Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ιασώ και rooming in;; Την εμπειρία σας!


Recommended Posts

Μανούλες κ μελλοντικές μανούλες ελπίζω να σας πετυχαίνω με γερά μωράκια είτε στην αγκαλια σας είτε στην κοιλιτσα σας!! καθώς μπήκα στον 8ο μηνα της εγκυμοσύνης,έχουν αρχισει να τριγυρίζουν στο μυαλό μου σενάρια κ καίρια ερωτήματα σχετικά με τον τοκετό κ τις ημέρες στο μαιευτήριο.

Να πάνε όλα καλά, γεννάω στο Ιασώ. Προσφατα η μαία του γιατρου μου σε ενα σεμινάριο που μας έκανε σχετικά με θηλασμό,τοκετό κτλ έθιξε κ το ζήτημα "rooming in" ... η αληθεια ειναι πως κατα τον 5ο μηνα το ειχα ξανασκεφτεί αλλά θεώρησα πως ηταν πολυ νωρις για να με απασχολήσει κάτι τέτοιο. Τωρα όμως σιγα σιγά θέλω να ξεκαθαρίσω μέσα μου κ αυτο το ζήτημα.

Είμαι πολύ θετική στο να έχω τον μπέμπη μαζι μου εξαρχης, αλλα με έχουν «φοβήσει» φίλες που θεωρούν πως θα ειναι πολυ δύσκολο τις πρώτες ημέρες κ να μην μπω αμέσως στα βαθιά κ πως γι’αυτο πληρώνεις ιδιωτικό κτλ κτλ

 Ζητάω από εσας τις μανούλες που γεννησατε Ιασώ κατα προτίμηση κ σε όσες είχατε τα μωράκια κοντα σας την εμπειρία σας κ την γνώμη σας! Επίσης να με ενημερώσετε σχετικά με το τι γινεται εν ωρα επισκεπτηρίων ή γενικότερα ποια ειναι η διαδικασία στην πραξη σε περίπτωση που θελήσω να κανω ενα μπανιο ή να παω μια βολτα κατω πχ. Να ενημερώσω πως θα είμαι σε δίκλινο δωμάτιο (νομιζω πως εχει κ αυτο την σημασια του) ευχαριστω πολυ! 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall Καλησπέρα γλυκιά μου!εγώ είμαι 29 εβδομάδων με ΠΗΤ 14/9 και γεννάω και εγώ στο Ιασώ!?

Και εγώ έχω την ίδια ανησυχία & έχοντας ρωτήσει φίλες μου που έχουν γεννήσει στο Ιασώ μου έχουν πει όλες να μη το έχω το μωρό μου στο δωμάτιο και ότι είναι πολύ δύσκολο τις πρώτες μέρες..κτλ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου κορίτσι @NicolVall ! εγώ είμαι 26 εβδομαδων, στο Μητέρα θα γεννήσω βεβαια, αλλά εχω αποφασίσει το μωρό να το έχω μαζί μου. Θεωρώ πολύ σημαντικό το δέσιμο που θα αναπτύξουμε κ σκέφτομαι συνέχεια ότι θα είναι ένα μικρό μωράκι που μόλις βγήκε στον κόσμο κ το μόνο σημείο αναφοράς του θα είμαι εγώ. Έχω ακούσει διάφορες γνώμες, αλλες ναι ότι είναι δύσκολο κ κουραστικο, άλλες πιο θετικές. Έχεις ακόμα καιρό να κατασταλάξεις, εσύ είσαι η μαμά κ θα πάρεις την πιο σωστή απόφαση για σας! Όσο για τα επισκεπτήρια μου έχουν πει ότι εκείνες τις ώρες το παίρνουν το μωρό, λογικά κ αν θες να κάνεις μια βόλτα ζητάς να το πάρουν. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Δημητριαννα κ εμένα ετσι μου λένε αλλά ετσι κ αλλιως  3-4 μερες μετά θα ειμαστε εγώ το μωρό κ ο μπαμπάς του..αρα πόσο δύσκολο να είναι με διαφορα 3 ημερών μόνο; Σε ενα σπιτι όλα άγνωστα κ καινούργια, ενώ στο μαιευτήριο ισως βρουμε ευκολότερα τα πατήματα μας..λέω εγώ τώρα...δεν έχω την εμπειρία.. Καταλαβαίνεις πως το εννοω ομως 

