Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έχει σχέση το καλοκαίρι με την ανδρική γονιμότητα;


vicky86

Recommended Posts

Σύμφωνα με 2 διαφορετικές έρευνες τα στοιχεία διίστανται. Μία έρευνα καταλήγει ότι το καλοκαίρι είναι καλύτερη περίοδος για σύλληψη, ενώ μια άλλη ισχυρίζεται πως η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας.

Τι ισχύει τελικά;

Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Chronobiology International, ομάδα του Κέντρου Υπογονιμότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάρμα με επικεφαλής τον Dr Alfredo De Giorgi, μετά από εξέταση 5.188 ανδρών, κατέληξε πως το καλοκαίρι, που ο καιρός είναι ζεστός και ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η
συνολική κινητικότητα των σπερματοζωαρίων αυξάνεται.

Ο αριθμός των ανδρών με συνολική κινητικότητα σπέρματος μεγαλύτερη από 40%, ήταν 65,3% το καλοκαίρι, ενώ μειώθηκε στο 50% το χειμώνα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εποχιακές αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών, ανέφεραν οι ερευνητές.

Σύμφωνα όμως με άλλη έρευνα που διενεργήθηκε από το Ben-Gurion University σε κέντρο γονιμότητας στο Ισραήλ σε πάνω από 6.000 άνδρες και δημοσιεύτηκε από το Βρετανικό NHS, η ποιότητα του σπέρματος, συγκεκριμένα ο αριθμός των ταχέως κινουμένων σπερματοζωαρίων αυξάνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης.

Άρα λοιπόν, σύμφωνα με τις παραπάνω έρευνες, κατά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο το σπέρμα τείνει να γίνεται καλύτερο από πλευράς συνολικού αριθμού κινουμένων σπερματοζωαρίων, ενώ το χειμώνα και την άνοιξη πέφτει ο συνολικός αριθμός των κινούμενων σπερματοζωαρίων αλλά αυξάνεται η ποιότητα του σπέρματος.

Φυσικά, αυτά είναι στατιστικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα κάθε επαφή που γίνεται όταν η γυναίκα είναι γόνιμη, οποιαδήποτε στιγμή του έτους, είναι πιθανή εγκυμοσύνη!
 

http://www.hometest.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...