίζοντας εμάς, κάνοντας πράγματα που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε σωματικα κ ψυχολογικά. Ο,τι καλύτερο σας εύχομαι από καρδιάς

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mariamagdalini σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και το κουράγιο που μου δίνεις. Το μόνο που δεν έχω προσπαθήσει πολύ είναι η γυμναστική. Αυτός είναι και ο επόμενος στόχος μου. Θα προσπαθήσω φυσιολογικά, αν και με μια σαλπιγγα, γιατί η εξωσωματική ψυχικά και οικονομικά μας έχει εξαντλήσει. Φεύγουμε από νησί και πρέπει να μένουμε Αθήνα ή να πηγαινοερχομαστε. Εγώ έχω δική μου δουλειά ,αλλά με τόσα πήγαινε έλα δεν μπορώ ούτε και εκεί να είμαι αποδοτική. Τώρα είμαι στο διάστημα που ξυπνάω και λέω συνέχεια πώς γίνεται ακόμα να μην έχω γίνει μαμά;;; Μόνο κακό μου κάνει αυτή η σκέψη. Απλά είναι η περίοδος που όλες γύρω σου τα καταφέρνουν, έκτος από εσένα. Χαίρομαι που υπάρχουν κοπέλες που στο τέλος τα κατάφεραν, γιατί εσείς είστε η δύναμη μας. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Σου εύχομαι ολόψυχα ο,τι επιθυμείς και εσύ να σου συμβεί το 2019!!!!!??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να είσαι καλά κορίτσι μου! Σε νιώθω απόλυτα στις σκέψεις κ τους προβληματισμούς σου. Κι εμένα έτυχε όλες στο περιβάλλον μου με τον κρίνο έμεναν έγκυες! Δεν το είχα καν στο μυαλό μου ότι γίνεται να ταλαιπωρηθεί κάποιος τόσο πολύ για να κάνει παιδί. Δυστυχώς η προσγείωση ήταν απότομη όμως μετά ξανασηκωνεσαι, στο υπογράφω. Θα έρθει το παιδί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να μείνεις δυνατή κ κοντά με τον σύντροφό σου. Η περιπέτεια που περάσατε είμαι σίγουρη ότι θα σας κάνει πολύ πιο δυνατους κ έτοιμους για το επόμενο βήμα 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...
στις On 2/1/2019 at 12:05 ΜΜ, ο/η Mamy to be είπε:

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! 

Τι κάνεις κοριτσάκι;Μολις διαβασα την ιστορία σου και σε θαύμασα.Μπράβο για την δυναμη και το κουραγιο σου.Ο Θεος να σου στείλει συντομα ενα παιδακι!Τις ευχες μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Xρυσαφω σε ευχαριστώ πολύ πολύ να είσαι καλά. Μακάρι όλες όσες παλεύουμε για ένα παιδί, να τα καταφέρουμε σύντομα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...
στις On 28/12/2018 at 10:16 ΜΜ, ο/η Mamy to be είπε:

Γεια σας!!! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας!!!! Με τον άντρα μου παντρεύτηκαμε το 2012. Μετά από 1,5 χρόνο αρχίσαμε να προσπαθούμε για παιδί. Εγώ έχω πολυκυστικες ωοθήκες και έχουμε και οι δύο στίγμα. Αρχικά ξεκινήσαμε μόνοι μας προσπάθεια αλλά ήταν δύσκολο με τις γόνιμες μέρες γιατί δεν είχα πολύ σταθερο κύκλο. Κάνω μια σειρά εξετάσεων όπως: ορμόνες, σαλπιγγογραφια, θυροειδή και ο άντρας μου σπερμοδιαγραμμα. Με παρακολούθηση γιατρού μένω έγκυος και καταλήγει εξωμήτριο στη δεξιά σαλπιγγα, την οποία αφαιρώ. Με μια σάλπιγγα μένω μετά από 6 μήνες πάλι έγκυος, πάλι με παρακολούθηση γιατρού για τις γόνιμες μέρες. Αυτή τη φορά ενώ όλα ξεκινούν καλά, καταλήγει πάλι σε αποτυχία...Η χοριακη ανέβαινε και έφτασε μέχρι τις 1200 μονάδες, πάω για πρώτο έλεγχο και ο γιατρός δε βλέπει τίποτα. Μου λέει φύγε Αθήνα, γιατί μάλλον είναι πάλι εξωμήτριο... Πηγαίνουμε στην Αθήνα στο Ρέα, όπου μεχοριακη 4500 μονάδες οι γιατροί πάλι δεν βλέπουν έμβρυο. Ο γιατρός μου τότε μου λέει πως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε γιατί και φοβάται και εκείνος για εξωμήτριο. Αποφασίζουμε να κάνουμε μεθοτρεξατη. Μετά από δύο μέρες και ενώ η χοριακη ανεβαίνει βλέπει έμβρυο μέσα στη μήτρα. Δυστυχώς έκανα αποξεση. Μετά από λίγο καιρό αποφασίζουμε να κάνουμε εξωσωματική λόγω και του στίγματος, μην πάρουμε και άλλη στεναχώρια, εάν η εγκυμοσύνη κατέληγε σε διακοπή κύησης. Πρώτη εξωσωματική 20 ωάρια τα 7 πάνε για προεμφυτευτικη διάγνωση. Τα αποτελέσματα ήταν 2 χωρίς καμία μετάλλαξη, τα υπόλοιπα από μια μετάλλαξη. Μου τοποθετούν τα 2, τα άλλα δεν ήταν πολύ καλά για κατάψυξη. Η κατάληξη... ανεμβρυικη κύηση, να μεγαλώνει ο σάκος χωρίς μωρό. Έκανα πάλι αποξεση. Πριν πάω για τη δεύτερη εξωσωματική, πήγα σε φαρμακογενετιστη, ο οποίος μετά από ένα κάρο εξετάσεις για αυτοάνοσα, natural killer's, θρομβοφιλια που δε βρήκε τίποτα με αρχίζει με βιταμίνες c,d,β12 μια θεραπεία 2 μήνες πριν την προσπάθεια. Δεύτερη εξωσωματική με 24 ωάρια και 6 για έλεγχο, εκ των οποίων 3 χωρίς καμία μετάλλαξη και τα άλλα 3 με μια μετάλλαξη από τις 2. Δύο μου μεταφέρονται και ένα πηγαίνει για κατάψυξη. Καταλήγει σε εξωμήτριο, στο κέρας της σάλπιγγας που είχε αφαιρεθεί. Κάνω για δεύτερη φορά επέμβαση λαμπαροσκοπικα. Πάλι εξετάσεις για έλεγχο αίματος, ορμονών, πάλι τίποτα. Μετά από 8 μήνες, κάνω έμβρυομεταφορα του κατεψυγμένου, δε μένω έγκυος. Χοριακη 0,10. Τώρα είμαι στο σημείο 0 και δε ξέρω τι θα κάνω

 
  •  

Πραγματικά δεν έχω λόγια για τη δύναμη σου και το κουράγιο σου! Σε θαυμάζω και εύχομαι σύντομα μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη! ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...