@Soto ακριβως αυτό σκεφτομαι κ εγώ κοπέλα μου! Το σοκ γι’αυτο το μικρο πλασματάκι που απο την μια στιγμη στην αλλη θα βρεθεί εκτεθειμένο. Θα μου πεις αφού θα στο φέρνουν να το θηλασεις..κ αμα κάνουν καποια ωρα κ αυτο κλαίει μονο του; Ισως φαντάζουν υπερβολικά αυτα που σκεφτομαι, ναι οκ ισως κ να ειναι, αλλα βρίσκω καπως εγωιστικό να σκεφτομαι περισσότερο εμενα παρα εκείνο τις πρώτες μερες τις ζωής του ..

θέλω ομως κ τις γνώμες όσων κοριτσιών εχουν περάσει απο αυτό κ την εμπειρία τους ετσι συμβουλευτικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall κορίτσι μου γεια σου κι απο μενα! Με το καλο να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωρακι σου!!! @Δημητριαννα @Soto το ιδιο κ εσεις! Ετοιμαστειτε για μοναδικες στιγμές κ συναισθηματα! Εγώ γεννησα περυσι το Μάιο στο Ιασω, με φυσιολογικό τοκετο και rooming in με το μωρακι μου. Δε θα το αλλαζα με τιποτα κ για κανενα λογο. Το μωρακι βγαίνει στον εξω κοσμο και ειναι τελειως χαμενο, αναγνωριζει πραγματι μονο τη μυρωδια της μαμας του κ την εχει απόλυτη αναγκη για να νιωθει ασφαλεια. Δε θα ξεχασω ποτε αυτες τις στιγμες με το μωρακι μου στην αγκαλια μου να είμαστε ενα. Να κοιμαται γαληνιο κ ηρεμο. Απ τη χαρα μου κ την υπερενταση δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου στο μαιευτήριο, αλλα δε με πτοησε καθολου αυτο. Ισα ισα που θυμωνα, οταν τον επαιρναν οι παιδιατροι στο επισκεπτήριο κλπ κ καθυστερουσαν να μου τον φερουν πισω. Κ φυσικά δεν ειναι δυνατον να ασχοληθεί το τοσο λιγο προσωπικό του μαιευτηριου με τα τοσα μωρα. Κ φυσικα κ τα αφηνουν να κλαινε το ενα διπλα στο αλλο στοιβαγμενα. Εμενα προσωπικα το να παω να πιω καφε στην καφετέρια του μαιευτηριου δε μου ελεγε απολύτως τίποτα, αφου κρατουσα την ευτυχία στα χερια μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου κοριτσι!! Δεν γεννησα στο Ιασω αλλα θελω να σου πω πως οταν γεννησεις, δε θα αντεχεις ουτε τις 2 ωρες που εισαι στην ανανηψη να εισαι μακρια του!! Θα σκεφτεσαι συνεχεια το προσωπακι του, θα θελεις να το εχεις αγκαλιτσα γιατι καμια αλλη φροντιδα δεν μπορει να αντικαταστησει την δικια σου..! Τη δικια σου καρδια θα θελει ν ακουει, τη δικια σου φωνη-αυτοι ειναι οι γνωριμοι ηχοι του. Ασε που αν αποφασισεις να θηλασεις, ειναι σχεδον καθοριστικες οι πρωτες μερες κ θα σε βοηθησει πολυ το να ειστε μαζι!!

Ε, τωρα οσο για την κουραση, δε νομιζω οτι τοσες μανουλες που γενναν σε δημοσια νοσοκομεια να εχουν περισσοτερες αντοχες απο αυτες που γενναν στα ιδιωτικα. Κ επισης ειναι καλο τις πρωτες δυσκολιες να τις αντιμετωπισεις στο νοσοκομειο, οπου θα μπορεις να ζητησεις κ καποια βοηθεια, απ'το να τις αντιμετωπισεις σπιτι σου!! Εγω βοηθηθηκα πολυ κ με τον θηλασμο αλλα κ με πιο απλα πραγματα..!

Αποφασισε αυτο που λεει η καρδια σου αλλα κ η λογικη σου-ελπιζω να συμπεσουν!!

Με το καλο να γνωρισεις το παιδακι σου!!!

