Μετάβαση σε περιεχόμενο

superfoods


beauty bunny

Recommended Posts

Γεια σε όλους. 

Έχει μια εβδομαδα που έμαθα για την εγκυμοσύνη μου και ακόμα δεν έχει έρθει η ημερομηνία του πρωτου υπερήχου. Έτρωγα κάτι δημητριακα που έχουν μέσα γκότζι μπέρυ. τα έφαγα 3 φορές από τότε που το έμαθα. Σήμερα πριν φαω λέω ας το γκουγκλάρω να δω μήπως και δεν κάνει. Σε ένα σαιτ βρήκα αυτό "Περιέχει βεταϊνη, μία εμμηναγωγό ουσία οπότε πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό."   

και σε άλλο σαιτ ότι περιέχει βιταμίνη Α οποτε προκαλει τερατογέννεση. 

Εννοείται πως δεν θα τα ξανακουμπήσω αλλά λέτε να έχω κάνει ήδη κακό στο σποράκι μου; και αντε το πρωτο ενταξει εφοσον δεν ειδα αιμα.Το δεύτερο; πρεπει να περιμενω αυχενικη διαφανεια για να το μαθω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τώρα σε άλλο σαιτ διαβαζω πως βοηθαει στις πρωινες ναυτιες το πρωτο τριμηνο. Εντωμεταξυ οπου ψαχνω να δω τι βιταμινες εχει γραφει για βιταμινες του συμπλέγματος Β και C. Δεν βρήκα κάπου άλλου ότι έχει βιταμίνη Α.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 47 λεπτά, ο/η beauty bunny είπε:

 

   Πιστευω οτι μπορεις να φας αφοβα να φημητριακα σου!! Εφ'οσον βεβαια προκειται για απλα δημητριακα κ οχι δημητριακα που πουλαν σε γυμναστηρια κ.α. με εξτρα συμπληρωματα...

   Ναι, η υπερπροσληψη βιταμινης Α προκαλει τερατογεννεσεις... Οχι ομως η φυσιολογικη προσληψη απο τις κοινες τροφες!! Φαντασου οτι απο τις καλυτερες πηγες βιταμινης Α ειναι τα πρασινα λαχανικα κ το κοκκινο κρεας.. Αυτες οι τροφες ειναι απο τις κυριες της εγκυμοσυνης κ θα σου το επιβεβαιωσει καθε γιατρος. Αυτο που πρεπει να αποφευγεις ειναι καθε ειδους "συμπληρωματος".. Δηλ, μην παρεις ουτε βιταμινες, ουτε σπιρουλινες, ουτε βασιλικους πολτους χωρις να ρωτησεις τον γιατρο σου (καποια απο τα οποια βεβαια μπορει κ επιτρεπονται, αλλα καλυτερα να ρωτας). Επισης να τον ρωτησεις για τα ροφηματα που μπορεις να πινεις (ειτε προκειται  για βοτανα, ειτε για καφεδες)

   Μην ασχολεισαι με την καθε πληροφορια που διαβαζεις για τα καθυμερινα τροφιμα.... μπορει να διαβασεις πχ κ για τον ανιθο. Αυτο δε σημαινει ομως οτι δε θα βαλεις στον αρακα σου ανιθο... ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΙΘΟ!!!!

   Απο'κει κ περα πρεπει να κρινεις τις πληροφοριες που παιρνεις. Πχ οι εγκυες δεν πρεπει να τρων σπιτικη μαγιονεζα γιατι αυτη φτιαχνεται με ωμα αυγα αρα αν το αυγο εχει σαλμονελα, κινδυνευει. Ειναι μια λογικη κ κατανοητη πληροφορια! Ουτε μαρουλια κ.α. απ'εξω γιατι δεν ξερουμε πως εχουν πλυθει κ υπαρχει κινδυνος τοξοπλασματος. Μαγειρευεις παντα καλα τα κρεατα (ποτε ωμα) κ αποφευγεις τυρια τυπου ροκφορ κ αλλαντικα!!

   Να θυμασαι, οτι οσο πιο υγιεινα τρως εσυ, τοσο καλυτερα για το νινακι σου!! Ο γιατρος σου θα σου δωσει τις βασικες οδηγιες αλλα ξεκινα απο τωρα καποια "superfoods" της εγκυμοσυνης!! Βαλε δηλ στην κυρια διατροφη σου το γιαουρτι, φρουτα κ λαχανικα, απειρο νερο, φασολια κ φακες, κρεας κ s.o.s καθε βδομαδα ψαρι (δυστυχως το τελευταιο εγω δεν το εχω τηρησει). Τελος προσπαθησε να αντικαταστησεις το ψωμι με φρυγανιες!!

   Εισαι βεβαια στην αρχη ακομα, αλλα εμενα μου αρεσε να τα ψαχνω εξ'αρχης αυτα!!

   Καλη συνεχεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την πληρέστατη απάντηση σου. Νομίζω πως έχεις δίκιο γιατί ήδη για αρκετές τροφές βρήκα αλλού να επιτρέπονται και αλλού όχι. Την άλλη Παρασκευή θα ρωτήσω τον γιατρό μου στο ραντεβού. Μέχρι τότε λέω να τρώω "φυσιολογικές" τροφές.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 7 ώρες, ο/η beauty bunny είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την πληρέστατη απάντηση σου. Νομίζω πως έχεις δίκιο γιατί ήδη για αρκετές τροφές βρήκα αλλού να επιτρέπονται και αλλού όχι. Την άλλη Παρασκευή θα ρωτήσω τον γιατρό μου στο ραντεβού. Μέχρι τότε λέω να τρώω "φυσιολογικές" τροφές.

Και αν διαβάσεις σε άλλο σάιτ θα λέει ότι μωρό θα έχει υπερδυνάμεις... Και σε κάποιο άλλο ότι μάλλον θα έχει μαθησιακές δυσκολίες και σε κάποιο άλλο ότι μάλλον θα γίνει ψηλό.... Μεγάλη ιστορία αυτά τα σάιτ! 

Κατ' αρχήν για να έχεις επάρκεια των βιταμινών πρέπει να τρως κάθε μέρα μια τεράστια ποσότητα των δημητριακών αυτών.  Για να σου δώσω ένα παράδειγμα θα πρέπει να τρως 3 κιλά σπανάκι κάθε μέρα για να μην έχεις θέμα με το σίδηρο.  Μπορείς κάθε μέρα να τρως 3κιλα σπανάκι??? 

Σου βάζω στοίχημα ότι αν κάνεις μια εξεταση αίματος η βιταμίνη α σου είναι οριακή... Και πόσο μάλλον να περάσει στο εμβρυακι και να το επηρεάσει Κ ολας... εδώ να φανταστείς πίνουμε κάθε μέρα σίδηρο και πάλι οριακό είναι! Που εινια και συμπλήρωμα!!! 

Μη σκας καθόλου! Τα δημητριακά σου είναι μια χαρά! ❤

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...