Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις τα πόδια σου το καλοκαίρι


admin

Recommended Posts

Τα πόδια είναι ένα ευάλωττο μέρος του κορμιού το οποίο καταπονείται ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τραυματισμούς μέχρι μύκητες, τα πόδια είναι σίγουρα ευάλωτα στη περίοδο του καλοκαιριού και αν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ενδέχεται να εξελιχθούν σε μια μεγάλη «πληγή», ικανή να προκαλέσει δυσκολίες στα ταξίδια ή τις εκδρομές στις παραλίες.

Οι ελαφράς μορφής τραυματισμοί στην παραλία αποτελούν συχνό φαινόμενο, καθώς και οι εκδορές που προκαλούνται λόγω των παπουτσιών που επιλέγουμε.

Τι πρέπει να κάνει κανείς, επομένως, ούτως ώστε να γλιτώσει την ταλαιπωρία;

sMeVtKp.jpg

Φόρεσε τα σωστά παπούτσια

Το πρώτο μέλημα είναι - όπως αναφέρει το onmed.gr -  να επιλέξειτα ενδεδειγμένα παπούτσια τα οποία αφήνουν το πόδι να αναπνέει και ταυτόχρονα του παρέχουν την καλύτερη στήριξη.

Έχει μεγάλη σημασία να βρει κάποιος παπούτσια σταθερά που θα του δώσουν τη δυνατότητα να γλιτώσει τους έντονους κραδασμούς και τους τραυματισμούς που ίσως να προκληθούν από ένα λανθασμένο πάτημα.

Γρήγορη επούλωση των πληγών και προστασία από τα μικρόβια

Το δεύτερο πράγμα που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει για να προστατευτεί και να περάσει ανέμελες διακοπές είναι να πάρει ένα προϊόν το οποίο θα είναι όλα σε ένα για τις πληγές, δηλαδή, θα βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των πληγών, θα διατηρεί τα τραύματα στεγνά ενώ ταυτόχρονα δεν θα επιτρέπει τη μόλυνση από τα μικρόβια.

EZbCxp8.jpg

Πιο συγκεκριμένα, έχει μεγάλη σπουδαιότητα να βρίσκεται πάντοτε στην τσάντα των καλοκαιρινών διακοπών ένα επουλωτικό σπρέι για την αντιμετώπιση των ελαφρών τραυματισμών.

Οι αμυχές, τα γδαρσίματα, τα κοψίματα και τα επιφανειακά τραύματα είναι συχνό φαινόμενο την καλοκαιρινή περίοδο, με τα μικρά παιδιά να είναι σίγουρα περισσότερο επιρρεπή σε τέτοιες καταστάσεις αφού το παιχνίδι στην παραλία και την θάλασσα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Πρόσεξε τους μύκητες

Ένας ακόμη μεγάλος μπελάς του καλοκαιριού είναι σίγουρα οι μύκητες που ταλαιπωρούν τα πόδια. Το γεγονός πως πάρα πολλοί άνθρωποι περπατούν με γυμνά τα πόδια στο σπίτι, στα μπάνια ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων και την παραλία συμβάλλει στη μόλυνση από ενοχλητικούς μύκητες.

Οι μυκητιάσεις στα πόδια αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο που, πέρα από τη σχετική θεραπεία, χρειάζεται και την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την πρόληψη του.

Το πρώτο πράγμα είναι να επιλέξει κάποιος παπούτσια τα οποία αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και το δεύτερο να πλένει αρκετά συχνά τα πόδια του και να τα στεγνώνει επιμελώς, πριν φορέσει τα υποδήματά του.

LQtN3x7.jpg

Η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα είναι ιδιαίτερα «επικίνδυνη», συνεπώς επιβάλλεται να δοθεί σε αυτή μεγάλη φροντίδα.

Το βάδισμα σε δύσκολα σημεία, τα μή κατάλληλα παπούτσια και ασφαλώς οι συχνοί μικροτραυματισμοί αυτής της εποχής προκαλούν δυσάρεστες καταστάσεις στα πόδια και τα καταπονούν.

Το αίσθημα της δυσφορίας ή πόνου που ίσως αισθανθείς μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε μεγάλο πρόβλημα ικανό να καταστρέψει τις θερινές διακοπές.