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με τ καλο κορίτσια μ... Εγω λοιπον γεννησα 22 Φεβρουαρίου... Δν ζητησα αυτξ τν υπηρεσία στο νοσοκομειο ομως στην ουσία τ εκανα εκτός απο καποιες ωρες τ βραδυ... Ολη τν υπολοιπη μερα τν ειχα σχεδον παντα μαζι μ κ τς 5 ημερες.. Αλλωστε μπορεις ν ζητήσεις ν σ παρουν κ ν  σ φερουν τ μωρο οποτε μα οποτε τ ζητήσεις.... Εγω θ σ ελεγα ν μν τ επιλεξεις... Κ απλα οποτε θες ν ζητας τ μωρο σ κ γ οσο θες.. Δλδ εχεις αναγκη ν τ εχεις 24ωρες θ τ εχεις.. Θες μια ωρα ν ξεκουραστεις ή επειδη θ σ επισκεφτει καποιος περιεργος δν θ τ εχεις.. Μπορεις πχ ν πεις μ τ παραμικρό κλαμα ν σ τ φέρνουν.... 

 

 

Ααα κ ν ξερετε πως αν χρειαστεί ν δώσουν ξενο γαλα αν δν υπογραψεις δν τ δινουν, τ αφηνουν απλα.. Τ λεω δυστυχως απο προσωπικη πειρα...! Τ παιδακι μ εχασε πολλα γρ.. Γτ δν ήξερα πως πρέπει εγω ν  την ζηταω κ ουτε οτι αν δν εβγαχα ουτε καποια ιδιαιτερη ποσότητα απο τ πρωτογαλα κ απλα εμενε νηστικο... Κ γ αυτο μετα δν μπορουσε ν συνεργαστει τ ζουζουνακι μ ν ηρεμησει κ ν θηλασουμε.. Ωσπου μ πληγιασε κ δωσε ξενο γτ ηταμ 13 ημερων κ δν ειχε παρει ουτε γραμμαριο... Μ τ καλο κ μ κανεναν πονο κορίτσια... 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Vivi.Nik. κ @Rosemary καταρχας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μιλήσατε στην καρδια μου κ οι δύο!!!ακριβως ολα αυτα σκεφτομαι κ εγώ κ ας μην τα εχω ζήσει ακόμα..ποσο μονο του θα νιώθει κ μεταξύ μας ιδιωτικό ή μη δεν εχω πολυ εμπιστοσύνη στο οτι σου λενε γινεται...οχι πως δεν φροντίζουν τα μωράκια κ τα παραμελούν (μην παρεξηγηθώ) αλλα πως οταν είναι πολλα τα μωρά πολλες οι μαμάδες πολλες οι υποχρεώσεις...Ε κατι θα γινει καθυστερημένα... 

αλλωστε σκεφτομαι πως λενε οτι εφόσον στο φέρνουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ Κ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ενώ τις άλλες ωρες κοιμαται τότε ειναι το ιδιο πραγμα με την διαφορα πως απλα θα κοιμαται κ θα τον χαζεύω διπλα μου ? 

