Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπερβολική αύξηση βάρους, ενδεχόμενος διαβήτης και πρόγραμμα διατροφής


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Έφτασε η ώρα να ζητήσω και εγώ τη βοήθειά σας. Είμαι 24 εβδομάδων έγκυος κ όλα κυλούν καλά μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα ωστόσο, έγκειται στο βάρος. Με έχει πάρει πολύ από κάτω. Έχω πάρει 13 κιλά. Ξεκίνησα 53 και είμαι 66. Υποσημείωση, δεν εργάζομαι, κινούμαι πολύ λίγο. Είχα μεγάλη κατακράτηση στην αρχή, δεδομένο. Δεν είναι κιλά ιδιαίτερου φαγητού και αυτό δεδομένο. Δεν έχω αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες(δεν τρώω ψωμιά και μακαρόνια πχ με τπτ, αλλά τρώω γλυκά ) και είμαι σίγουρη (γιατί απλά κάπου πρέπει να το αποδώσω), πως έχω διαβητη κύησης. Σαν σύμπτωμα? Η απότομη αύξηση του βάρους μου και πως βρέθηκα με κάπως αυξημένη ποσότητα αμνιακου υγρού. Δεν έχω κάνει ακόμα καμπύλη, οσονούπω. Μέχρι να το εξακριβώσω ωστόσο, θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.
Αρχικά, υπάρχει περίπτωση με διατροφή, όχι μόνο να μην βάλω πολλά κιλά ακόμα, αλλά να χάσω κιόλας?
Και έπειτα, θα ήθελα αν κάποια κοπέλα έχει υπ όψη της, να μοιραστεί ένα πρόγραμμα διατροφής(ας είναι και σκληρό-είμαι σκυλί), από ενδοκρινολογο ενδεχομένως, μέχρι να τα καταφέρω να πάω και εγώ.
Σας ευχαριστώ πάρα πολυ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και που με διαβάσατε. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλησπερα..καταρχάς εάν το θέμα είναι όντως οργανικό πράγμα που θα στο απαντήσει με βεβαιότητα η καμπύλη ( θυροειδή δεν είναι διότι ακόμα κι αν έχεις από την 14 βδομάδα περίπου το εμβριο έχει δικό του θυροειδή οπότε δεν εξηγείται) θα μπεις σε διατροφή διατροφολόγος ανεξάρτητα το τι κάνει η μία κ η άλλη εδώ..

Επιπλέον με βάση την καμπύλη θα δουν εάν χρειαστείς ινσουλίνη.

Τέλος σε αυτό που ρωτάς στην κύηση δίαιτα για να χαθούν κιλά δεν κάνουμε..δίαιτα διατροφής μόνο από ειδικό εάν κριθεί κατάλληλο κάνουμε.ο γιατρός σου τι σου λέει; Μπορείς να κάνεις μέτρηση σακχάρου οποιαδήποτε στιγμή ακόμα κ στο φαρμακείο..κατά τα άλλα πολλές γυναίκες παίρνουν βάρος χωρίς να το καταλάβουν..εύχομαι καλά αποτελέσματα..εγώ εξ αρχής ήμουν σε δίαιτα λόγω κορτιζόνης( θα γίνουν μπαλόνι αλλιώς κ πήρα 10 στην πρώτη κ 7 στη δεύτερη εγκυμοσύνη.Γνωμη μου είναι να δεις ενδοκρινολόγο για πιθανό διαβήτη κυησης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Η γιατρός, αν και κατά τα άλλα εξαίσια, δεν ασχολείται με το βάρος μου. Της έχω πει τους προβληματισμούς μου και η απάντηση είναι πως ξεκίνησα αδύνατη, πάω μια χαρά, να μην αγχώνομαι και πως μπορεί τον τελευταίο μήνα να χάσω κιόλας λόγω κατακράτησης. Δεν καλύπτομαι όμως απ αυτό.
Στις εξετάσεις αίματος το ζάχαρο βγαίνει καλό. Αλλά ξέρουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Έπρεπε να εχω ζητήσει καμπύλη νωρίτερα.
Αντιλαμβάνομαι πως δίαιτα δεν πρέπει και δεν μπορώ να κάνω. Να ρυθμίσω τη διατροφή όμως ώστε να μπει κάπου φρένο σε όλο αυτό, και ίσως να χάσω κιόλας λίγο, φαντάζομαι μπορώ. Η ψυχολογία δεν πρέπει να παραγκωνιζεται. Και η δική μου έχει καταστεί προβληματική.
Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες και τις ευχές. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαιρεται! Αν υποψιαζεσαι οτι εχεις διαβητη πρεπει να κοψεις μαχαιρι τα γλυκα (τα οποια ακομα κ χωρις διαβητη ή περιττα κιλα θα επρεπε ο γιατρος σου τα περιορισει).

Επισης μπορεις μια μερα να φας το καθημερινο σου πρωινο κ ακριβως μια ωρα μετα να μετρησεις σε ενα φαρμακειο το σακχαρο. Η μετρηση πρεπει να ειναι κατ. Απο 92. Ομοια μετα το μεσημεριανο πρεπει να ειναι κατω απο 130.

Το καλυτερο βεβαια ειναι να πεις στον γιατρο σου να σου γραψει μια καμπυλη σακχαρου.

Καλη συνεχεια κ καλα αποτελεσματα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Rosemary σε ευχαριστώ και εσένα πολύ για τις πληροφορίες. Αξιόλογες και θα κάνω τη μέτρηση στο φαρμακείο αύριο κιόλας. Να έχω μια εικόνα μέχρι την Πέμπτη που θα πάω στη γιατρό, να μου γράψει την καμπύλη. Και όσο για αυτή τη βδομάδα, θα περιορίσω λίγο..τα πάντα (!), να δω πως αντιδρά το βάρος.

Σας ευχαριστώ κορίτσια! 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλη μου, εγώ που είχα διαβήτη κύησης μπορώ από την εμπειρία μου να σου πω ότι όλες οι μετρήσεις που έκανα κάθε μήνα βγαίναν καλές και η καμπύλη βγήκε παθολογική μη έχοντας πάρει πολλά κιλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συσχέτιση των κιλών που παίρνει κάποιος στην εγκυμοσύνη - είτε από φαγητό είτε λόγω κατακράτησης - με την παθολογική καμπύλη ζαχάρου. Εγώ πήρα 13 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη και στο νοσοκομείο συναντούσα κοπέλες που είχαν πάρει 30 και τους ανάγκαζαν να πίνουν αναψυκτικά γιατί είχαν πολύ χαμηλό ζάχαρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...