Για αυτό ακριβώς, πριν από κάθε εξόρμηση, βεβαιώσου ότι η τσάντα σου περιέχει τα κατάλληλα προϊόντα.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Ωορρηξία ξέρεις πότε έκανες όμως ακριβώς πότε εμφυτεύτηκε δεν το γνωριζεις. Εδώ σε εξωσωματική δεν το ξέρουμε. Εδώ με υπερήχους και στο πρώτο μου παιδί μετά την β επιπέδου καταλάβαμε ότι ήταν μεγαλύτερος 1 εβδ.  Κάνε λιγάκι υπομονή . Ξέρω πως νιώθεις αλλά σκέψου τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις παρά μόνο να οπλιστείτε με υπομονή
    • Αχ σαν νερό παίρνει ο καιρός.. ο χρόνος . Αχ και αυτός ο χρόνος. Όταν θηλαζω συνήθως έχω πιο ελευθερία 🤫🤫 όχι με τίποτα 3 , ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια. Ο μικρός αποδεικνύεται θηρίο και εγώ μεγάλωσα για 3 😅 ο δε πρώτος έχει την ζήλια του λογικο αλλά τρελαίνεται για τον αδελφό του.  Εσύ πώς είσαι κοριτσάκι μου. Ξεχνάς τα δικά σου στηρίγματα.. εκεί βράχος δίπλα μου 
    • Ναι βρε συ... εννοειται δν επιλεγουμε εμεις...😊 απλα φευγαμε χθες απο τους κουμπαρους μας κ λεγαμε γ τα κουκουνια μας (εχουμε ξετρελαθει κ λογικο ειναι...) κ του ανεφερα οτι σκεφτομαι κι αυτο π παλευει να εξελιχθει κ του πηρε παραπανω χρονο. Κ γνκ ο αντρας μου αν δει εναν ανθρωπο πιο "αδυναμο" η "ντροπαλο" παντα τον στηριζει, ειναι ετσι σαν ανθρωπος, κ πανω εκει το ειπε..  Οσο γ την ετ, ναι μπορει να αναθαρρυσαμε κ να αφεθηκαμε, αλλα σιγουρα δν εχουμε "δεσει" κατι... ισα ισα, μεχρι τωρα νομιζαμε οτι εχουμε θεμα στη συλληψη (γτ περυσι ειχα παλινδρομη με κενο σακο π σημαινει οτι το εμβρυακι "διαλυθηκε" σε πολυ πρωιμο σταδιο) κ λογω του οτι δν ξερουμε τι φταιει τοσα χρονια π προσπαθουμε, φοβαμαι ολα τα σταδια... Ακομα κ θετικη χοριακη ν δω θα τρεμω.. γτ κ περυσι η χοριακη μου υπερδιπλασιαζοταν σε 48 ωρες κ δν ειδαμε ποτε λεκιθικο ασκο κ εμβρυικα στοιχεια στον 1ο υπερηχο....😢 (6+1 ημουν) Σε ευχαριστω πολυ. ❤️🥰 Μιλαμε τοσο καιρο κ ξερω οτι μου τα λες γ να ειμαι προετοιμασμενη για ολα!! Αλλωστε το εχουμε πει πολλες φορες οτι μετριες βλαστοκυστες εχουν δωσει υγιη μωρακια κ αριστες δυστυχως δν εχουν προχωρησει σε κυηση... Ειναι κι αυτο μια ενδειξη! Ας ελπισουμε οτι θα ειναι υπερ μας! 🙏
    • Ευχαριστω Γιαννα μου!!! ❤️ Να το χαιρεσαι το αντρακι σου!!! Να ειναι γερο κ καλοτυχο!!🙏💙🥰
    • Σώπα ρε!!!! Τι λες τώρα!!! Πάει ένας χρόνος.. Φτου φτου φτου φτου το παιδάκι!!! Μπράβο!! Πως πέρασε έτσι ο καιρός;;! Έλα βρε αγάπη, μπράβο!! Να τον χαίρεσαι!! Να τους χαίρεστε και τους δύο βασικά, υγιεστατους πάνω από όλα στη ζωή τους πάντα!!!  Δεν θες ένα ακόμα καλέ;; Μπορεί να έρθει και η κόρη επιτέλους;! 😝🤣🤣🤣 Όχι, πέρα από τη πλάκα, το ξέρω και μπράβο που συνεχίζεις να στηρίζεις τα κορίτσια! Απορώ που βρίσκεις το χρόνο βέβαια..!!! 😄😄  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...