@Vivi.Nik. εσυ κοριτσι μου που γέννησες στο Ιασώ, εν ωρα επισκεπτηρίου τι γινεται; Στο αφηνουν αν το θες ή το παίρνουν όπως κ να εχει; Κ κατι αλλο που θελω να ρωτησω αν κ ισως ακουστεί χαζο, για τον σύζυγο μου ισχυει το επισκεπτήριο ή μπαίνει όποτε θελει κ κάθεται μεσα οσο θελει ; Δεν εννοω να διανυκτερεύσει, εννοω την υπόλοιπη ημέρα μπορει να ειναι ολη μέρα μαζι μας;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@katerinant95 Καλημερα κοπέλα μου! Εχει τύχει να μου πει φιλη πως ζητούσε το παιδι κ έκαναν κ 20λεπτα να της το πανε λόγω φόρτου.. θα μου πεις έτυχε.. ναι μπορει αλλα θελω να μειώσω οσο γινεται τα σενάρια να τύχει κ σε εμενα...Γενικα ειμαι λιγο φοβισμένη κ προκατειλημμένη με την φροντίδα κ την σημασια στην καθεμία μας.. κ ξαναλέω οχι πως δεν σα φροντίζουν κ με το παραπανω..μην παρεξηγηθώ.. απλα εγω ειμαι ισως λιγο υπερβολική! Για το ξένο γαλα το ξερω πως πρεπει να υπογράψεις αλλα κ παλι δεν ειμαι σίγουρη... προχτες σε ενα σεμινάριο ακουσα μανούλα να λεει πως της πήγαιναν το παιδι καθε 3 ωρες..κ δεν ηταν σίγουρη πως ξύπναγε παντα καθε 3 κ οχι νωριτερα κ τι γινόταν στο νωριτερα! Δεν εχεις άδικο πως ισως ειναι πιο ξεκούραστο κ με λιγότερο άγχος το να εχεις λίγη ησυχια κ ηρεμία τος πρώτες μερες ως λεχώνα αλλα τι αλλαζει κ 3-4-5 μερες μετα αν το καλοσκεφτείς;!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall καταρχήν σου εύχομαι έναν εύκολο και γρήγορο τοκετό και ένα υγιέστατο μωράκι! Εγώ γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο και το rooming in είναι καθεστώς γιατί το προσωπικό είναι λίγο και είναι δύσκολο να φροντίζουν 2 κοπέλες 60 μωρά ταυτόχρονα. Γέννησα με καισαρική και το πρώτο 24ωρο δυσκολέυτηκα λίγο αλλά είχα βοήθεια την μητέρα μου που μου το έδινε να το θηλάσω, το αλλάζαμε πάνες και το πρωι μόνο το έπαιρναν και το κάνανε μπάνιο και το κοίταζε ο παιδίατρος. Όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες, είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για την επιστροφή στο σπίτι και φυσικά οι πρώτες του ώρες μετά τον τοκετό είναι σημαντικό για το ίδιο να είναι κοντά σου και να νιώθει οικεία. Σου εύχομαι το καλύτερο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα καταρχας πως περασε ετσι ο καιρος ρε κοριτση ????? πω πω σου ευχομαι καταρχας να γεννησεις με ενα πονο να εισαι καλα εσυ και ο μπεμπι σου!!!

εγω εμπειρια δε εχω αλλα και εγω εχω σκεφτει να το εχω μαζι μου δλδ να το κανω γιατι πρωτον θελω να το εχω δλδ κανει εννια μηνες να το δεις εχεις λαχταρα να το εχεις κοντα σου επισης πρωτη απο την πρωτη στιγμη να μπω στο κλιμα και να αρχισω να εχω το κολλαει που λεμε με το μωρο απο το να το εχω αγκαλια να το θυλασω να το ηρεμησω οταν θα εχει τις στιγμες γκρινιας!! 

επισης δε χρειαζεται να παρελασει ολο το σοι απο το νοσοκομειο ας ερθουν οι πιο κοντινοι και στους υπολοιπους ας πει ο συζηγος θα μας δειτε στο σπιτι με το καλο!!!!!

αυτα απο μενα φιλακια πολλα και να σου πανε ολα καλα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall Κορίτσι μου την ωρα του επισκεπτηρίου κανονιζουν ρταυτοχρονα είτε να δουν τα μωρακια οι παιδιατροι (στο πρωινο επισκεπτηριο) είτε να τα περιποιηθουν οι βρεφοκομοι, να τα κανουν μπανάκι κλπ. Αυτό που καταλαβα όμως είναι ότι τα ξκρατάνε και [αραπάνω ετσι ωστε να αποφυγουν τον κοσμο την ωρα του επισκεπτηριου. Εμενα με εκνευριζε αυτο, γιατι απο τη στιγμη που ξεκινουσαν να τα παιρνουν μεχρι να μαζεψουν τα μωρακια ολου του οροφου, να τα δει ο παιδιατρος κλπ, περναγε πολλες φορες 3ωρο, οποτε εκει πηγαινα επιτακτικα και το ζητουσα για να θηλασει! Φυσικα και ο μπαμπας δε 'μετραει' για επισκεπτης! Ή η μαμα σου για παραδειγμα. Μπορεις να εχεις ενα ατομο διπλα σου μερα-νυχτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως εμενα φιλη μου στο Ιασω που το μωρακι της μπηκε για λιγες μερες θερμοκυτιδα ενω ειχε ξεκαθαρησει πως δε θελει να δωσουν στο παιδι ξενο γαλα κ παλεψε πολυ για τον θηλασμο της (καθως τις πρωτες μερες ειναι πολυ δυσκολα με το θηλαστρο), επιασε στα πρασα τις μαιες ενα πρωι να του δινουν ξενο γαλα! Ευτυχως η γιατρος της εκανε χαμο. Η δικαιολογια ηταν οτι το παιδι ειχε λυσσαξει στην πεινα (βεβαια θα μπορουσε απλα να ειδοποιηθει η μαμα). Η αληθεια πιστευω πως ειναι οτι δινουν το ξενο για να κοιμουνται βαθια κ να μην κλαινε.

Επισης μην θεωρειτε οτι στα ιδιωτικα υπαρχουν 100 μαιες. Αντιθετως. Γι αυτο δεν πολυ θελουν το ρουμινγκ ιν. Γιατι εκει, μπορει η μανουλα να χρειαζεται πολυ συχνα τη βοηθεια μιας μαιας ενω στον χωρο που ειναι ολα τα μωρα, μπορει μια μαια να προσεχει 30 μωρα.

Πλασσαρουν πολυ τα ιδιωτικα το να μενει το μωρο σε αλλο χωρο προφανως γιατι αυτο τους βολευει. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@KONSTANTIA ευχαριστω πολυ κοπέλα μου! Κ εσενα να σου ζήσει το μωρακι σου να το χαίρεσαι να ειναι γερό! 

@anni7 ειδες Ε; Ποτε λεγαμε για αυχενική ποτε μπηκα 8ο... τι κανεις εσυ; Ευχαριστω πολυ!!!

@Vivi.Nik. ωχ καταλαβα με την ρόμπα θα βγαίνω στους διαδρόμους να ψάχνω τον γιο μου που μου το εχουν παει Χαχαχα 

@Rosemary εμενα παντως η μαία του γιατρου μου, μου ειπε πως ειναι μεχρι κ μηνύσιμο να δώσουν ξένο γαλα χωρις την συγκατάθεση της μητέρας !!! Ειμαι σίγουρη πως κάνουν τέτοια σε καποιες περιπτώσεις..δηλαδή αν ενα μωρακι ξυπναει ανα 40 λεπτα, γιατι υπαρχουν κ αυτές οι περιπτώσεις, πηγαινοφέρνουν το μωρο στην μανα; Δυσκολεύομαι πολυ να το πιστέψω 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα ειμαι κοριτσακι μου και εγω !!!!!! ναι ρε συ χαιρομαι πολυ για σενα και δε εμεινε πολυς καιρος για να βρεθεις με τον μικρο σου θα τα πας τελεια σαν νεα μαμα!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 2/7/2018 at 6:01 ΜΜ, ο/η NicolVall είπε:

Μανούλες κ μελλοντικές μανούλες ελπίζω να σας πετυχαίνω με γερά μωράκια είτε στην αγκαλια σας είτε στην κοιλιτσα σας!! καθώς μπήκα στον 8ο μηνα της εγκυμοσύνης,έχουν αρχισει να τριγυρίζουν στο μυαλό μου σενάρια κ καίρια ερωτήματα σχετικά με τον τοκετό κ τις ημέρες στο μαιευτήριο.

Να πάνε όλα καλά, γεννάω στο Ιασώ. Προσφατα η μαία του γιατρου μου σε ενα σεμινάριο που μας έκανε σχετικά με θηλασμό,τοκετό κτλ έθιξε κ το ζήτημα "rooming in" ... η αληθεια ειναι πως κατα τον 5ο μηνα το ειχα ξανασκεφτεί αλλά θεώρησα πως ηταν πολυ νωρις για να με απασχολήσει κάτι τέτοιο. Τωρα όμως σιγα σιγά θέλω να ξεκαθαρίσω μέσα μου κ αυτο το ζήτημα.

Είμαι πολύ θετική στο να έχω τον μπέμπη μαζι μου εξαρχης, αλλα με έχουν «φοβήσει» φίλες που θεωρούν πως θα ειναι πολυ δύσκολο τις πρώτες ημέρες κ να μην μπω αμέσως στα βαθιά κ πως γι’αυτο πληρώνεις ιδιωτικό κτλ κτλ

 Ζητάω από εσας τις μανούλες που γεννησατε Ιασώ κατα προτίμηση κ σε όσες είχατε τα μωράκια κοντα σας την εμπειρία σας κ την γνώμη σας! Επίσης να με ενημερώσετε σχετικά με το τι γινεται εν ωρα επισκεπτηρίων ή γενικότερα ποια ειναι η διαδικασία στην πραξη σε περίπτωση που θελήσω να κανω ενα μπανιο ή να παω μια βολτα κατω πχ. Να ενημερώσω πως θα είμαι σε δίκλινο δωμάτιο (νομιζω πως εχει κ αυτο την σημασια του) ευχαριστω πολυ! 

 

Κοριτσι μου εγω δεν γέννησα στο ιασμο καθώς μένω σε άλλη πολη αλλα την πρώτη κόρη μου την γέννησα σε ιδιωτική κλινική που είχε αυτήν την υπηρεσία. Καταρχήν δεν ξερω κατα πόσο θα ήθελες να θηλασεις, αλλα αν θελεις τοτε το rooming in ειναι η μονή επιλογή!! Γενικώς ειναι καλύτερη επιλογή . Σε αυτο που ειπες οτι τι τωρα τι σε τρεις μερες εχεις δίκιο! Για αυτο καλυτερα τις τρεις πρώτες μερες να το εχεις δίπλα σου γιατι εκει θα μπορούν να σου λύσουν και τυχόν απορίες!! Εμενα η υπηρεσία αυτη με βόλεψε μόνο στο οτι οταν είχα επισκέψεις, έπαιρνα τις μαίες και την έπαιρναν απο το δωμάτιο. Μόλις έφευγαν οι επισκέπτες, αέριζα το δωμάτιο και την ξανά έφερναν. Φυσικά ξενερωναν όσοι έρχονταν επίσκεψη αλλα δεν θα αρρωστήσω το μωρο για να το δουν!!!! Τωρα ευτυχώς θα γΕννησω σε δημόσιο και εχει λίγες ώρες επισκεπτηρίου που δεν θα βολεύει να έρχονται!!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Mama2015 γεια σου κοριτσι μου! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου κ με το καλό κ το δευτερο μωρακι σου!!!!κ εγω αυτές τις σκέψεις εκανα γιατι θελω να προσπαθήσω για θηλασμο κ νομιζω στο μαιευτήριο πρεπει να γινει μια σωστή αρχη..οσο σωστή μπορει να γινει δλδ σε κατι τελείως άγνωστο κ πρωτόγνωρο! Οσο για το επισκεπτήριο μου ειπε μια μανούλα πως ετσι κ αλλιως εκεινη την ωρα τα παίρνουν τα μωράκια κ εννοειται πως δεν το συζητάω καν να ειναι εκτεθειμένα σε κόσμο που ερχεται απέξω 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall Γεια σου!και με το καλό! 

Να σου πω και εγώ την γνώμη μου!δεν γέννησα στο Ιασω διότι μένω Θεσσαλονίκη,αλλά η κλινικη που γεννησα το είχε σαν υπηρεσία.

Επειδή ήξερα ότι θα γεννήσω με καισαρική αποφάσισα την πρώτη μέρα να μην κάνω rooming και μετά είχα την επιλογή να αλλάξω γνωμη-δωμάτιο.Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί το μωράκι μου μπήκε στη ΜΕΝΝ την δεύτερη μέρα αλλά και επειδή λόγω της καισαρικής πονουσα πάρα πάρα πολύ..δε θα το ζητούσα!

Με την εμπειρία που έχω από τον θηλασμό έχω να σου πω οτι αν θέλεις αποκλειστικό θηλασμο νομίζω είναι η μόνη λύση το rooming για να το πετύχεις από την αρχή.

Επίσης ο κανόνας ήταν ότι στο rooming οι επισκέπτες δεν μπαίνουν στο δωμάτιο, αλλά βγαίνει η μαμά έξω τις ωρες επισκεπτηριου και μετά επιστρέφει στο δωμάτιο και της ξαναφέρνουν το μωρό!Νομίζω είναι το πιο σωστό ειδικά αν είσαι και με άλλες κοπέλες στο δωμάτιο!

Με το καλοοο!!!?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@NicolVall  μπορω επίσης ν σ πω πως επειδη εμεινα κ σ δίκλινο κ σ τρικλινο.. Τ δίκλινο δν τ αξιζει τ λεφτα τ... Γ τν δικη μ γνωμη... Απλα σκέψου πως μ αυτα τ λεφτα θ κανεις πχ τς εξετασεις π σ προτεινει τ ιασω ή γνκ κτ αλλο... 

Οπως κ ν εχει μ τ καλο... 

Αα κ ν ξέρεις πως πχ αν δν εχει τ δωματιο π θες σ βαζουν αλλου κ σ βαζουν ν πληρωσεις τν διαφορα... Ακομη κ αν πχ εχεις ζητησει τρικλινο κ δν εχουν δ βαζουν σ δίκλινο κ πληρωνεις παραπανω... 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Minime ευχαριστω πολυ κοπέλα μου! Κ εσυ να χαίρεσαι το παιδάκι σου, να ειναι γερό! Αυτη ειναι η μόνη μου έννοια να σου πω την αληθεια..μην τυχόν κ κάτι δεν παει καλά κ χρειαστεί να κάνω καισαρική κ εχω πόνους μετα κτλ..αλλα κ πάλι σε αυτη την περίπτωση θεωρώ πως με την βοήθεια της μαίας μου κ της αδερφής μου ή της πεθεράς μου θα βοηθηθώ.. για τον κανόνα του επισκεπτηρίου που λες η αληθεια ειναι πως δεν εχω ρωτήσει επ ακριβως το Ιασώ ποια ειναι η διαδικασία αλλα όπως κ να εχει κ εγω δεν θα ηθελα να ερθει το μωρο σε επαφή με τον κόσμο. Ισως μονο με πολυ πολυ κοντινούς (3-5 ατομα) που κ παλι αν δεν επιτρέπεται δεν θα με ενοχλησει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...
στις On 3/7/2018 at 2:27 ΠΜ, ο/η katerinant95 είπε:

Με τ καλο κορίτσια μ... Εγω λοιπον γεννησα 22 Φεβρουαρίου... Δν ζητησα αυτξ τν υπηρεσία στο νοσοκομειο ομως στην ουσία τ εκανα εκτός απο καποιες ωρες τ βραδυ... Ολη τν υπολοιπη μερα τν ειχα σχεδον παντα μαζι μ κ τς 5 ημερες.. Αλλωστε μπορεις ν ζητήσεις ν σ παρουν κ ν  σ φερουν τ μωρο οποτε μα οποτε τ ζητήσεις.... Εγω θ σ ελεγα ν μν τ επιλεξεις... Κ απλα οποτε θες ν ζητας τ μωρο σ κ γ οσο θες.. Δλδ εχεις αναγκη ν τ εχεις 24ωρες θ τ εχεις.. Θες μια ωρα ν ξεκουραστεις ή επειδη θ σ επισκεφτει καποιος περιεργος δν θ τ εχεις.. Μπορεις πχ ν πεις μ τ παραμικρό κλαμα ν σ τ φέρνουν.... 

 

 

Ααα κ ν ξερετε πως αν χρειαστεί ν δώσουν ξενο γαλα αν δν υπογραψεις δν τ δινουν, τ αφηνουν απλα.. Τ λεω δυστυχως απο προσωπικη πειρα...! Τ παιδακι μ εχασε πολλα γρ.. Γτ δν ήξερα πως πρέπει εγω ν  την ζηταω κ ουτε οτι αν δν εβγαχα ουτε καποια ιδιαιτερη ποσότητα απο τ πρωτογαλα κ απλα εμενε νηστικο... Κ γ αυτο μετα δν μπορουσε ν συνεργαστει τ ζουζουνακι μ ν ηρεμησει κ ν θηλασουμε.. Ωσπου μ πληγιασε κ δωσε ξενο γτ ηταμ 13 ημερων κ δν ειχε παρει ουτε γραμμαριο... Μ τ καλο κ μ κανεναν πονο κορίτσια... 

 

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου σρ ολα!!!Και  γω γεννησα στο Ιασω 13Ιουνιου.το μωρο το ειχα διπλα μιθ αρκετες ωρες και οταν ειχα πολυ κοσμο η το βραδυ καποιες ωρες για να κοιμηθω το εδινα μεσα!!!και οσο για το γαλα ισχυει...αν δε τους το πεις δε του δινουν και μενα εχασε 300 γρ.δεν ηξερα και γω τη διαδικασια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...